[ KarakorukaJapan @ 19.03.2005. 04:47 ] @
Uskoro trebam da kupim onaj novi PowerBook G4.
Takođe treba uskoro da prođe kablovski internet kroz moju ulicu.

E, sad ovako:

Pošto ja stalno prenosim laptop iz sobe u sobu, a gajtani me IZUZETNO nerviraju razmišljam da napravim neki bežični LAN - da umrežim PowerBook s PC-jem (PC će mi biti povezan na kablovski internet) i da tako preko Air Port-a (WiFi) delim internet bežično. E sad ja nemam pojma o bežičnom umrežavanju pa tražim pomoć ovde.

Šta mi je potrebno? Koji Hardware za PC i kako to da izvedem? I da li postoji neki uređaj (WiFi) na koji se direktno može priključiti kablovski internet (bez PC-ja)?
[ Goran Rakić @ 20.03.2005. 21:51 ] @
Ja sam kupio Zyxel-ov G-500 Wireless Access Point, koji sam preko LAN-a zakacio sa Pentium2 kantom (Linux) koja ima tri mrezne kartice. Odatle jedna vodi u kablovski modem, a druga u treci komp. Preko wireless-a spajam Powerbook. Sve radi super.

Ti bi mogao kupiti samo G-500, u njegov ethernet port ubaciti kabl od modema i onda podesiti klijente sa adresama koje dobijes od SBB-a. Trebalo bi da sve radi bez ikakvih problema... Naravno, na PC-ju ti u tom slucaju treba wireless adapter (najbolje G standard kako bi imao 54Mbit/s izmedju Mac-a i PC-a)
[ broker @ 21.03.2005. 11:06 ] @
Kod nas mozes da nadjes Linksys WRT54G koji je upravo za to namenjen. Ima ugradjen ruter i wireless uredjaj. Cena mu je izmedju 70 i 80 evra.
[ Goran Rakić @ 24.03.2005. 11:16 ] @
http://www.google.com/search?q...rls=org.mozilla:en-US:official

pa krenes lepo od prvog rezultata... Ja sam Zyxel-a kupio u firmi Geneko Systems. Moja preporuka na osnovu licnog iskustva - ljubazni, lepo ti ispricaju sta i kako (posto ja nisam skoro nista znao o wireless-u), cak sam i menjao karticu koju sam prvo kupio, a koja mi nije odgovarala za AP...