[ KrunoV @ 27.03.2005. 23:06 ] @
Evo kao sto subjekt kaze zanima me kako rijesavate taj problem kada program koji radite cesto zahtjeva i alter baze podataka koju koristite, jer je ( po meni )nemoguce pratiti kada ce koji korisnik napraviti update vaseg softa i koje su promjene u bazi tada potrebne..

Ja sam mislio napraviti polje u bazi koje ce sluziti samo tome i prilikom pokretanja programa on ce svaki put provjeriti dali se baza podudara sa verzijom programa, sta vi mislite o tome i ako netko ima bolju ideju neka kaze...
[ mmix @ 28.03.2005. 16:02 ] @
Režim koji ja koristim a i viđao sam ga dosta usput je metod kumulativnih update-a.
Update nosi u sebi sve executable promene od verzije 1.0 (recimo da je to prva) na ovamo i sve pojedinačne update skripte za sve verzije update-a koje su puštene "u divljinu". Npr, neka si imao verziju 1.0 i tri update-a na verzije 1.1, 1.2 i 1.3. Svaki od tih update-a ima skriptu "Sx" koja upgraduje prethodnu verziju na svoju:

Code:

S1        S2        S3
v1.0 ---> v1.1 ---> v1.2 ---> v1.3

Dakle update za v1.3 će u sebi imati sve promenjene bin fajlove koji su bili promenjeni od v1.0 na ovamo i ove tri skripte.
Koju god da je verziju korisnik imao zameniš sve bin fajlove, a što se tiče SQL-a:
Ako je korisnik imao verziju 1.0, pustićeš redom S1, S2, S3; ako je imao verziju 1.1 pustićeš samo S2 i S3.
Nadam se da nisam bio previše konfuzan. Ako se ne varam i sam Service pack za MSSQL radi na ovom principu.
[ KrunoV @ 28.03.2005. 17:02 ] @
Hvala na odgovoru, i mislio sam nesto takvo jer je jednostavno najbolje rijesenje za ovakav slucaj.