[ Chop_Suey! @ 26.03.2005. 18:47 ] @
Postoji li program za emuliranje lan mreže na jednom kompjuteru, ako ima gdje se može skinuti? |
[ Chop_Suey! @ 26.03.2005. 18:47 ] @
[ markom @ 26.03.2005. 19:16 ] @
Uh, zavisi tačno šta tražiš...?
Postoje razni ruter simulatori, ali ne znam ima li ih free... Marko. [ cume @ 26.03.2005. 23:18 ] @
Pogledaj na www.boson.net [ skydiver021 @ 27.03.2005. 11:34 ] @
Ima nešto zaCisco opremu ali nisam koristio, ono što jesam to je vmware i microsoft virtual pc. Treba ti dosta ram-a da podigneš u okviru svoje mašine virtualne mašine i eksperimenišeš sa njima. Ceo Microsoftov kurs isa server 2004 tako je realizovan imaš klijenta, isu, domenski kontroler, web server interni, ekstgerni itd.
[ Chop_Suey! @ 27.03.2005. 14:24 ] @
Meni bi trebalo nesto jednostavno, pravim prrogram za mreznu administraciju, pa bi ga prvo zelio testirati lokalno, na jednom racunalu uz pomoc tod programa, prije nego sto ga testuram u lan mrezi.
[ skydiver021 @ 28.03.2005. 07:29 ] @
Mislim da je VMware prava stvar za tebe. Obrati pažnju samo na memoriju u tvojoj mašini jer za svaku virtualnu mašinu moraš odvojiti deo fizičkog rama.
[ simor @ 28.03.2005. 09:33 ] @
Ima neki simulator za mreze, ima neku svoju sintaksu i IDE, radi pod linux-om, a mislim da ima verzija i za windows. Mi smo u njemu radili neke vezbe na 3. godini faksa, skroz sam zaboravio kako se zove?
Zna li neko??? [ jogurt @ 28.03.2005. 09:57 ] @
Verovatno mislis na NS (Network Simulator)?
Citat: opis izvucen iz jednog rada sa Telfora: To je softver za simulaciju IP mreza, baziran na objektno orjentisanom programiranju. Osnovna namena NS-a je simulacija lokalnih racunarskih mreza i racunarskih mreza sirokog prostranstva. Pomocu ovog simulatora moguce je implementirati TCP i UDP mrezne protokole, FTP, Telnet, Web, CBR i VBR izvore saobracaja, kao i obradu paketa u ruterima i protokole rutiranja. NS takodje implementira multicast i neke od protokola na MAC sloju za simulaciju LAN mrexa. Simulacioni podaci se prosledjuju simulatoru u formi skripta. NS vrsi interpretaciju i obradu tog skripta, a rezultati simulacije se zapisuju u formi datoteke. Za prikaz rezultata simulacije sacuvanih u izlaznoj datoteci moze se koristiti neki od do sada napravljenih alata. To su programi poput XGraph-a, GnuPlot-a ili TraceGrapha, koji vrse proracun i prikaz odredjenih parametara, kao i crtanje grafika. [ markom @ 28.03.2005. 10:10 ] @
[ Ve$eli @ 28.03.2005. 11:02 ] @
@jogurt
Kako je tacan naziv tog rada sa telfora i iz koje je to godine? [ jogurt @ 28.03.2005. 11:21 ] @
Rad se nalazi na http://www.telfor.org.yu/radovi/RT-6-3.PDF
[ markom @ 28.03.2005. 11:33 ] @
Urban Mihajlo: PRIMENA DIFFSERY QoS MEHANIZMA NA VoIP-a
http://www.telfor.org.yu/radovi/RT-6-3.PDF Uzgred: Naslov je totalno pogrešan. Ispravan naslov je u samom tekstu. Inače, dosta mi je zanimljiv teorijski aspekt ovog rada, gde se izvode zaključci na osnovu simulacije u softveru, a ne demonstriran realan saobraćaj. Pretpostavljam da je to razlika između naučnog rada/pristupa problemu i ekonomskog/realističnog na koji sam ja navikao u svakodnevnom radu... Marko. [ simor @ 29.03.2005. 11:27 ] @
To je !!! Hvala na podsecanju...
[ Ve$eli @ 29.03.2005. 18:54 ] @
@Jogurt
hvala!!! Danas sam gledao rad na tom programu i mogu reci da je odlican. Umesto cvorova se moze staviti skoro bilo koji uredjaj, ne moze atm komutator i sl. , za protokole takodje bilo koji, tezina grana moze biti bilo sta, bilo novac, bilo kasnjenje, moze se simulirati kako propagaciono kasnjenje tako i kasnjenje obrade i dziter, vecina protokola za rutiranje, dinamicko rutiranje itd. Program efikasno radi negde do velicine mreze od 200-210 cvorova Citat: Markom:Inače, dosta mi je zanimljiv teorijski aspekt ovog rada, gde se izvode zaključci na osnovu simulacije u softveru, a ne demonstriran realan saobraćaj Ako ovde pustis najgori saobracaj i simulacija da dobre rezultate onda ce realan da klizi, pod uslovom da znas karakteristike realnog.Tada ces mnoge probleme resiti i tako je jeftinije. E sad jedino me zanima kako bi moglo i da li bi uopste mogao softverski da se simulira sum, da mozes da meris BER i CRC proveru. Tako da ne znamo razliku , ja jos ne znam kako je u praksi ![]() Poz [ hipnos @ 13.04.2005. 20:20 ] @
[ boksi @ 11.05.2005. 09:01 ] @
Ja sam instalirao vmware i sve je lepo konfigurisano.Podigao sam server i sve na njemu moguce.Ali imam problem kada hoce da vidim taj racunar u mrezi.Anyway, da li je neko ovo vec radio sa istim konfigurisanjem pa da mi kaze kako se to radi,tj.ne kako se radi nego sta radim pogresno.
Ovo mi je za vezbu pa ako je neko raspolozen. Hvala! [ dendic @ 12.05.2005. 12:05 ] @
Maloprije sam gledo nekakav program virtuelni PC,instalira se na jednoj masini,ono nabacis windowse itd. Znaci mozes nekoliko takvih PC-ija da instaliras na jednoj masini i da ih uvezes da rade kao mreza. Valjda je i to nekakva emulacija mreze.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|