[ Imm[]rt4lis @ 22.03.2005. 15:53 ] @
Ovako, neshto me zanima. Imam jedan hdd sa koga treba da obrishem sve , bez mogucnosti povratka infromacija. Znaci da ni na koji nacin nemogu da se povrate. Da li neko ima savet u vezi ovoga. Molim samo za ozbiljne odgovore!
[ pctel @ 22.03.2005. 15:58 ] @
Ozbiljni ljudi to rade iskljucivo tako sto uzmu jedan veci cekic...
Oni malo manje ozbiljni koriste neke programe, sigurno ce se naci neko ovde ko to radi cesce od mene, pa neka on odgovori...
[ Imm[]rt4lis @ 22.03.2005. 20:32 ] @
Citat:
pctel: Ozbiljni ljudi to rade iskljucivo tako sto uzmu jedan veci cekic...
Oni malo manje ozbiljni koriste neke programe, sigurno ce se naci neko ovde ko to radi cesce od mene, pa neka on odgovori...

Citat:
Imam jedan hdd sa koga treba da obrishem sve

dakle nisam rekao unishtim, vec obrishem, ali nvm hvala na ovako ozbiljnom odgovoru :)
Ajde sad ljudi pomognite malo, odgovor mi treba shto pre !
[ BytEfLUSh @ 22.03.2005. 20:36 ] @
Uradiš Zero-Fill na hard disku desetak puta i prilično si siguran. Nakon toga ga samo formatiraš. Potraži na Google-u programe za to (keywords: zero fill).
[ MMX @ 22.03.2005. 20:45 ] @
Ako nuliraš hdd, mislim da ne postoji ni jedan program kojim se mogu vratiti podatci. Kako se to radi i sa kojim programom, zavisi od harda do harda. Potraži na google Zero fill za model harda na kome želiš uništiti podatke. Nadam se da ovo nećeš iskoristiti u neke negativne svrhe.
[ Imm[]rt4lis @ 22.03.2005. 21:31 ] @
Citat:
MMX: Ako nuliraš hdd, mislim da ne postoji ni jedan program kojim se mogu vratiti podatci.

Da , nepostoji nikakav softwerski nacin, ali za taj se ja nebrinem ,da neduzim sad mislim da ce mi zero fill pomoci na nacin koji je BytE objasnio. Za negativne svrhe??? ma ne bre , nisam ja takav , buhahaha :). Tnx
[ boki @ 22.03.2005. 22:14 ] @
Koliko ja znam dovoljno je da uradis jedan pass i softverski se tu vise nista ne moze uraditi....
[ Vill @ 23.03.2005. 23:15 ] @
Imam jedan programcic cija svrha upravo to..., a mogu da ti dam i jedan veci
ali ti za njega vec treba i OS i traje VEEEOOOOMMMAA dugo za ceo disk... ali
posle ni BOGA ni Svetog Duha nema koji ce da vrati te podatke nazad

Pozdrav, pa javi
[ Igoya @ 26.03.2005. 00:19 ] @
Ako je u pitanju MAXTOR-ov disk onda:

www.maxtor.com/en/support/downloads/powermax.htm

Maxtor Disk Utility od svega 900 kB i naravno Zero Fill ( Full Format ).
[ Shadowed @ 26.03.2005. 10:13 ] @

Koristan link ;)