[ Misty @ 07.06.2002. 21:01 ] @
Znam da je vec jednom bilo pitanje slicno ovome. Ticalo se toga da li moze da se promeni hotkey i da li se to mozda cuva negde u Registriju.

Dakle, mene zanima da postavim hotkey-eve za najvaznije programe koje koristim. Znam da mogu da za svaki shortcut koji se nalazi na desktopu pokrenem properties i kreiram shortuct key. Ali gde se sve to cuva u Windowsu? Koristim Win2K.

Elem, sta se desi ako obrisem shortcut ikonu sa desktopa? Ne mogu da koristim taj hotkey vise za pokretanje programa a ne mogu ni ponovo da ga definisem jer je "zauzet" ??? hmmm.... zato i pretpostavljam da se sve to cuva negde...
[ StratOS @ 08.06.2002. 09:07 ] @
To se čuva u *.lnk fajlu koji linkira program, mislim da to nije u registru, jer su svi podatki u tom *.lnk fajlu, imam XP pa možeš u takvim fajlima odrediti target, start directory, shortcut, window mode, comment i mnogo ostalih stvari, izgleda slično kao dobri stari *.pif za konstrukciju i izgled dos aplikacija ...
[ Borko Savic @ 08.06.2002. 16:02 ] @
e mene zanima nešto drugo

za 98icu postoji link koji se unese u *.lnk tako da se pozivanjem te prečice odradi shutdown...

sećam se da je to zapravo pozivanje nekog dll-a sa nekim argumentom al mi treba tačan string koji treba da ubacim.... i to HITNO :)
[ Misty @ 09.06.2002. 18:27 ] @
Dakle... ako hocu da postavim hotkey na primer za Internet Explorer moram da imam ikonicu na desktopu??? ili mogu to nekako da zaobidjem a da mi se aktivira Internet Explorer pritiskom na odgovarajucu kombinaciju tastera. Isto za na primer calculator, winamp, itd...???
[ StratOS @ 09.06.2002. 23:48 ] @
za 98 mislim da je nešto tipa rundll.exe user.dll ExitWindows ili slično, to govorim napamet !

a što se tiče hotkeya oni su moguči u bilo kojem direktoriju ali u *.lnk fileovima !!!
evo ti primjer za calc.exe shortuc Ctrla-Alt-C i commentom Kalkulator