Ono sto sam napisao u tom postu je bilo o tome kako poceti sa koriscenjem PSI-a. Nisam opisao sve sto se moze uraditi sa njim. Zato je post "nedorecen". Ovih dana i radim na nekim uputstvima za klijente pa ce biti i toga. Ali, ipak ne mogu da stignem sada da to napisem i ovde jer je to ipak podosta teksta.
Sobe su (uglavnom) prazne zato sto malo ljudi zna za njih (a malo koristi jabber uopste) a i kada neko dodje vidi da nema zive diskusije i ode. Kada bi ljudi ostali makar i bez pocetne diskusije situacija bi bila bolja. A ako nekog ima mozete zapoceti razgovor. Uostalom, zar da vas ucim chat-ovanju :).
Iz prve poruke:
Citat:
Malocas citam jedan post u kome covek objasnjava " To sto si ti skinuo nije jabber vec klijent" i tako dalje.
Da, ja sam to napisao (i to u onoj temi koju sam ti kasnije preporucio; nisam video ovo u provm postu). Odnosio se na to sto je korisnik rekao a to je da je skinuo (download-ovao) jabber. To sto sam rekao je tacno i ne vidim u cemu je problem. Jabber se ne moze skinuti jer je to protokol a ne program.
Sto se tice te slike, stvar je jednostavna - prikazuje koliko je dugo pojedini servis (ne)aktivan. Na primer /service/chatbot je aktivan 2 nedelje, 4 dana 21 cas i 28 minuta. Toliko je vremena proslo od kako je poslednji put pokrenut. /service/chatbot je bot koji ima mogucnost da loguje diskusije (kao BillGates u windowsrelated sobi ili zealot u advocacy sobi).