[ markelja @ 18.03.2005. 19:53 ] @
Posle koriscenja ove memorije da li je dovoljno samo da se ista izvadi iz usb utora.
Kod Wina ima ono u system trayu, desni klik, bla bla...
OS SuSE 9.1
[ Dejan Lozanovic @ 18.03.2005. 22:00 ] @
Zavisi kako je mountovan ako je kao subfs (Suseov patch onda ne moras sve radi kao plug and play) u suprotnom trebalo bi da uradis umount. Za detalje pogledaj /etc/fstab (i /etc/mtab kada ti je usb flash ubacen u racunar)
[ anon315 @ 19.03.2005. 14:29 ] @
Obavezno uradi umount, jer u suprotnom, ako si na primer nasnimio neke podatke na flash, ces izgubiti te podatke !
[ markelja @ 19.03.2005. 16:27 ] @
Citat:
Dejan Lozanovic: Zavisi kako je mountovan ako je kao subfs (Suseov patch onda ne moras sve radi kao plug and play) u suprotnom trebalo bi da uradis umount. Za detalje pogledaj /etc/fstab (i /etc/mtab kada ti je usb flash ubacen u racunar)

Ako je tako onda je ovo prvo jer mi je ovako zadnja linija u /etc/mtab:
/dev/sda1 /media/usb-storage-odd-0x8341-0x0000:0:0:0p1 subfs rw,noexec,nosuid,nodev,sync,fs=floppyfss,procuid 0 0

Kada ubacim flash stick onda mi se automatski otvori Konqueror u KDE-u.
Kada izvadim flesh memoriju, podaci ostaju.
Uglavnom me zanima da li to sto radim je bezbedno za sam usb flash stick. Znači da ga nešto ne zaje***.
[ dmc @ 20.03.2005. 02:23 ] @
Citat:
Vanja Petreski: Obavezno uradi umount, jer u suprotnom, ako si na primer nasnimio neke podatke na flash, ces izgubiti te podatke !

neka kuca sync pre vadjenja i kada sync zavrsi moze da iscupa koliko oce ;))))
mada naravno savetujem posle svega toga umount..... ali nece da skodi ;)