[ Grozdanic_Predrag @ 24.03.2005. 13:51 ] @
Pozdrav svima.

Radim u firmi javne delatnosti gde se vrte jako stari programi i alati. Moj problem je sto hocu da bazu pisanu u accessu iz offica 4.5 (jos stariji od offica 95) prebacim iliti konvertujem u bazu novijeg access-a (kao naprimer office 2002 ili 2003). Imali neko resenje za ovaj problem? Baza je otvorenog tipa i imam dozvolu programera da je prepravim.

Pozdrav.
[ banem @ 24.03.2005. 19:34 ] @
Radim u firmi javne delatnosti gde se vrte jako stari programi i alati. Moj problem je sto hocu da bazu pisanu u accessu iz offica 4.5 (jos stariji od offica 95) prebacim iliti konvertujem u bazu novijeg access-a (kao naprimer office 2002 ili 2003). Imali neko resenje za ovaj problem? Baza je otvorenog tipa i imam dozvolu programera da je prepravim.
-----------

Noviji Access, koliko znam, će bez problema moći da iskonvertuje bazu starijih verzija. Pokušaj da je otvoriš u novijem Accessu pa javi rezultat.
[ Grozdanic_Predrag @ 25.03.2005. 06:42 ] @
Mislim da sam to vec odradio malo ranije i potkrale su se neke greske, ali cisto radi primera uradicu to ponovo.

Dakle startujem access 2003 i izaberem opciju convert database to 2003 format. ucitam bazu i dam podatke za konvertovanu
bazu. krene konvertovanje i izbacuje gresku da treba da se instalira access 2.0 converter (bas sam mislio da ce mi ovo
resiti probleme). skinem ga sa neta, instaliram, i opet izpocetka. prvu poruku o gresci koju dobijam je sledeca:

There are calls to 16-bit dll in modules in this database. These won`t work under windows 95 or windows NT
change your code to call equivialent 32-bit dll.
OK Help

kliknem na ok. sledeca poruka:

There were compilation error during conversion or enabling of this database. The database has not been saved in a compiled state. ...
...
OK Help

kliknem na ok. sledeca poruka:

Microsoft access encountered one or more errors during conversion.....

Nova baza je snimljena ali ne funkcionise.

Imas li (ili neko drugi) odgovor na ovaj problem?
[ banem @ 25.03.2005. 06:50 ] @
There are calls to 16-bit dll in modules in this database. These won`t work under windows 95 or windows NT
change your code to call equivialent 32-bit dll.
OK Help

Imas li (ili neko drugi) odgovor na ovaj problem?
-----------

Napiše da koristi 16-bitne DLL koje neće funkcionisati pod novijim Windowsima. Treba da pregledaš Access Basic (tada se tako zvao) i da ga ili ukloniš pa kasnije dopišeš, ili da ga preradiš tako da može da funkcioniše u VBA. VBA i Access bejzik su unekoliko različiti.

Nevezano s tim jedno pitanje: šta želiš da postigneš konverzijom u noviji format?
[ Grozdanic_Predrag @ 28.03.2005. 06:15 ] @
Zeleo bih da nemoram da na jednom te istom racunaru da snimam samo access iz offica 4.5 i ostale alatke iz offica 2003. da ispravim greske koje se pojavljuju od skoro...

Unapred zahvalan.