[ Darko Selakovic @ 30.03.2005. 15:01 ] @
Scrolling TrackPad je Apple ubacio na nove PowerBook-ove... naime, kada želite da skrolujete samo stavite dva prsta na trackpad i kada pomerate prste ustvari skrolujete... veoma prosto i čudi me da do sada niko nije patentirao nešto slično... navodno radi se o hardware-skom unapređenju?

Mnogi su koristili Side Track http://www.ragingmenace.com/software/sidetrack/ ali sada imamo:
iScroll! http://www-users.kawo2.rwth-aachen.de/~razzfazz/

Ne zaboravite da deinstalirate Side Track... deinstalira se tako što se pokrene instalacioni file i klikne na uninstall.

Navodno na novim PowerBook-ovima ima problema sa Scrolling TrackPad-om http://www.appleinsider.com/article.php?id=948
i zanimljivo je videti da je mobilepcmag proglasio PowerBook 100: The Top 100 Gadgets of All Time http://www.mobilepcmag.com/features/2005_03/top100gadgets-5.html pošteno trebali su da stave iPod na prvo mesto!
[ madamov @ 30.03.2005. 15:26 ] @
Lepo je znati da postoji ovako nešto, ali ja trackpad i tastaturu na laptopu koristim samo kada nisam kod kuće ili nisam u kancelariji. Naime, pre nekih godinu i kusur sam počeo da osećam probleme u levoj ruci i u vratu od predugog korišćenja laptopa (po desetak sati u kontinuitetu i tako šest dana u nedelji). Kupio sam eksternu tastaturu, miša, kasnije još jedan takav set i iCurve postolje za laptop. Posle nešto više od desetak dana su simptomi potpuno nestali, a pre toga su se toliko pogoršali da je leva ruka počela blago da mi trne. Tastatura i miš su pomogni da problem u ruci polako počne da nestaje, dok je problem u vratu nestao tek kada sam neko vreme koristio iCurve.
[ hulja @ 12.04.2005. 07:38 ] @
na jednom od apple consumer sajtova se nasao fajl koji je omogucavao isti taj scroll i na starijim apple laptopovima.ja sam ga skinuo i probao i funkcionise.naravno ne na svim spominjali su se podrzani modeli ja sam isprobao na sadasnjoj verziji ibook-a.
znaci lik je pronasao fajl koji je to omogucavao i samo ga editovao ti ga instaliras i to funkcionise.slazem se sa madamovim ja na laptopu koristim uvek zakacenog logitech usb traveler (inace vrlo je artisticki definisan a povrsina mu je u os x fazonu bruseni metal) a trackpad je podesen da se iskljuci kada detektuje usb misa.