[ DeYo @ 24.03.2005. 15:11 ] @
| Kada menjam velicinu Forme ili se promeni pozicija u TScrollBox-u onda TImage koji se nalazi na Formi (a ne na TScrollBox-u) "blinkne".
Pod "blinkanjem" podrazumevam... j*bi ga... TImage nestane na sekundu, iscrta se ponovo... Verovatno je neki handle u pitanju, ali ja nisam uspeo da provalim kako da ga zaobidjem. U svakom slucaju mnogo ruzno izgleda. |
[ Srki_82 @ 24.03.2005. 15:40 ] @
Probaj da u OnCreate eventu forme stavis sledece
Code:
procedure Form1.Form1OnCreate(Sender: TObject);
begin
DoubleBuffered := True;
// Ostatak koda koji ti je potreban u ovom eventu
end;
[ DeYo @ 28.03.2005. 19:12 ] @
malo kasnim s odgovorom, ali ovo sto je Srki_82 poslao ne radi. :(
istina, malo manje ali i dalje "blinka".
[ sasas @ 28.03.2005. 22:01 ] @
Ja kod sebe ne mogu da dobijem blinkanje :) Evo ljudi, pokušavam sve i svašta, ali TImage(s) se iscrtavaju savršeno. Možeš li detaljnije opisati kako dobijaš problem? Koji windowsi, koji delphi, kolika je slika, kako su postavljene kontrole?
ss.
[ Srki_82 @ 28.03.2005. 22:07 ] @
Bas sam probao da uradim to sto je problem i to mi se jedino primecuje na racunaru sa PI na 133MHz, 64Mb i S3 grafickom. Ustavri... tamo cak sporo iscrtava sve... kad zatvorim prozor vidim kako se desktop iscrtava. Na boljim racunarima i bez DoubleBuffered := True sve radi savrseno. Probao sam cak i sa malo vecom slikom i opet radi savrseno cak i kad skrolujem prozor da bih video kontrole koje se ne vide ili kad menjam velicinu prozora. Posalji kod ako nije problem pa da probamo da ga pokrenemo kod nas.
[ DeYo @ 29.03.2005. 14:22 ] @
Trenutno nisam pri svom compu pa ce ovo morati da saceka dan-dva.
[ DeYo @ 30.03.2005. 11:04 ] @
Nasao sam u cemu je problem. Al' nisam nasao resenje.
Fora je u tome sto se "blinkanje" javlja samo kada je forma fsMDIForm, ako je fsNormal onda istog nema.
Evo zakacio sam i demo gde se to lepo vidi.
[ sasas @ 30.03.2005. 11:48 ] @
Blinkanje se javlja u oba slučaja (i fsNormal, i fsMDI...), samo što ti DoubleBuffered rešava problem u slučaju fsNormal.
Javi u svakom slučaju kako si rešio problem...
ss.
[ Srki_82 @ 30.03.2005. 11:54 ] @
Umesto sto sliku stavis direktno na formu postavi je na panel. Dakle postavi panel sa desne strane gde ti je slika, Align postavi na Client, zatim postavi sliku na panel i takodje Align postavi na Client.
Sad sam probao i radi 100%.
[ DeYo @ 30.03.2005. 14:27 ] @
OK. Hvala.
Jel' da da je glupo izgledalo?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.