[ nikoladsp @ 26.03.2005. 13:38 ] @
| Evo ovako,
mozda cu pisat neki c/c++ programcic za igraonicu,da ne bi izmisljao toplu vodu(posto je to za nekog mog prijatelja) ima li tako nesto gotovo a da je nekom slucajno poznato,ili ako vec budem pisao sam,ideja mi je da se po logovanju korisnika nekoj aplikaciji koja cuci na serveru preku UDP protokola salje poruka koja ce sadrzati username,ip racunara sa koga je poslata,polje(bool) login=true i lokalno vreme;prilikom log out-a,slala bi se ista poruka samo sa poljem login=false,pa bi aplikacija na serverskoj strani vrsila neku obradu.ovo je samo kroki,ali me u tom slucaju zanima kako da detektujem trenutak log in/out-a(to bi trebalo da je slicno servisu u windowsu)-e to ako neko moze da mi pomognew davanjem nekog korisnog saveta u vidu nekog linka ili slicnog,to bi mi mnogo pomoglo.
pozdrav.
nikola |
[ Dejan Lozanovic @ 27.03.2005. 11:43 ] @
man utmp
[ socky05 @ 30.03.2005. 23:58 ] @
Samo napred podrzavam te u tome ali nemoj da zaboravis da u ceo taj program ubacis i deo oko gasenja racunara preko mreze . na netu ima program direqcafe koji nikako ne radi imam problema oko toga da nece da odbrojava vreme i kako da ga nateram da sa servera skida usere??? ako uspes nesto javi :)
[ trifa @ 04.04.2005. 12:16 ] @
Mozda nesto odavde moze da pomogne
_ttp://freshmeat.net/search/?q=cafe§ion=projects&Go.x=0&Go.y=0
[ Mihail Miklaševskij @ 07.04.2005. 16:46 ] @
A mozda OpenKiosk?!?
[ nikoladsp @ 08.04.2005. 07:54 ] @
znaci,najbitnije je da provalim kako da pozivam (moj) program prilikom logovanja/odlogivanja-gde se nalaze potrebne skripte/fajlovi?takodje cu morati neki gui da nabacim za server-side.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.