[ Cyberghost @ 22.03.2005. 16:01 ] @
Zbog aktuelne legalizacije za koju treba platiti Micro$oftu oko 2000eur za masine na poslu prelazimo na Linux, masine su IBM P2 350MHz, 128MB Ram, sta instalirati od linux-a, meni je jedino potreban program koji treba da edituje .cdr (CorelDraw) dokumenta i koristi Internet preko Linux rutera koji vec imamo ?
Jedan racunar je IBM P4 2.2GHz, 512MB Ram na koji bi bilo instalirano sve ostalo sto ostali klijenti nebi koristili. Mreza je UTP 100Mbps.
[ Not now, John! @ 22.03.2005. 16:08 ] @
Raspitaj se na zvaničnom sajtu Corel-a da li imaju verzije programa za linux. Mislim da nemaju. U tom slučaju nemaš rješenje za taj problem. Ukoliko ti je to jako važno, onda kupite Windows samo za jednu mašinu - tu najjaču. Ušteda je opet poprilična.
[ axez @ 22.03.2005. 17:43 ] @
Napravljena je verzija 9 za Linux paketa Corel Draw ali je posto je Corel nekako u to vreme zapao u novcane teskoce dobio finansijsku injekciju od microsofta te je naprasno prestala bilo kakvo pominjanje imena Corel i Linux zajedno..ukljucujuci tu i Corel Linux i Corel Draw...:(
[ Not now, John! @ 22.03.2005. 18:20 ] @
axez, mislim da se radilo samo o Corel PhotoPaint, a ne o čitavom CorelDraw paketu. Ispravi me ako griješim.
[ Milan Andjelkovic @ 22.03.2005. 19:34 ] @
A ne bi mogao corel da se potera preko nekog emulatora, wine?
[ dr ZiDoo @ 22.03.2005. 20:43 ] @
Teško....

ja sam nekidan pokušavao potjerati corel i nisam uspijo. Doduše nisam se nešto ni trudio previše :)
Wine slabo radi sa tako kompleksnim aplikacijama, a Corel zna poludjeti i u winu često pod wineom bi se ubio ko ... kurt kobejn
[ Miroslav Strugarevic @ 22.03.2005. 21:36 ] @
Wine mozda Crossover ili kako mu je vec ime ;)
Ja sam pomocu wine-a muku mucio da pokrenem Illustrator 9 i jedva nesto, ali opet traljavo.
[ Cyberghost @ 23.03.2005. 08:39 ] @
Moracu i ovako i onako da kupim jedan Win za knjigovodstvo ali on ce sluziti samo za to. A umesto Corel-a uzecu neki slican program za Lindzu i teracemo dalje. Ali sta sa mrezom i distribucijom Linux-a za ove slabe masine ?
[ axez @ 23.03.2005. 09:49 ] @
Citat:
Not now, John!: axez, mislim da se radilo samo o Corel PhotoPaint, a ne o čitavom CorelDraw paketu. Ispravi me ako griješim.

Gresis, i Corel Draw i Corel PhotoPaint su izbacili za Linux.

Elem, sto se tice vektorske grafike ja bih preporucio Inkscape.
Za slabije masine najbolje bi pasovao Slackware