Vidi ovako , ulazna osetljivost mikrofonskog ulaza na Abit-u mi se čini da je jako mala. Line in na Abit-u osetljivost je OK. Spojim kasetdek na line in -lepo radi . Spojim isti kasetdek na mikrofonski ulaz - signal je sada malo jači nego kada je na line in priključen dek. Što znači da je mikrofonski ulaz preslab za obični mikrofon sa dva izvoda ,a ne bih da budžim kondenzatorski mikrofon sa dodatnim napajanjem.
Opet navodim da je mikrofon u redu i da na starom PC (koja nema integrisanu , nego PCI audio Yamaha-jeftina) radi ODLIČNO).
Znači na Abit u mikrofon moram de se derem , da bi se jedva nešto čulo i tada je zvuk malo i deformisan- isto je i kada slušam i kada snimim u komp. Mikrofon je dobro spojen , džek ulaz u Abit je mono tipa , takav džek (mono) je i na mikrofonu , lično sam proverio na matičnoj (štampu)nisam laik u ovim stvarima (serviser rtv).
Isti slučaj sam čuo od nekolicine poznanika koji imaju integrisane audio kartice , imaju isti problem.
Da li postoje još neka podešavanja (u biosu ih nema) imam samo da uključim (džamper) mikrofonski ulaz na matičnoj ili mik. ulaz na kabel (priključuje se na matičnu) , e na tom priključku na matičnoj ploči na istom konektoru ima 3 pina - 1 je signal , drugi je masa , treći je +5V. Da li to znači da je proizvođač za ovu ploču , (a i ostali koji imaju isti problem sa drugim matičnim pločama) predvideo samo kondenzatorski mikrofon ?? Ne mogu da verujem u to !!
Nadam se da je ovo bilo malo opširnije objašnjeno , ovaj problem ima prilično veliki broj korisnika integrisanih zvučnih kartica. Za one sa PCI audio karticama ne znam.
Ne bih da ugrađujem posebnu pci karticu , jer mi sve ostalo zadovoljava 5.1 i ostalo.
vozdra____________