[ SerbianRenegade @ 23.03.2005. 00:34 ] @
Imam,to jest imao sam instaliran XP SP2,i tako instaliram kasperski anti virus,uradim restart kad ono nece da se digne cmrljivi windows da mu jeb.... mam.. i sta cu,uzmem cd XP,formatiram c:\ (po cetvrti put zbog slicnih problema i to u zadnjih mesec i po dana) i reinstaliram win,opet sve igrice,programe i ostala srannja e sada da li moze neko da makar pretpostavi o cemu se radi,ili da predlozi nesto,ako zna o kakvom je problemu rec,jer muka mi je vise od reinstalacija,ima da sjeb.. hard nacisto,daj ljudi pomogajte!
[ SerbianRenegade @ 23.03.2005. 00:39 ] @
Zaboravio sam da kazem da mi se komp sam restartuje cim mi se na monitoru prikaze strelica i tako u nedogled,znaci ocita on win strelica se pojavi,restart,ucita win strelica se pojavi,restart...........................
[ kUdtiHaEX @ 23.03.2005. 00:57 ] @
memtest86 u sake pa istestiraj memoriju. I vrati klokove na difolt ako si se igrao overklokera.
[ SerbianRenegade @ 23.03.2005. 01:09 ] @
Nista nisam dirao sve je na difoltu,sada sam pregledao sistem sa everestom i malo mi je povecan ovaj CPU FSB 168,36 (original:166)
Memory Bus 202,03 MHz
GPU Clock 241MHz (original:240)
Ne znam da li ovo nesto znaci,bas se i ne razumem toliko u te detalje,i kako da testiram memoriju?
[ Nabukodonosor @ 23.03.2005. 02:07 ] @
Pa skini program koji ti je covek preporucio, ali ja mislim da je mnogo bolji onaj Gold ili kako vec...i taj test moze da potraje i satima....samo da znas.
[ Miroslav Strugarevic @ 23.03.2005. 12:54 ] @
http://www.memtest.org/

Sada je to memtest86+
[ SerbianRenegade @ 23.03.2005. 13:09 ] @
Nista ne razumem oko ovog programa,ima da se skine 10 vrsta tog memtesta
ja sam skinuo memtest 86+1.51.floppy.zip
memtest 86+1.51.iso.zip
memtest 86+1.51.exe.zip
moze li neko da objasni kako se taj programcic koristi?
Procitao sam upustvo ali nista ne razumem :(
[ Jbyn4e @ 23.03.2005. 14:19 ] @
Nisam mogao da izdrzim.....
Sto da cekas jos jednom, predji odmah #:)
Jedno pitanje za tebe - koju verziju KAV-a pokusavas da instaliras, i da li si probao bez SP2 da ga instaliras da vidis da li te to zeza - mozda ti nije dobar cd sa KAV-om pa ti on nesto ... na sistemu?
[ Miroslav Strugarevic @ 23.03.2005. 14:49 ] @
Pazi, sad taj memtest.iso.zip otpakujes i narezes u nekom programu za rezanje.
Resetujes racunar, naravno pre toga ubacis disk u cd-rom, i pokrenuce ti se program za tesitranje memorije memtest86+. Ostavi ga da radi, i kad zavrsi videces ima li gresaka ili ne.

Imas na sajtu par screenshotova da vidis kako to sve izgleda.
[ Jbyn4e @ 23.03.2005. 15:28 ] @
Ili ako imas instalaciju SuSE linux-a, ona ima memory test na samom pocetku instalacije ako zelis da ga odaberes.... ako ti memorija prodje test br. 5 - obicno je (veoma) dobra.
[ nedja95 @ 23.03.2005. 17:17 ] @
Instaliraj sp1.
nadam se da ce sve biti u redu
[ sharpshooter @ 24.03.2005. 09:26 ] @
Citat:
SerbianRenegade:ja sam skinuo memtest 86+1.51.floppy.zip
moze li neko da objasni kako se taj programcic koristi?
Procitao sam upustvo ali nista ne razumem :(

Raspakuj arhivu u neki folder. Onda otvori command prompt u tom folderu. Ubaci formatiranu disketu u floppy drajv i kucaj:
Code:
rawrite -f memtestp.bin -d a:

Ostavi disketu u drajvu i namesti da ti se kompjuter podiže sa flopija. Test će se startovati automatski. U zavisnosti od brzine računara i količine memorije može da traje od 10 do 30 pa i više minuta. Inače, moj ti je predlog da batališ kasperskog i instaliraš AVG Free.