[ atlas @ 28.03.2005. 01:33 ] @
Ej momci trebam preci sa -turbo pascala 7.0-na C ili C++ (kakva je razlika) Koja je zadnja verzija c/c++ sto radi pod dosom (plavo okruzenje kao u pascalu) za XP ??? |
[ atlas @ 28.03.2005. 01:33 ] @
[ deroko @ 28.03.2005. 01:44 ] @
bcc32 - Free, 8.7mb, najbolji...
A text editor preporucujem : UltraEdit32 ili ConTEXT oba imaju syntax highlight A sad sto se tice razlike izmedju pascala i C/C++, vise sintaksna nego u logici rada, mada ja nisam paskalovac, ali se C/C++ da nauciti za manje od 2-3 nedelje, pod uslovom da hoces i zelis da ga naucis. Prost jezik :) [ Tronic @ 28.03.2005. 11:58 ] @
Kreni s C-om. i ja sam prelazio s pascala na c.
uzmi Borland 3.1 ili viši IDE. cca 18 MB. ima neke prednosti pred ostalima, ali možda se i ne budeš snašao, što ne vjerujem jer je skoro identični TurboPascalu. [ leka @ 29.03.2005. 11:05 ] @
Turbo C ("plavi, koji radi u DOS-u") se besplatno moze skinuti sa www.borland.com-a.
[ D3adly @ 30.03.2005. 10:58 ] @
Ma, DJGPP je free i THE best!
[ neo01 @ 30.03.2005. 15:08 ] @
Kreni odmah sa CPP-om...
Time ces kasnije izbeci brojne komplikacije... Naucices da razmisljas i programiras u OOP okviru... [ NrmMyth @ 17.08.2005. 19:13 ] @
Citat: neo01: Kreni odmah sa CPP-om... Time ces kasnije izbeci brojne komplikacije... Naucices da razmisljas i programiras u OOP okviru... Ne slazem se. Jer Pascal i C su najblize kao braca, ali nista blize. :)) A kasnije se to prebacivanje na C++ moze obaviti bez problema i bez ikakvih trauma. Prvo sta bi iz svake C/C++ knijige naucio od je C, ali ga nikada kasnije ne bi mogao razlikovati od cjelokupnog C++, a to je IMO lose. [Ovu poruku je menjao NrmMyth dana 17.08.2005. u 20:15 GMT+1] [ MAD-MAX @ 17.08.2005. 22:41 ] @
Ja bi reko da odmah krenes sa C++om. I Bjarnie Stroustroup kaze da je bolje odmah poceti sa C++om ¨ne znajuci¨ C nego prvo uciti C pa onda C++. To sam negde procitao ne znam tacno gde bese.
[ Buffy @ 18.08.2005. 15:41 ] @
Citat: neo01: Kreni odmah sa CPP-om... Time ces kasnije izbeci brojne komplikacije... Naucices da razmisljas i programiras u OOP okviru... Ne slazem se sa ovim, jer ima ljudi koji ne zele da razmisljaju na oop nacin i to nije nikakva mana.Imzedju ostalog svi ozbiljniji os-ovi su pisani u C-u. [Ovu poruku je menjao Buffy dana 18.08.2005. u 16:42 GMT+1] [ ChildInTime @ 18.08.2005. 19:54 ] @
Citat: MAD-MAX: Ja bi reko da odmah krenes sa C++om. I Bjarnie Stroustroup kaze da je bolje odmah poceti sa C++om ¨ne znajuci¨ C nego prvo uciti C pa onda C++. To sam negde procitao ne znam tacno gde bese. c++ za 21 dan ![]() Kako bi se sad covjek odlucio...? Neko kaze C neko C++,puno price oko nicega... Vjeruj mi sasvim ti je svejedno.Ti vec ocito znas programirati,sto je najbitnije,znaci shvatio si sustinu programiranja... Sad je svejedno koji ces jezik dalje...bitno je da zapocnes ako to zaista zelis... kasnije ces sam vidjeti sta je potrebno uciti... Mozes slobodno poceti sa C++ -om,ako njega savladas znaces i dosta C-a... C++ je nista vise nego prosireni C. Ako pocnes sa C-om , kasnije ces se i na C++ nadograditi... Pomocu C++ ces moci praviti prave aplikacije , pogotovo ako nastavis i sa vizuelnim programiranjem u C++ (visual C++),jer predpostavljam da bi to radio... Ne kazem da i sa C-om to ne mozes, samo sa C++ ti je lakse... Jer budimo realni, sumnjam da ce iko od nas razvijati Windows-e i Linux-e i ostale 'ozbiljnije' operativne sisteme...iako ne bi bilo lose da i Bill ima konkurenciju... ![]() Znaci za sami pocetak ti je stvarno nebitno... Pozdrav. [ noway @ 20.08.2005. 05:06 ] @
Citat: Ne slazem se sa ovim, jer ima ljudi koji ne zele da razmisljaju na oop nacin i to nije nikakva mana.Imzedju ostalog svi ozbiljniji os-ovi su pisani u C-u. ali nije niti prednost. sto se tice OS-ova mislim da je to prvenstveno posljedica vremenskog okvira pisanja istih, a tek onda navodna sporost c++ compilera. mislim da je bolje poceti u c++ jer je trenutno konkurentniji i trazeniji jezik a pri tome nista kompliciraniji. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|