[ Shadowed @ 14.06.2002. 14:23 ] @
Zna li neko kako se podesava SMTP server u IIS tako da mogu da saljem e-mail na bilo koju adresu (kada je samo pokrenut (bez ikakvih odesavanja) mogu da saljem samo na [email protected] gde je moj domen ActiveDirectory domen na mojoj mrezi)?
[ Dejan Krstic @ 14.06.2002. 22:18 ] @
Kada se samo pokrene (bilo 2k ili xp) funkcionise slanje na bilo koju adresu koliko ja znam. Jedino je pozeljno podesiti pristup samom smtp serveru jer nije bas zgodno da dozvolis bilo kome da ti pristupa racunaru.
[ Shadowed @ 15.06.2002. 08:55 ] @
Problem je u tome sto kad probam da posaljem e-mail (bilo iz nekog klijenta, bilo preko telneta) on smesti poruku u bedmail folder i jos napravi neki fajl tipa: nekikomlikovanbroj.bdr a u njemu napise:

Unable to deliver this message because the follow error was encountered: "This message is a delivery status notification that cannot be delivered.".

The specific error code was 0xC00402C7.


The message sender was <>.


The message was intended for the following recipients.
[email protected]

Da nisam koristio mail klijent pretpostavio bih da sam ja nesto pogresio...
Stvarno ne znam sta mu je. U nekoj knjizi sam video da treba dodati domen u serveru (npr. hotmail.com) i onda moze da salje na recimo [email protected] a pri dodavanju toga video sam da moze i *.net i sl. (sto je logicno, necu za svaki domen da dodajem) ali i kad to uradim nista se ne menja - ostaje isti problem.