[ krdr @ 02.04.2005. 17:15 ] @
| Dakle, u pitanju su SDAC 3.5 source verzija i delphi 7. Kad teba da instaliram komponentu prijavljuje gresku:
[Error] dclsdac70.dpk(35): Packages 'sdacvcl70' and 'rtl' both contain unit 'System'
Ako koristim Make.bat prijavljuje
Fatal: File not found: 'CRControls70.dpk'.
Neka pomoc? |
[ krdr @ 04.04.2005. 01:44 ] @
Čim nema odgovora, da li to znači da je rešenje tolliko jednostavno a ja ga ne vidim? Pa rreci te mi, pliz?
Hvala
[ krdr @ 05.04.2005. 16:56 ] @
Moze li moderator da obrise ovu temu? Izgleda da niko ne zna odgovor. Bar neka mi neko da link za neku stariju verziju SDAC-a.
[ protech_v2 @ 06.04.2005. 10:54 ] @
Pa tesko da mogu konkretno da ti pomognem, nisam ni nesto strucan, ali i ja sam imao dosta slicnih slucajeva sa raznim komponentama, pa eto iz iskustva:
Posto ne mozes izbaciti rtl, probaj samo da izbrises System unit iz sdacvcl70-a jer je verovatno referenca na isti taj iz rtl-a. E, sad, mozda taj njihov unit i nema nikakve veze sa System unit-om iz rtl-a, pa nece raditi, ali sumnjam, posto bi stvarno bilo glupo dati takvo generalno ime unit-u i ocekivati da ce proci bez konflikta.
Ako to iz bilo kog razloga ne uspe, probaj da preimenujes System iz sdacvcl70-a i isto tako promenis sve reference na njega.
A make.bat ne radi jer se verovatno pokrece posle instalacije za neke dodatne fajlove nakon sto su ostali kompajlirani i kreirani (medju njima i verovatno taj CRControls70.dpk).
Ovo bas i nije strucna pomoc, ja probam da cackam pa ako uspe - uspe.
A druga, mnogo bolja opcija ti je da skines verziju sa instalacijom (osim ako bas nemas potrebe da sam odradis kompajliranje i instalaciju rucno) - na eDonkey mrezi imas dosta rezultata za 3.50 retail verziju
[ krdr @ 06.04.2005. 16:32 ] @
Nasao sam instalacionu verziju. Doduse, ne registrovanu, pa sam zamenio MSAccess.dcu iz 2.5.4. Za sada radi. Ako bude pravio problema, deinstaliracu, pa cu da uklonim referencu na system :).
Ko me je terao da se bavim ovim poslom....
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.