[ _vs_ @ 28.03.2005. 14:13 ] @
imam sledeci problem: na strani 1.php pocinjem sesiju i pravim ses. promenljivu kao $_SESSION['prom']=xxxx ; posto je register_globals=Off ne koritim session_registered('prom') vec radim na gore opisan nacin. na istoj strani imam link na stranu 2.php. kroz link ne provlacim nista od podataka ($_GET...) vec samo ...href="2.php". kada na drugoj strani kada pokusam da pristupim toj promenljivoj koristim $_SESSION['prom'] ali ne dobijam nista. takodje me interesuje kako da odredim session_id na drugoj strani. ako ne pravim sesiju na drugoj strani onda nemam ni session_id() a ako napravim sesiju na vrhu strane onda je to nova sesija koja nema veze za stranom 1.php malo sam cackao i dosao do zakljucka da ne mogu da napravim cookie na kompu. u php.ini fajlu sam nasao "session.use_cookies = 1" kao i "session.use_trans_sid = 0" kako bih mogao da prevazidjem ovaj problem. naime, hocu da na 1.php zapocnem sesiju i registrujem promenljive a posle samo preko id sesije da proveravam dali je korisnik validan. unapred se zahvaljujem za svaki odgovor...... |