[ jadranko137 @ 21.03.2005. 17:57 ] @
Dosad sam koristio 3-4 različite distribucije i nisam nikad imao problema s instalacijom. Skinuo sam upute za Gentoo, pročitao sam ih i jasne su mi. Posebno me zanimalo koliko bolje radi gentoo s obzirom da se može instalirati 'from scratch' i da ima sve te silne optimizacije i portage. Već treći put zaredom ne uspijevam i pomalo mi ide na živce - radi se o gentoo 2004.3 Universal LiveCD i postupam ovako -particioniram disk prema preporuci -upisem filesisteme -mountam particije cd /mnt/gentoo tar -xvjpf /mnt/cdrom/stages/stage1-x86....bz2 tar -xjvf /mnt/cdrom/snapshpts/portage...tar.bz2 -C /mnt/gentoo/usr cd /mnt/gentoo/usr/portage mkdir distfiles cp /mnt/cdrom/distfiles/* distfiles/ mount -t proc none /mnt/gentoo/proc chroot /mnt/gentoo /bin/bash env-update source /etc/profile cd /usr/portage scripts/bootstrap.sh i sad počinju problemi... krene normalno i onda počne tražiti neke fileove na internetu i !!! couldn't download .....Aborting! emerge system !!! couldn't download .....Aborting! emerge kernel-sources !!! couldn't download .....Aborting! emerge info kaze da gcc nije dostupan?? Citiram upute:'gentoo stage 1 se sastoji samo od compilera i portagea'?? Kako ću ga instalirati? Očito ne emergeom? Usput: /etc/make.conf CFLAGS="-02 -mcpu=i686 -format-frame-pointer" CHOST="i386 -pc-linux-gnu" CXXFLAGS="${CFLAGS}" Stvarno mi ništa više nije jasno :) Samo bi volio znati kako to da gcc-a nema kad u uputama piše da je on po defaultu tu? I kako da ga instaliram, kad emerge ne radi? Hvala! |