[ RHAPSODY @ 22.03.2005. 19:12 ] @
Kada bootujem linux(RH9) prijavljuje ovu gresku: Kernel panic:No init found.Tray passing init= option to kernel tu stane i cuti. sta da radim ima li leka? |
[ RHAPSODY @ 22.03.2005. 19:12 ] @
[ Turin Turambar @ 23.03.2005. 00:26 ] @
Citat: RHAPSODY: Kada bootujem linux(RH9) prijavljuje ovu gresku: Kernel panic:No init found.Tray passing init= option to kernel tu stane i cuti. sta da radim ima li leka? Ima. Ne znam da li koristis GRUB ili Lilo za boot? Ako je GRUB, potrebno je proveris u menu.lst da li stoji stavka za "initrd". Ako je to ok, onda ti fali validni intrd fajl. zato: mkintrd onda ce on da ga napravi, ali mislim da ces ti morati da ga stavis u /boot direktorijum. Ne znam tacno, posto ja koristim Install_path=/boot make install u SuSE-u, koji sve automatski sredi. [ RHAPSODY @ 23.03.2005. 11:46 ] @
Ne.Ja imam lilo.
Moze li da bootujem RH sa slack diskom. Ako moze neka neko malo DETALJNIJE opise postupak. Hvala!! [ VRider @ 23.03.2005. 12:20 ] @
Iskoristi bilo koju linux instalaciju, mountuj root particiju, potom, chroot u folder gde si mountovao.
Odes u folder /boot, dva puta pokrenes mkinitrd, i to ce kreirati nesto sto se zove initrd-2.4.22.img ili nesto slicno. Potom u fajlu /etc/lilo.conf dodas liniju (ispod image=/boot/vmlinuz...) initrd=/boot/initd... (ono sto si malopre napravio). Pokrenes lilo, i gotovo. [ malisha @ 23.03.2005. 12:28 ] @
paaa vidi ovako...
Code: #cd /boot #mkinitrd -c -k x.x.x -m jbd:ext3 (umesto x.x.x stavi ime kernela koji se boot-uje) ovo ti je za "predstavljanje" ext3 file sistema boot loaderu moze i samo mkinitrd bez parametara.... mozda ipak bolja opcija ![]() zatim otvoris lilo.conf i dodas sledeci red Code: initrd = /boot/initrd.gz ispod imena boot image-a koji koristis.... i kad sacuvas izmene i zatvoris lilo.conf... OBAVEZNO kucas komandu lilo .... da bi loader ucitao izmene naravno napravi bekap lilo.conf-a PRE svega ovoga... nije zgoreg ![]() [ RHAPSODY @ 23.03.2005. 17:46 ] @
Instalirao sam (na neku fintu)slackware10.
ALI: 1.Kad ga pokrecem moram da ga bootujem sa dikete.(kako to da sredim?)ne podize lilo. 2.Imao sam Windows na /dev/hda1.Posto ne mogu da vidim lilo gde bi trebao da izaberem windows nemogu ni da ga startujem (pokusao sam da ga bootujem sa disketom sa kojom podizem slack-nista)Kad mountujem /dev/hda1 podaci su tamo(kao i WINDOWS)Dal je slack pregazio win ili samo treba da ga butujel......(ma lupanm) POMAGAJTE Jos nesto kad startujem X Login screen prijavljuje gresku GNOME.....blabla POMAGAJTE:) Hvala [ VRider @ 24.03.2005. 08:14 ] @
Mi smo ovde zaludni da resavamo tvoje probleme dok ti menjas distribucije kao gace?! Dok napise neko odgovor na sadasnje pitanje, verovatno ces da stavis Mandrake?!
[ RHAPSODY @ 24.03.2005. 08:40 ] @
Pa ok evo smiicu se sa slackom al pomozite da ga sredim!
[ VRider @ 24.03.2005. 08:57 ] @
Dignes sistem (sa diskete ako mora), pogledas lilo.conf (pogledaj man stranicu ako ne znas kako treba da izgleda), pokreni onda komandu lilo. To ce da resi i problem 1 i problem 2.
Ovo drugo bi bilo lakse resiti kad bi napisao koja je greska, ali, najverovatnije si stavio neki hostname, a nemas ga u /etc/hosts (nekada je gnome prijavljivao gresku zbog toga, ali je radio). To vec moze da bude bilo sta. Napisi koja je greska. [ erazor999 @ 06.04.2005. 11:00 ] @
Ljudi da li moze neko prostije da objasni sam pocetak ove ispravke Linux-a?
Razumem vas u potpunosti sve sto ste objasnili, ali ja kad stavim intalacioni cd Mdk 10.1 i pokrenem rescue [root@rescue /] bilo koju komandu da kucam on govori da je nepoznata komanda jedino mogu da ulazim u foldere kao napr. "cd /boot" itd.... Jos nesto ja sam na masinu instalirao Mdk 10.1 potom uklonio cdrom iz masine posto mi ne treba i racunar posle drugog treceg paljenja izbacuje istu gresku. Ponovim instalaciju kompletno obrisem particije i nova instalacija, uklonim cdrom i isto se desi drugi put? U cemu je problem. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|