[ Vertygo @ 13.06.2002. 12:54 ] @
Pozdrav Procitao sam par topic-a tipa "Mala kucna mrezica". Nemam iskustva sa mrezama, a drug i ja zelimo letos dok smo na letovanju da povezemo kompjutere.Ta mreza bi koristila za povremeno mrezno igranje igara tipa CS i povremeni pristup internetu (mail i http). Na jednom kompjuteru je XP, a na drugom koji smo planirali da bude server, je trenutno win98 (koji cemo promeniti kada budemo pravili mrezu).Mislio sam da na server stavim win2000 ili Linux.Mada Linux odmah otpada zbog igara.Dakle, da li je win2000 dobra solucija (cuo sam da su win2k i winXP malo "nekompatibilni" sa igrama i da mnoge igre ne mogu da se igraju na ovim OSovima).Da li je moguce nesto na ovom planu nesto uraditi?Ili ipak mi treba treci kompjuter koji bi sluzio kao server? Ako ipak za tu akciju treba 3 kompjutera, koji OS na server da stavim (cini mi se da ste dosta predlagali Slackware).U tom slucaju taj treci kompjuter ce biti 486-ica sa cini mi se 32 mb rama (mozda cak i sa 16). Malo mi je ostalo nejasno oko stavljanja 2 mrezne karte u kompjuter... Po nekoj mojoj logici trebao bih u svaki kompjuter da ubodem po jednu karticu... Ako imate neki konstruktivni odgovor na ova pitanja postujte ih, pa da priupitam jos neke stvari ![]() |