[ vukasin0 @ 01.04.2005. 23:06 ] @
Odradi mi ./configure i pukne na make posle 2 min.
Izbaci mi sledecu poruku:

collect2: ld returned 1 exit status
make[2]: *** [cinepaint] Error 1
make[2]: Leaving directory `/root/cinepaint-0.19-0/app'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/root/cinepaint-0.19-0/app'
make: *** [all-recursive] Error 1
Inace koristim Suse 9.2
[ axez @ 01.04.2005. 23:23 ] @
I sta si sad dao od poruke o gresci??????

Nista!

Dao si samo informaciju da sve radis ulogovan kao root sto nema veze sa temom ali takvima bi trebalo zabraniti da koriste Linux.
[ Dejan Lozanovic @ 02.04.2005. 12:38 ] @
@Axez
Axez mislim da nema potrebe za takvom dozom elitizma ovde, iz ovih opskurnih informacija se ipak moze izvuci nesto.

@vukasin0
Make prijavljuje ld kao problem tj da on prijavljuje poruku o gresci (ld znaci da je u pitanju linkovanje, kompajliranje je bilo uspesno).

Sa tom informacijom ja mogu da kazem da nemas neke neophodne biblioteke. Znaci pogledaj fajl /root/cinepaint-0.19-0/README i /root/cinepaint-0.19-0/INSTALL da vidis od kojih biblioteka zavisi. Ali ako koristis nesto tipa mandrake,suse,fedora itd... savetujem ti da instaliras sve *-devel.rpm biblioteke da ne bi imao ovakvih problema u buducnosti.

Ili otkucaj ponovo make pa nam daj sada sve sto ti make ispise, ukoliko si obrisao direktorijum gde ti se nalazi program pokreni ./configure , pa make, pa make ponovo ( i od ovog drugog nam posalji sve informacije)
[ axez @ 02.04.2005. 13:50 ] @
Nema tu elitizma Dejane ali u svakoj pocetnickoj knjizi o Linuxu, u skoro svakom tekstu koji se bavi koriscenjem Linuxa sa pocetnickog aspekta naglasava se da ne treba koristiti root nalog za svakodnevni rad.
E sad sto svaka shusha koja hoce da koristi Linux a nije procitala ni slovo dokumentacije ce uvek dobiti ovakav odgovor.

[ FormatC @ 02.04.2005. 23:29 ] @
A šta ako čovek nema tu knjigu ili tekst. Ili nije razumeo.
[ vukasin0 @ 03.04.2005. 15:54 ] @
file.o magnify.o main.o measure.o minimize.o move.o noise.o object.o ops_buttons.o paintbrush.o palette.o pattern_select.o patterns.o pencil.o perspective_tool.o pixel_region.o pixelarea.o pixelrow.o plugin_loader.o procedural_db.o rc.o rect_select.o resize.o rotate_tool.o scale.o scale_tool.o scroll.o selection.o shear_tool.o shmbuf.o signal_type.o smudge.o spline.o store_frame_manager.o temp_buf.o tile.o tile_cache.o tile_manager.o tile_swap.o tilebuf.o tips_dialog.o tool_options.o tools.o transform_tool.o undo.o undo_cmds.o vector2d.o zoom.o zoombookmark.o menus.o -rdynamic -rdynamic ./depth/.libs/libdepth.a -L/opt/gnome/lib -L/usr/X11R6/lib ../lib/.libs/libcinepaint.a /opt/gnome/lib/libgtk.so /opt/gnome/lib/libgdk.so /opt/gnome/lib/libgmodule.so /opt/gnome/lib/libglib.so -ldl -lXi -lXext -lX11 -lm /usr/lib/liblcms.so
cms.o(.text+0x1239): In function `cms_get_lcms_format':
/root/Desktop/cinepaint-0.19-0/app/cms.c:573: undefined reference to `_cmsLCMScolorSpace'
collect2: ld returned 1 exit status
make[2]: *** [cinepaint] Error 1
make[2]: Leaving directory `/root/Desktop/cinepaint-0.19-0/app'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/root/Desktop/cinepaint-0.19-0/app'
make: *** [all-recursive] Error 1

Pogledao sam file cms.c postoji na navedenoj putanji.
U README i INSTALL ne pise nista posebno sto se odnosi na neku specificnost vezanu za program.
Pokusacu sa prethodnom verzijom programa mada sam pokusao da kompajliram jos jedan paket "Wired" i desava se slicno(nesecam se poruke koju sam dobio).
Instalirani su mi svi "lib" i "devel" pakeri(RPM-ovi)

Axez-ovo ponasanje ne treba komentarisati a ko zna mozda je covek genije pa sve zna?!@#?
[ vukasin0 @ 03.04.2005. 19:16 ] @
Problem sam resio sa skidanjem prethodne verzije programa 0.18.2.