[ wRong @ 28.03.2005. 19:28 ] @
Pozdrav svima, Imam gotov PDF obrazac koji sluzi nesto kao narudzbenica,a ja ga na serveru popunjavam podacima koji su u bazi i saljem na neki mejl. Uspeo sam nekako da generisem fdf fajl koji popunjava taj PDF obrazac(http://www.koivi.com) ali klijent trazi da se prilikom svake narudzbine salje jedan PDF fajl umesto fdf-a. Iako mislim da je totalna budalastina da se umesto 1-2 k koliko ima fdf svaki put salje i PDF obrazac,koji je imao 500k u originalu,uspeo sam da ga smanjim na 150k i da ga posaljem zajedno sa PDF-om. Kako mu se ni ovo resenje nije svidelo,posto prvo mora da otvori PDF pa onda fdf, previse klikova(razmazeni klijenti) ima dva a hoce jedan, onda sam pokusao da u fdf-u ostavim putanju obrasca na serveru tako da kad skine i otvroi fdf , PDF obrazac mu se ucitava sa servera. Medjutim ovo mi nije radilo na svim masinama na kojima sam testirao,pa je otpalo kao resenje,a i ne valja u offline radu. Jedino resenje koje imam je da uz pomoc php-a merg-ujem PDF i FDF ali ne znam kao bih ovo mogao da uradim.Ustvari imam ideju ali ne i resenje. Da li neko ima iskustva sa ovim ,help,help. |