[ Boxon @ 22.03.2005. 09:57 ] @
| Zasto se to desava? Instalacija ide ok i na kraju (valjda na inicijalizaciji nekih dll fajlova), instalacija prijavi neke 2-3 greske i onda pukne. Nisam nikakvih sa njim imao problema do sada, a nisam ni nasao na net-u da je neko imao slicnih problema. Mozda tamo sa FWK SP1 ili SP3... |
[ Shadowed @ 22.03.2005. 15:38 ] @
Bilo bi vrlo koristno ako bi rekao koje greske prijavi.
[ KOLE89 @ 22.03.2005. 17:52 ] @
Meni radi sasvim normalno (Windows XP SP2 sa svim zakrpama).
[ Boxon @ 22.03.2005. 18:29 ] @
Tokom instalacije je sve ok i na kraju kada finalizira instalaciju i pise initializing System.Enterprise.dll ili tako neto izbaci gresku/prozor:
U zaglavlju prozora: RegSvcs.exe - Common Language Runtime Debugging Services
U prozoru: Application has generated an exception that could not be handled
Process id=0xd8c (3468), Thread id=0xd90 (3472)
Click OK to terminate the application.
Click CANCEL to debug the application
Nakon klika na OK izbaci isti prozor samo s drugim brojevima u zagradama i nakon opet klika na OK na drugom prozoru izbaci poruku da se .NET Framework 1.1 setup zavrsio prerano, kontaktirajte product support service blah, blah...
[ KOLE89 @ 22.03.2005. 20:08 ] @
Proveri da možda nemaš virus.
[ Boxon @ 22.03.2005. 21:30 ] @
Ne, nemam virus, WinXP instalacija je friska. A i ne kontam kako ti je to s virusom palo na pamet i kako bi to moglo uticati na ovako neku stvar. Sve u svemu da ne skrecemo s teme, mozda je neko jos imao slican problem ili ima ideju sta da uradim. Hvala!
[ kUdtiHaEX @ 23.03.2005. 00:13 ] @
Pretrazih MS knowledge base i google al ne nadjoh nista pametno (cak sta vise preporuka je da imas SP2).
Rupa na saksiji: probaj framework 1.0 pa upgrade na 1.1.
[ Shadowed @ 23.03.2005. 13:15 ] @
Ako instaliras 1.0 a zatim 1.1 nece uraditi upgrade vec instairati zasebno (imaces ih oba).
Ne znam sta bi mogao tacno da uradis ali recimo pokusaj da ProcExporer-om utvrdis koji su tacno parametri prosledjeni ReSvcs.exe-u. Trebalo bi da mu je prosledjen neki .dll fajl pa proveri da li takav fajl postoji. Ako ne postoji probaj da ga izvuces iz instalacionog fajla (koristi ga kao arhivu u TotalCommander-u).
BTW, jesi li instalacioni fajl skinuo sa MS-ovog sajta? Da ga nisi skinuo davno pa imas neku beta verziju?
[ BoLa @ 23.03.2005. 17:04 ] @
Ako si mjenjao regionalne postavke, vrati ih na United States sve. Restart, probaj ponovo ....
[ nedja95 @ 23.03.2005. 17:12 ] @
Isti problem kao i kod mene.
SP2 nije dobar
[ Boxon @ 24.03.2005. 17:50 ] @
Citat: Ako si mjenjao regionalne postavke, vrati ih na United States sve. Restart, probaj ponovo ....
Jesam, ali sam ih vratio sve na US+restart i opet se isto desava nazalost.
[ BoLa @ 25.03.2005. 06:44 ] @
Da nazalost, MS nije u stanju da napravi framework koji bi funkcionisa kako treba na njihovom sopstvenom sistemu.
Framework mi je nedavno trebao za Visual Studio, ali sam odustao nakon nekog vremena bezuspjesnog pokusavanja instalacije, i fino instalirao Delphi i odradio sve potrebno.
[ Boxon @ 27.03.2005. 21:37 ] @
Aha, znaci dok koristim SP2 na svojoj masini mogu se pozdraviti sa .NET Frameworks-om.
[ kUdtiHaEX @ 28.03.2005. 11:14 ] @
Citat: Shadowed: Ako instaliras 1.0 a zatim 1.1 nece uraditi upgrade vec instairati zasebno (imaces ih oba).
Ne znam sta bi mogao tacno da uradis ali recimo pokusaj da ProcExporer-om utvrdis koji su tacno parametri prosledjeni ReSvcs.exe-u. Trebalo bi da mu je prosledjen neki .dll fajl pa proveri da li takav fajl postoji. Ako ne postoji probaj da ga izvuces iz instalacionog fajla (koristi ga kao arhivu u TotalCommander-u).
BTW, jesi li instalacioni fajl skinuo sa MS-ovog sajta? Da ga nisi skinuo davno pa imas neku beta verziju?
Ovo nisam znao, ali po nekoj logici ako se instalira verzija 1.0 sto ne bi i 1.1?
[ Shadowed @ 28.03.2005. 14:39 ] @
Sad... nisam bas razumeo pitanje ali evo objasnjenja onoga sto je citirano.
Pazi, mooozda postoji mogucnost upgrade-a, ali koliko mi je poznato to nije tako (ja imam instalirane verzije 1.0, 1.1 i 2.0 Beta). Stvar je u tome sto iako bi aplikacije koje koriste 1.0 trebale da rade pod 1.1 (kompatibilnost unazad) za svaki slucaj je ostavljeno ovako a ako hoces da predjes sa 1.0 na 1.1 deinstaliras prvi pa instaliras drugi (zapravo redosled je nebitan :)).
Inace, RegSvcs.exe registruje Assembly kao COM+ komponentu a koristi se (automatizovano) i pri instalaciji. Kao parametar mu se prosledjuje i .dll u kome se nalazi Assembly pa sam zato rekao da vidi koji su mu parametri i proveri da mozda ne nedostaje taj .dll fajl.
[ Boxon @ 30.03.2005. 09:58 ] @
Cek, negdje sam cini mi se procitao da WinXP SP2 ima integrisan .NET Framework 1.1, jer sam uspio instalirati jedan program cija je instalacija prije trazila framework a sada ne, ali prilikom pokretanja istog iskakala je greska kao pri onoj instalaciji framework-a sa pocetka topic-a. Pokusao sam onda instalirat framework SP1 na to sve ali nista. Sad je sve da prostite, zajebano.
[ #Ninja# @ 31.03.2005. 03:41 ] @
Kod mene radi normalno, i red. package i SDK package. Imam problem što ne mogu instalirat onaj "service pack" što je izašao poslije .NET Frameworka 1.1 (service pack za .NET Framework, ne za Windows).
[ #Ninja# @ 01.04.2005. 01:35 ] @
[ dragancesu @ 07.10.2005. 14:17 ] @
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|