[ BoLa @ 23.03.2005. 17:17 ] @
| Eh ovako. OS je XP sa SP1( nije moj ).
Stvar je u sljedecem: sta god vi uradili, snimili program, izbrisali program, dignuli u safe modeu izbrisali program, pravili restore na prijasnje pointe i sl. XP ce se sretno dici na JEDNO TE ISTO STANJE. Stanje koje je postavljeno 11.03.2005 godine. Dakle, ne moze se mjenjati apsolutno nista.
Pokusao sam sve.
ONda sam slucajno dva puta kliknuo na watch u taskbaru i system mi je uredno ispisao: Nemate privilegija da modifikujete ovo.
Logiran sam kao administrator(barem tako mislim!?). Provjerio sam na viruse sa dva programa nema ih.
Da li je moguce da je neki program modifikovao privilegije korisnika tako da je onemoguceno vrsiti bilo kakve izmjene na sistemu, i na koji nacin to mogu provjeriti?
Help
|
[ monstrum @ 23.03.2005. 21:35 ] @
Mislim da ti je najjednostavnije da sacuvas od radova i ostalog sta imas i da srusis Win, instaliras iz pocetka... i gotovo. :)
[ sstanko78 @ 23.03.2005. 22:28 ] @
System Restore je nešto najgore što sam dosat video
u bilo kojoj verziji win-a. najbolje rešenje ti je reinstalacija win-a xp
I da naravno ubuduće koristiš norton Ghost i neke bakup programe
[ Nabukodonosor @ 24.03.2005. 00:50 ] @
Evo meni se danas ukljucio sam System Restore servis iako je on jedan od prvih koje uvek iskljucujem. I vratio mi je naravno sve na podesvanja od pre nekoliko dana. To ti je Windows...radi sta mu se hoce i kada mu se hoce....da mi je sada Bili da mi objasni zasto mi se ovo s***** samo ukljucuje....

[ BoLa @ 24.03.2005. 06:55 ] @
Ma da, planirao sam da formatiram svejedno, al sam mislio da neko slucajno zna do cega je, jer se ja nisam susretao sa ovakvim problemom.
Thnx u svakom slucaju.
[ VRKY @ 24.03.2005. 12:17 ] @
Ja sam imao isto take probleme kod jednog frenda, i morao sam ponovno instalirat windows... A problem je nastao zato jer je on prčkao po jednom BUG CD-eu i instalirao Deep Freeze. A taj progi vraća sve na staro poslije restarta, znači kao što mu ime govori "zamrzne" windows na ono vrijeme kad je instaliran. Nisam našao način da ga maknem, pa sam mora instalirat ponovno win. A ti vidi ima li taj progi na kompu ili koji slični.
[ BoLa @ 24.03.2005. 15:17 ] @
prvi put cujem za ovaj program.
hahah
nevjerovatno.
al sumnjam da je ovaj prog na ovom racunaru, u svakom slucaju pogledacu. zar ne postoji opcija za uninstall il sta vec?
nevjerovatno
[ VRKY @ 24.03.2005. 20:11 ] @
U Control Panelu ga nema, iz registry-ja nisam ni pokušavao a ni iz Program Files-a nemoš... Uglavnom ja ga nisam mogao uklonit...
[ VRKY @ 24.03.2005. 20:15 ] @
[ BoLa @ 24.03.2005. 20:29 ] @
hm, mozda je ovo solucija
http://www.faronics.net/faq/in...82256&id=82&artlang=en
Citat:
The workstation installation of Deep Freeze does not show up in the Add/Remove Programs list. To uninstall it from a workstation, follow the steps below:
Thaw Deep Freeze using the Boot Control tab and restart the workstation.
Re-run your existing workstation installation file. The installer will detect that Deep Freeze is Thawed and will display an Uninstall button.
Click the Uninstall button and follow the instructions presented.
[ BoLa @ 26.03.2005. 18:48 ] @
Jah, bio je deep freeze instaliran! Takodjer, ne uspjeh ga skinut, moro format.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.