[ DaliborT @ 31.03.2005. 22:59 ] @
Imam problem sa procesorom,Intel Pentium 3,oo Ghz Prescot Box.
Pokazuje na task manageru da je iskoristenost procesora 50-60 % a nijedan program nije pokrenut!!!
Da li neko zna sta je u pitanju?
Graficku sam menjao ali nista,opet isto.
Hvala
[ Dalibor81 @ 31.03.2005. 23:15 ] @
Ne znam da li si probao (imanjace) da otvoris task-manager i u procesima pogledas koliko koji odnosi snage procesora.
To ces naj lakse izvesti ako ih poredjas po CPU instanci, znaci kada otvoris process tab kliknes na CPU i dole ce ti biti aplikacija koja nejvise koristi procesor
Pozdrav
[ mrkidivx @ 01.04.2005. 00:12 ] @
A možda si zakačio neki zlonamerni kod (virus).
[ Tosaxxx @ 01.04.2005. 13:59 ] @
Idi na Start/run i ukucaj msconfig pa onda na startup i odcekiraj sve... To su ti programcici koji se dizu sa sistemom... Nema to veze sa grafickom...
Bilo slicno pitanje... PRETRAGA
[ DaliborT @ 03.04.2005. 12:41 ] @
Pogledao sam na Task-u i pokazuje da najvise koristi services.exe i system idle time oba po 50-60 %. Napominjem da nije nista pokrenuto.
vec sam isao na run i kucao to,pogasio sam sve ali nista.Virus neverujem da sam popasao jer sam skenirao svim mogucim anti virusima i anti spy programima.
[ Tosaxxx @ 05.04.2005. 00:57 ] @
Kada otvoris task manager imas applications, processes, performance itd... Kod mene System Idle Process pise da je zauzece 95-98%, ali kada odes na performance sto je i realno stanje zauzeca procesora prikazano grafikonom pise da je samo 5%... Ako je i kod tebe slicno, ne moras da brines...
[ DaliborT @ 05.04.2005. 08:25 ] @
Na task manageru odes na process tu pogledaj koliko ti koristi procesor.Tu kod mene pokazuje da ova dva gore navedena koriste po 52%. Takodje kad pogledan na performance popkazuje iskoristenost cpu-a 52 %
Pozdrav
[ tweeester @ 05.04.2005. 09:16 ] @
System Idle Process je ustvari slobodno vreme procesora, dakle sto vise na ovom tasku, to je procesor slobodniji, kada je procesor zauzet 1 % , ovaj task pokazuje 99 % i obrnuto. A to sto services.exe zauzima 50% to je vec problem. Probaj sa gasenjem nekih servisa (da bi utvrdio koji servis je krivac) - prvi na listi gasenja treba da ti budu WWW servis, SMTP, FTP, WWW administration i slicni... (pazi da ne ugasis neki od bitnih )
[ JOJO847 @ 05.04.2005. 20:38 ] @
napravi mali test...
optereti ga necim gadnim ( igre,seti, sve živo) i onda vidi kakvo je stanje. to ti je možda i najbolji pokazatelj
[ Binary Mind @ 06.04.2005. 02:25 ] @
Od kad ti se to desava? Mozda si instalirao neki program koji trazi mnogo resursa. Koji antivirus imas instaliran? A mozda kao sto kazu ljudi imas neki maliciozni kod na kompu :) Ovo najverovatnije nije hardverski problem.
[ kUdtiHaEX @ 06.04.2005. 12:19 ] @
Nije, zato ova tema ide u Windows Desktop.

Preporucujem pokretacu teme da se posluzi pretragom u gore pomenutom forumu, ovakvih pitanja je bilo mali miliJon...
[ sstanko78 @ 06.04.2005. 18:34 ] @
Pogledaj i services.msc
Da li imas instaliran neki rezidentni antivirus, ili mozda npr. Diskkeeper?
Oni zanju ponekada da opterete procesor.
Pogledaj.
[ m4rk0 @ 06.04.2005. 18:50 ] @
Pogasi nepotrebne servise i izbaci iz startupa nepotrebne aplikacije...