[ Neelix @ 01.04.2005. 22:23 ] @
e ovako moj ap je radio najbole sa kanalom 6 pre dva dana neko mi je zauzeo kanal sada imam mnogo problema dalli bi znao neko mi objasniti kako zashtititi kanall da mi drugi ap ne smeta u vezi

zahvalujem se na svaki odgovor
[ Joker @ 02.04.2005. 07:43 ] @
To je problem za koji mislim da nema resenja.
[ broker @ 02.04.2005. 12:32 ] @
Ne mozes nista konkretno da preduzmes u smislu da ga nateras da se skloni sa kanala jer je WiFi opseg potpuno slobodan. Ono sto mozes da uradis, to je da ga prijavis ukoliko znas da krsi propise: korsiti veliku snagu na primer. Ako on stvarno uspeva da te ometa ili se nalazi vrlo blizu tvog AP-a ili ima nenomalno veliku snagu.

Ipak, najbolje je da prvo probas da kontaktiras vlasnika ili administratora tog AP-a koji ti smeta, objasnis mu stvar i zamolis ga da se pomeri na neki kanal koji je slobodan. Ako to ne pomogne, uvek mozes da uzmes jedan jaci AP, napucas mu dobu antenu i podesis ga tako da direktno przi po AP-u bezobraznika. Ovo je, naravno, prljavo i podlo, i ne bri trebalo to primenjivati u kulturnom svetu.

Mozda je najbolje da samo promenis kanal i nastavis da radis na nekom drugom.
[ markom @ 02.04.2005. 12:41 ] @
Kanali 1, 6 i 11 se ne preklapaju. Dakle, možeš da izabereš da se pomeriš na jedan od dva druga kanala.

Naravno, najbolje rešenje je koegzistencija, dakle, pozovi admina tog AP-a, dogovorite se koji kanal ko od vas dvojice da koristi i to je to.

Ako on smeta tebi, smetaš i ti njemu, tu nema dvojbe.

Marko.
[ gane1 @ 03.04.2005. 08:35 ] @
Po meni tu nema dovoljno elemenata da bi se odgovorilo na pitanje!Pitanje je pod kojim uglom ti dolazi taj drugi AP!Ako je dosta pomeren od tebe resenje je u ostrijoj anteni-naprimer!
[ Neelix @ 04.04.2005. 16:44 ] @
pa sve je to uredu alli kada ti se neki krije i stalno te prati kakav kanall koristish i neda ti mira da radish svoj posao u tomu je problem
[ Neelix @ 04.04.2005. 17:17 ] @
sta mislite na ovo dali bi imalo uspjeha

http://images.google.com/imgre...ter%26hl%3Den%26lr%3D%26sa%3DN
[ simor @ 04.04.2005. 21:17 ] @
Citat:
broker: Ono sto mozes da uradis, to je da ga prijavis ukoliko znas da krsi propise: korsiti veliku snagu na primer.

Kome da prijavi?