[ vukasin0 @ 31.03.2005. 18:39 ] @
Sta god da krenem da kompajliram sto ima graficki interfejs i koristi gtk(NPR: MPlayer , Xine, Cinepaint...) izbacuje mi gresku i kaze da ne moze da pronadje gtk-devel paket.Koristim Suse 9.2 i sa DVD-a sam instalirao sve sto ima gtk u nazivi.Kao rezultat > i dalje ne radi.
Pomagajte ovo me strasno nervira.
Hvala!
[ mmirilovic @ 31.03.2005. 18:57 ] @
Jesi li siguran da si sve to instalirao?

Startuj YaST a zatim modul za instalaciju dodatnih paketa. Sa leve strane imaš
padajući meni na kome izabereš "Search", a zatim u polje za pretragu unesi
gtk, i sa desne strane ćeš dobiti sve pakete koji imaju gtk u nazivu. Pa
proveri da li je sve što treba instalirano.

Mislim da za MPlayer trebaju i glade paketi.
[ vukasin0 @ 31.03.2005. 19:10 ] @
Ma kapiram sta pricas ali sve je instalirano.Neko mi je rekao da je to problem koji je u sklopu gomile propusta na Suse 9.2 i da treba da instalirati paket koji se skine sa neta i nema gtk u imenu.Jedini problem je sto ne znam ime paketa.Ako saznas nesto vise odgovori.
[ vukasin0 @ 31.03.2005. 19:11 ] @
Ma kapiram sta pricas ali sve je instalirano.Neko mi je rekao da je to problem koji je u sklopu gomile propusta na Suse 9.2 i da treba da instalirati paket koji se skine sa neta i nema gtk u imenu.Jedini problem je sto ne znam ime paketa.Ako saznas nesto vise odgovori.
[ japan @ 31.03.2005. 19:50 ] @
problem je sa putanjom za gtk-config. MPlayer ga ocekuje u /usr/bin a on je na suse-u u /opt/gnome/bin. kad kompajliras npr. MPlayer prvo proveri putanju za gtk-config (whereis gtk-config) pa onda radi configure sa prosledjenim parametrom --with-gtk-config=PATH, gde je PATH putanja gtk-config-a. meni je ovo proslo na suse 9.1 pa ce valjda proci i na 9.2. i ne secam se vise, ali mislim da isto treba da se uradi za glib-config.
[ vukasin0 @ 31.03.2005. 21:53 ] @
Resio sam problem tako sto sam instalirao paket "Glide".
Hvala na informaciji!!!!!!!!!
[ vukasin0 @ 31.03.2005. 21:55 ] @
Ispravka "Glade.rpm" sa Suse-ovog DVD--a