[ sergio_mrav @ 21.03.2005. 11:26 ] @
Imam problem sa racunarom koji kacim na mrezu.Kada mu dodelim staticku IP adresu on nece da prima podatke ali moze da salje, ali kada mu ubacim dinamicku (DHCP) potpuno normalno radi. Racunar je sasvimo normalno radio pre toga sa IP-ijem i nije pravio nikakve probleme.
Mreza inace korisi TCP/IP protokol a racunar je Compaq D51S (namerno kazem koji je model zato sto samo na tim kompovima se ta stvar desavala) i ima Win2k.Mrezna karta je integrisana.
Sve one uobicajne stvari sam pokusao ali nista nije pomoglo, ako neko ima nekakvu ideju....
[ Milos Stojanovic @ 21.03.2005. 14:13 ] @
Hajde malo pojasni to "neće da prima podatke". Kojim protokolom neće da prima podatke i šta se tačno dešava?
[ sergio_mrav @ 21.03.2005. 15:19 ] @
Napisao sam vec da je protokol TCP/IP i stvar je u tome sto kada sa njega pingujem on ima normalan odziv i sve radi kako treba, ali kada njega pingujem on se ne odaziva.Broj bitova pored received stoji 0.
Kada se dodeli dinamicka adresa mrezna karta radi normalno.
[ Milos Stojanovic @ 21.03.2005. 15:33 ] @
Dakle ping, to sam mislio kada sam pitao koji protokol.
Ovaj problem ume da se javi kod loše podešenog firewalla koji blokira inbound traffic, dosta je čudno što se to javlja kod promene načina dodele IP adrese. Ja bih ti savetovao da ipak proveriš kako radi firewall koji koristite, npr. kako će sve ovo da se ponaša kada se firewall isključi.
[ sergio_mrav @ 24.03.2005. 10:35 ] @
I video sam u cemu ja stvar.Kablovi nisu bili dobro povezali.Ping je pokazivao da je sve u redu sa drugih masina, ali kada sam ubacio tu masinu nije hteo da radi.Ubacivanjem nove mrezne kartice nisam uspeo da resim problem.Nemam pojma sto se to desavalalo.