[ Odin D. @ 23.03.2005. 16:21 ] @
Cuh negde da postoji neki program kojim se sadrzaj citave particije
na kojoj je instaliran operativni sistem, moze iskopirati na neku drugu
particiju, i to sa sve instalacionim folderima i drugih programa, tako da kad
covek pozeli da nanovo instalira operativni sistem samo iskopira sadrzaj te
particije na instalacionu particiju i sve radi kao u trenutku kad je
napravljena ta kopija. Nije potrebno instalirati operativni sistem i ostali
softver na klasican nacin, odnosno sve je gotovo za nekoliko minuta, tj.
samo dok se particija iskopira.
Meni bi to dobro doslo jer relativno cesto reinstaliram sistem, posto
mi je u proseku za reinstalaciju sistema sa svim programima koje koristim
potrebno oko 1,5h, dok mi citanje help-ova, foruma i sl. oduzme i po nekoliko
dana da otklonim neke greske, pa sam zakljucio da je reinstalacija daleko
ekonimicnija. Pogotovo sto je za neke "greske" reinstalacija jedini lek.

Zna li neko kako se zove neki od tih programa i gde ima da se nadje?
[ wex-alpha @ 23.03.2005. 16:58 ] @
Jedan od programa te namjene je Ghost od Symantec-a. Mada ima i drugih, vjerovatno laksih za koristenje.
[ reiser @ 23.03.2005. 16:59 ] @
http://www.google.com/search?h...on+image+clone&btnG=Search

Imash dosta takvih programa. Recimo Norton Ghost, zatim Acronisov program za cloning itd... Vidi po googletu.
[ VRKY @ 23.03.2005. 18:01 ] @
Norton Ghost ti je naj na tom području (po meni), evo ja sam upravo sad napravio Backup C particije koja ima 19GB (prazno 14), i backup ima 1.80Gb....
[ sstanko78 @ 23.03.2005. 22:23 ] @
Imam i koristim Norton Ghost Prof 8. Ta verzija se znatno razlikuje
od Ghost-a 2004/5. Brži je i pravi manje backup fileove..
[ VRKY @ 23.03.2005. 22:26 ] @
Ja imam 2003, imaš li slučajno url za download te verzije
[ BillyTheKid_79 @ 23.03.2005. 22:29 ] @
Citat:
VRKY: Norton Ghost ti je naj na tom području (po meni), evo ja sam upravo sad napravio Backup C particije koja ima 19GB (prazno 14), i backup ima 1.80Gb....
Citat:
sstanko78: Imam i koristim Norton Ghost Prof 8. Ta verzija se znatno razlikuje
od Ghost-a 2004/5. Brži je i pravi manje backup fileove..

Gde da se skinu?
Sve sto sam skinuo su neke ogranicene verzije,trial itd...

Da li ih ima potpunoFREE bez ikakvih ogranicenja?

[ VRKY @ 23.03.2005. 22:34 ] @
Ja sam CD dobio (Norton Ghost + Partition Magic itd (butabilan)) A imam i norton ghost na disketi... Sad sam počeo skidat Norton Ghost 8 Corp.ISO preko p2p programa
[ zoran0406 @ 24.03.2005. 10:08 ] @
Koliko je tezak taj Norton Ghost 8?
[ ssas @ 24.03.2005. 10:19 ] @
Dovoljna je samo butabilna disketa ghosta-a
[ VRKY @ 24.03.2005. 12:07 ] @
Ovaj koji sam ja počeo jučer skidat (Norton.Ghost.8. Corp.ISO) ima 180MB....
Da, floppy ti je sasvim dovoljan, samo je malo sporo....
[ goran jovanovic @ 24.03.2005. 17:51 ] @
Norton Ghost 8 je odlican kao i Acronis True Image 7 . Ja ih imam .poslao bih ti
ali ne znam kako.
[ priest77 @ 25.03.2005. 06:29 ] @
Ja koristim Acronis True Image 8 i mnogo je laksi za rad od nortona, cak i kad napravis boot cd i sa njime pokrenes komp, interface ti je i dalje kao u windowsu, samo par click-a sa misom i napravio si backup i na isti nacin mozes i da vratis nazad image.
[ prsic @ 25.03.2005. 10:00 ] @
Ljudi nemojte da se zezate sa tim stvarima,uzmite jednostavno CD od XP i sacekajte 30-40 minuta da se posao zavrsi.Ako treba,lepo cu opisati kako se reinstalira Windows mada mislim da to svi znate .
[ smfilip @ 25.03.2005. 10:09 ] @
a zasto bi gubili 30-40 minuta kad mozemo 3-4 ????
[ Vranac @ 25.03.2005. 10:28 ] @
@prsic
Vidi, meni instalacija traje vise od 30-40min dok dignem xp i sve alate koje koristim, zato i sluze programi kao sto su ghost i acronis. Za vrlo kratko vreme sam operativan ponovo, sto ponekad JAKO puno znaci.

Sto se tice Acronis True Image vs Norton Ghost:
mogu da kazem samo jedno, zadnja verzija Ghost-a (mislim da nosi broj 9) je jako veliko s*****, ako pogledas po netu to vise nije Norton Ghost na koji smo navikli nego su prepakovali program od PowerQuest-a Drive Image (posto ih je symantec kupio) i dodali mu podrsku za stari Ghost

Norton Ghost 8 je vec druga prica, sve radi jako lepo i sve pohvale, par puta me je stvarno izvukao iz nezgodne situacije

Acronis TI 8 trenutno koristim na notebook-u (na desktop-u je i dalje Ghost :) ), i deluje ok, iskreno imam neke svoje sumnje prema programu koji radi backup direktno iz windowsa ali ok za sada je sve kako treba.
Ono sto je po meni lep feature kod Acronis-a je to sto ima incremental backup,
sto znaci da neces stalno backup-ovati celu particiju, nego samo ono sto je promenjeno, sto znaci da ako imas vise backupa, nece zauzimati toliko mesta, a ovek ces moci da se vratis na prethodno stanje
[ prsic @ 25.03.2005. 11:32 ] @
Kako oces , ali bolje je raditi po pravilima ako me razumes
Pozdrav
[ VRKY @ 25.03.2005. 11:37 ] @
Pa kako su to pravila?
Inače ovo je vrlo dobra stvar, jer ti uštedi dosta vremena, a i spasi te ako često prčkaš.... jer nećeš svako malo instalirat win ponovno... ovako samo "digneš" backup i to ti je to, imaš instalirano sve što si imao kad si pravio taj backup, a kad instaliraš win ponovno, moraš i sve programe ponovno instalirat....
[ BytEfLUSh @ 25.03.2005. 11:41 ] @
Zaista, prsic, ne verujem da ti uopšte znaš o čemu se ovde radi... Daleko je jednostavnije i sigurnije raditi preko Ghosta umesto tim "pravilnim putem", kako to nazivaš. Naravno, podrazumeva se da ništa od hardvera nije menjano u međuvremenu.

Ajde daj mi jedan razlog protiv ghosta, u korist "pravilne" instalacije...
[ Vranac @ 25.03.2005. 11:55 ] @
@prsic:
Nisam siguran da razumem na koja pravila mislis, molim te objasni.

Da se razumemo, ja ovde ne stajem na stranu kloniranja(ghost-ovanja) ili cleanstall-a.
Oboje imaju svoju primenu, zavisi od korisnika.

Downside ghostovanja (kloniranja) je da ako dodje do promene hardware-a onda bar po mom skromnom misljenju ne vredi koristiti stare image(snapshot-ove) sistema, sem eventualno onog prvog posle instalacije samog xp-a, mada je po meni i to diskutabilno

Downside cleanstall-a je vreme koje je potrebno da se sistem dovede u upotrebljivo stanje.
[ amadeuss @ 25.03.2005. 15:17 ] @
Ja sam kao pocetnik po tom pitanju uradio ghost-ovanje sistema pre nekih pola godine i relativno lako sam se snasao.Znaci, pre toga nisam imao nikakvih iskustava sa formatiranjem ,instalacijom sistema,BIOS-om,itd.,a za 3-4 minuta sam uz pomoc
Norton ghost-a 2003 dobio sistem jednako brz i pouzdan kao u trenutku kupovine konfiguracije.Tada sam i ja takodje postavio slicnu temu na [ES]-u, pa mislim da ce nekome biti od koristi:

http://www.elitesecurity.org/tema/75289

[ Carnivore @ 25.03.2005. 19:54 ] @
@prsic
I Norton Ghost je "po pravilima".
Jednom sam trebao instalirati Windows 2000 na 40-50 potpuno istih kompjutera. Mislis li da bi bilo pametno instalirati ih "redovnom procedurom"?

------
@Jovanovic
Hvala na informaciji za Acronis True Image. Bas cu da ga probam.
[ prsic @ 26.03.2005. 10:05 ] @
Citat:
BytEfLUSh: Zaista, prsic, ne verujem da ti uopšte znaš o čemu se ovde radi...

Da ne znam o cemu se radi nebi ni odgovarao pitanje u foruma,ja sam samo hteo da kaze da je bolje da se redi onim procesom koji se uvek radilo,ali nema nista protiv od tog brzeg (ghost-ovanja).Juce sam se sa ortako raspravljao sat oko ove teme.
[ Vranac @ 26.03.2005. 10:31 ] @
@prsic
Zamolio sam te da objasnis na koja pravila si mislio u jednom od tvojih prethodnih postova, interesuje me, jer mozda si i u pravu.
[ zoran0406 @ 26.03.2005. 10:32 ] @
Da li Acronis True Image ima podrsku za rezanje na DVD? Jer mi se cini da mi je najbolja opcija da backup narezem na DVD!
[ priest77 @ 26.03.2005. 15:25 ] @
Sada sam procitao u helpu ovo :

Selecting image location:
If you need to create a complete image, you must specify its location on a storage device:
• Acronis Secure Zone (see "Acronis Secure Zone")
• hard disk
• network disk
• removable media drive, such as CD-R/RW, DVD-R/RW, DVD+R/RW, Iomega Zip or Iomega Jaz.

You should have DVD UDF recording software installed for burning images on DVD disks, for example: Roxio DirectCD, Ahead InCD and other the same.

Ja sam snimio image na drugu particiju hardiska i posle sam je snimio na DVD. Ako hoces direktno sa bootabilnog CD-a da snimis, najbolje bi ti bilo ta to uradis na CD (comperssion level->High) i trebalo bi sve da stane na 2 CD, ako imas za backup samo Windows XP i programe koje koristis.
Ako hoces direktno na DVD, probaj na neki RW prvo jer vidis sta kazu za UDF.
Kada si napravio bootabilni CD sa njime mozes napraviti backup na koji racunar hoces, ne mora biti instaliran acronis na njemu.
Odgovorio sam ti i na PM.
Pozdrav!
[ goran jovanovic @ 26.03.2005. 17:27 ] @
Verovatno ima.Acronis je slican Ghostu sto se tice particije na particiju
ili sa hdd na hdd ali ipak je bolji I jednostavniji Norton Ghost.Ima backup
I za cd i za dvd.
[ ssas @ 26.03.2005. 17:32 ] @
Norton Ghost sasvim dobro radi.
Imao sam prilike da radim po 200-300 masina za mesec (naravno sve iste)
i desavalo se da ne iradi ghost dobro na 3-4, inace sve ostale dobro rade.
[ goran jovanovic @ 26.03.2005. 17:50 ] @

Ja imam Norton Ghost 2003 i odlicno radi . 2-3 puta sam backupovao particiju c: i za nekoliko minuta vrati je u prvobitno stanje.Ja sam napravio backup kad sam reinstalirao xp,ubacio sve drajvere i programe i mislim da je to mnogo jednostavnije nego uslucaju kraha windowsa ponovo ga reinstalirati .

pozdrav
[ Nabukodonosor @ 26.03.2005. 19:12 ] @
Po meni, najbolji je Acronis True Image 8. Duuugo sam koristio Norton Ghost, ali od skoro koristim Acronis-ov proizvod, i moram da kazem da mi se mnogo svidja. Posebno opcija koja unosi samo izmene u vec kreirani image fajl. Brzi je od Norton Ghost barem 10 puta. Ne radi u "dos"-u kao Norton vec sve zavrsava u Windows-u bez ijednog reseta. Norton zauzima citav CD, a True Image nekih 20-tak MB. Pa vi odlucite koji vam je bolji.
[ priest77 @ 26.03.2005. 19:22 ] @
I ja sam probao i jedno i drugo, i imam isto misljenje. Puno je bolji od Norton Ghost-a.
[ goran jovanovic @ 26.03.2005. 20:06 ] @
Verovatno ste u pravu jer sigurno imate vise iskustva od mene.To je stvar
navike ,sto kazu. Ja imam True Image 7 ali ne mogu da nadjem na (warezu)
internetu 8, sve demo verzije, ne mogu da ih krekujem .

pozdrav
[ abyss @ 26.03.2005. 20:13 ] @
Ja sam sa ghost-om 2003 sredio xp sa drajverima na svega 620MB tako da
savim lepo staje na cd-r sa boot-om...

[Shadowed: izbacena kopija potpisa]

[Ovu poruku je menjao Shadowed dana 27.03.2005. u 00:49 GMT+1]
[ goran jovanovic @ 26.03.2005. 21:30 ] @
Hvala. Evo sad ga skidam, videcu dali je demo.Na ostalim sajtovima u
"comments" vidim su demo.Nema veze, javicu ti.
pozdrav
[ VRKY @ 26.03.2005. 21:40 ] @
Evo, ja sam ga skinuo, instalira. A sutra ću ga testirat, pa da vidimo da li je dostojan Ghost-u...
[ Carnivore @ 26.03.2005. 21:57 ] @
Naravno da je demo cim je sa Acronis sajta.
[ goran jovanovic @ 26.03.2005. 22:04 ] @
Evo ija sam ga skinuo I instalirao. Full verzija.Sta li sam ja trazio po
warez sajtovima
.....Hvala za link ........sutra cu da ga testiram.

pozdrav
[ goran jovanovic @ 26.03.2005. 22:12 ] @
Pa i ovaj sto sam sad skinuo je sa Acronis.com ali full.Pre mesec dana sam
skinuo isto sa Acronisa i sa nekog ruskog ali demo.
[ Nabukodonosor @ 26.03.2005. 22:23 ] @
Citat:
Carnivore: Naravno da je demo cim je sa Acronis sajta.

Naravno da nije demo.

Citat:
VRKY: Evo, ja sam ga skinuo, instalira. A sutra ću ga testirat, pa da vidimo da li je dostojan Ghost-u...

Nije dostojan, vec je za 3 klase bolji od Nortona...

Citat:
goran jovanovic: Pa i ovaj sto sam sad skinuo je sa Acronis.com ali full.Pre mesec dana sam
skinuo isto sa Acronisa i sa nekog ruskog ali demo.

Pa da. Ovo je nekim zaobilaznim putevima...
[ Carnivore @ 26.03.2005. 22:35 ] @
Ne mogu da vjerujem... evo, i ja sam ga skinuo. Nazalost, moram restartovati kompjuter da bih provjerio da li je full, a to je u ovom trenutku nemoguce.
[ goran jovanovic @ 26.03.2005. 22:43 ] @
>Nabukodonosor<.......opasan si

[ Shadowed @ 27.03.2005. 00:50 ] @
Iz pravilnika:
Citat:
14. Stop krađi softvera

Na ES forumima je zabranjeno objavljivanje serijskih brojeva ili "crack"-ova koji omogućavaju nelegalno korišćenje softvera bilo koje vrste. Takođe je zabranjeno postavljanje linkova za ilegalan download komercijalnog softvera. Ovakve teme će biti obrisane, a korisnik opomenut.

Dakle, bez ovakvih linkova ubuduce.
Osim toga, drzite se teme...
[ Nabukodonosor @ 27.03.2005. 00:54 ] @
Eto...rek'o ja da cu biti banovan zbog vas...
[ Goran Mijailovic @ 27.03.2005. 10:29 ] @
Shadowed
Nabuko je dao link za download sa sajta proizvodjaca, sta je tu ilegalno, posto vidim da je d/l slobodan?
Dat je link do full verzije a ne do demo i samo to, takodje i tu verziju treba kupiti kako bi se dobio reg broj, ne vidim da bi to neko stavljao za d/l tek tako, odnosno bio bi zasticen download.
[ Shadowed @ 27.03.2005. 11:06 ] @
Neki proizvodjaci jednostavno imaju losu zastitu - kad kupis proizvod oni ti daju link sa kojeg mozes da skines program (ili ti posalju full verziju mail-om, sto je takodje nesigurno jer mozes da podelis drugima). Koliko sam zakljucio to je ovde slucaj. Ja kada sam popunio formular dobio sam drugi link sa demo verzijom. Znaci, ova se nije davala slobodno za download vec tek kada platis.
Gledaj na to ovako, ako je dostupno na legalan nacin neka korisnici odu lepo na sajt www.acronis.com i neka skinu odande. Znaci, bez direktnog linka. A tamo se moze naci sve sto nude.
[ Nabukodonosor @ 27.03.2005. 12:45 ] @
Citat:
Goran Mijailovic: Shadowed
Nabuko je dao link za download sa sajta proizvodjaca, sta je tu ilegalno, posto vidim da je d/l slobodan?
Dat je link do full verzije a ne do demo i samo to, takodje i tu verziju treba kupiti kako bi se dobio reg broj, ne vidim da bi to neko stavljao za d/l tek tako, odnosno bio bi zasticen download.

Pa ne bas...

Citat:
Shadowed: Neki proizvodjaci jednostavno imaju losu zastitu - kad kupis proizvod oni ti daju link sa kojeg mozes da skines program (ili ti posalju full verziju mail-om, sto je takodje nesigurno jer mozes da podelis drugima). Koliko sam zakljucio to je ovde slucaj.

Pa ne bas...

U svakom slucaju imao sam razloga sto nisam hteo odmah da stavim taj link, ali kada mi je VRKY, za koga mislim da je i moderator ovde, rekao da stavim, onda sam se odlucio za to. ali znao sam sta ce biti. Shadowed je potpuno u pravu. Ali nisi morao da mi obrises onu poruku gde sam rekao da cu dati link preko PP-a. U svakom slucaju, ko je uhvatio uhvatio. Pozdrav.
[ goran jovanovic @ 27.03.2005. 14:26 ] @
ljudi, nije strasno sto je covek dao link www.Acronis.com link.Pa to je
dobra reklama za njegove programe.U svakom slucaju ja cu da probam demo
verziju true image 8 pa ako mi se bude svideo program ,ja cu da ga kupim.
pozdrav
[ VRKY @ 27.03.2005. 16:56 ] @
Ljudi, vratimo se na pravu temu!!
[ Toyo @ 27.03.2005. 18:16 ] @
Ja sam pre par dana koristio True Image i mogu da kazem da je odlican.

Jedan disk je isao 40GB (NTFS) -> 120GB (NTFS)
Drugi 6GB (FAT32) -> 40GB (NTFS)

Mislio sam da ce nesto da zezne prilikom konverzije, ali je napravio posao svaka mu cast. Imas 14 dana trial bez ikakvih ogranicenja.
[ Nabukodonosor @ 27.03.2005. 20:05 ] @
Ne kapiram sta si radio to?!
[ milosevac @ 27.03.2005. 21:55 ] @
E pa do sada sam koristio Norton Ghost 9 a i od sada cu !
Na pisanje drugih probao sam Acronis True Image 8 i sve je krenulo lepo do samog kraja kad mi prijavi neku gresku !........Puce Windows , a izgubih i drugu particiju , jer bios vise nije prepoznavao ni jednu .....
U svakom slucaju taj Acronis True Image 8 mozda je dobar i brz , al dok ne zaj... svar . Norton me do sada nije izdao !!!!!
[ VRKY @ 27.03.2005. 22:47 ] @
Ma N Ghsot Rula!! Sutra ponovno moram ghostat disk...
[ Nabukodonosor @ 27.03.2005. 22:48 ] @
Pazi, ko zna sta je u pitanju. Acronis-ovi proizvodi su poznati kao izuzetno stabilni i brzi. Ja koristim odavno Acronis Partition Expert i on je takodje fenomenalan program. Ne znam sta se kod tebe desilo. Kakvu gresku ti je prijavio?
[ milosevac @ 28.03.2005. 00:40 ] @
Greska je bila u backup fajlu koji je napravio . Tacno se nesecam jer sam u tom trenutku doziveo Sok .Izgubio sam sve instalacione programe koje sam koristio.....
Jos jedna stvar : Nortonov backup windovsa je za vise od 1 GB manji od onog( ni ime mu vise ne pominjem) , pa je i to jedan + za Norton Ghosta ! Sto se tice brzine mozda se radi o minutu , pa zar da zbog njega rizikujem?
[ Nabukodonosor @ 28.03.2005. 00:54 ] @
Ja stvarno ne shvatam....meni je cak i fajl duplo manji od Norton-ovog. ::confused::
[ Lajavi_Krelac @ 30.03.2005. 03:38 ] @
Svi vi pricate o nekoj vrsti SAVE-a. Kao u igricama.
Kad vam se sistem sje*e, samo ga vratite i to je to.
Nezavisno od toga koji program za ovaj proces je u
pitanju, mene zanima nesto drugo. Dali je neko imao
iskustva sa kopiranjem XP-a sa svim programima na
masinu koja ima razlicit cipset i hard disk? Namerno
sam naveo cipset i hard disk, jer sam probao i sve
ostalo moze da prodje osim ove dve stvari. Cuo sam
da postoji nacin da se iz nekog programa tipa MY
DRIVERS poizbacuje sve ono sto bi moglo da zakuca
XP prilikom podizanja na drugoj masini, a zatim posle
toga napravi bekap. I onda, kada startujete XP na
drugoj masini, trebalo bi da on sam nadje drajvere koji
mu trebaju. Kao u staroj dobroj 98-mici. Inace sto se
tice alata za ovaj posao, ja licno sam vise priklonjen
GHOST-u. Mora se priznati da su i same reci GOSTOVANJE
SISTEMA usle u zargon, kao sto je KALADONT za zubne
paste!
[ priest77 @ 30.03.2005. 06:48 ] @
Citat:
Lajavi_Krelac kao sto je KALADONT za zubne
paste!

To ipak ne znaci da i dalje koristis KALADONT i da je to najbolja pasta za zube, bila je nekad ali sad...
[ Goran Mijailovic @ 30.03.2005. 13:17 ] @
Lajavi_krelce
Umesto npr. VIA IDE controlera instaliras standard IDE controler, ugasis kompjuter uradis gost sa npr. Acronis boot diskom iz dosa.
[ Lajavi_Krelac @ 30.03.2005. 18:05 ] @
A za cip setove (VIA SIS nForce), posto mi pretezno treba za AMD Masine?
[ Goran Mijailovic @ 30.03.2005. 19:28 ] @
Slicno, ako moze, ja to nisam radio.
Ono sto sam video da ljudi rade je da imaju za svaki cipset po jedan hdd sa OS instaliranim na njemu pa ghostuju po potrebi.
[ Pharos @ 09.04.2005. 22:25 ] @
Ghost2k3 rulz! Radi i sa FAT i sa NTFS. Dos verzija je besplatna, a samo vam to i treba zar ne?
Poz
[ Binary Mind @ 10.04.2005. 07:59 ] @
Correction. DOS verzija nije besplatna nego nelegalno kruzi net-om Evo jednog interesantnog linka koji sam nasao na temu Norton Ghost-a.

http://ghost.radified.com/
[ Odin D. @ 15.04.2005. 21:12 ] @
Hvala ljudi,
bili ste od pomoci!
Veliki pozdrav!
[ pegabend @ 19.10.2007. 23:06 ] @
Pročitao sam tvoju izjavu u vezi NortonGhost-a, pa bih te zamolio da mi iscrpno objasniš kako se radi sa njim i koju verziju koristiš. Ako je tako kako si rekao 19GB u 1,8GB to je cool. Nikada nisam radio backup pa te molim da ne štediš reči ukoliko si raspoložen da mi objasniš kako se to radi. Hvala unapred!
[ edin555 @ 19.10.2007. 23:48 ] @
Ne znam da li si primjetio ali tema je stara 2 godine :) :)...
Sada ti je aktuelna verzija Acronis true image-a 11, a Norton takodje nije zaostajao...
Mislim da ces morati instalirati Acronis i u njemu ces naci help koji ce te vrlo detaljno provesti kroz postupak kreiranja bakup-a...
Vrlo je jednostavno, a o kvaliteti programa mislim da ne treba komentarisati (ja ga koristim 3 godine i nikad nisam imao problema)...
Instaliraj program i ako gdje zapne pitaj...
[ easyyu @ 20.10.2007. 03:18 ] @
Citat:
pegabend: Pročitao sam tvoju izjavu u vezi NortonGhost-a, pa bih te zamolio da mi iscrpno objasniš kako se radi sa njim i koju verziju koristiš. Ako je tako kako si rekao 19GB u 1,8GB to je cool. Nikada nisam radio backup pa te molim da ne štediš reči ukoliko si raspoložen da mi objasniš kako se to radi. Hvala unapred!

Bogme ces tesko spakovati jedan system od 19GB u 1.8GB.Prosto nemoguce..Ja koristim najjacu kompresiju -z9 i 7GB pakuje na oko 3-4GB
[ farstar @ 20.10.2007. 06:58 ] @
Citat:
VRKY: Norton Ghost ti je naj na tom području (po meni), evo ja sam upravo sad napravio Backup C particije koja ima 19GB (prazno 14), i backup ima 1.80Gb....

5 giga zauzeto (gde je i swap fajl koji se ne dodaje u image) se moze
kompresovati na 1.80 Gb (naravno sve zavisi od vrste fajlova na
HD-u).

@easyyu
Da si pazljivije citao ...
[ Goran Mijailovic @ 20.10.2007. 07:57 ] @
Citat:
pegabend: Pročitao sam tvoju izjavu u vezi NortonGhost-a, pa bih te zamolio da mi iscrpno objasniš kako se radi sa njim i koju verziju koristiš. Ako je tako kako si rekao 19GB u 1,8GB to je cool. Nikada nisam radio backup pa te molim da ne štediš reči ukoliko si raspoložen da mi objasniš kako se to radi. Hvala unapred!

Nije pozeljno na ovakav nacin ozivljavati temu stariju od dve godine, ako imas neki problem postavi novu temu, za sve ostalo tu je http://www.elitesecurity.org/pretraga