[ rms @ 28.03.2005. 15:08 ] @
Ćao, Da li neko možda zna za komponentu koja omogućava korektno predstavljanje dijaktrika na formi tj. slova čćšđž, bez obzira na to kako je sam operativni sistem setovan? |
[ rms @ 28.03.2005. 15:08 ] @
[ Srki_82 @ 28.03.2005. 16:21 ] @
Sve sto god sam iscrtavas (tj. ne iscrtava Windows) mozes da uradis kako zelis. Npr. label komponenta se sama iscrtava i u njoj mozes da imas sva nasa slova, kineska, ruska... dok recimo u button to ne mozes jer ga Windows iscrtava. Problem je sto Delphi sve kontrole ne kreira kao UNICODE nego kao ASCII i Windows ih onda tako i iscrtava. Jedini nacin je da ili izmenjas source gde Delphi kreira kontrole i da u flags za kreiranje dodad i UNICODE (nikad nisam probao tako nesto) ili da upotrebis druge komponente (koje si sam pravio ili skinuo sa neta ili sta ja znam) koje podrzavaju UNICODE. Treceg nema.
[ nikola.j @ 28.03.2005. 16:39 ] @
[ rms @ 28.03.2005. 18:30 ] @
Citat: Problem je sto Delphi sve kontrole ne kreira kao UNICODE nego kao ASCII i Windows ih onda tako i iscrtava. Upravo tako, a još je gore ako je u pitanju ćirilica. Hvala puno za link!!! ![]() Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|