[ PeraKojotSuperGenije @ 02.04.2005. 19:03 ] @
Delphi projekat sam buildovao i aplikaciju startovao na drugom racunaru (na njemu nije instaliran Delphi). Program je na samom pocetku pukao sa porukom "Nedostaje qtimfs70.dll". Ja dll-ove u projektu uopste nisam koristio!

Usput: Pretrazio sam MyComputer findom (find *.dll) i pomenuti dll nisam nasao (trazio sam i u sistemskim folderima i u podfolderima i u hidden fajlovima i folderima).
[ neor @ 02.04.2005. 19:14 ] @
Da nije mozda qtintf70.dll?
To je QT interfejs i treba ti ako si koristio CLX komponente.
Nalazi se u windows\system32 direktorijumu. Njega moras da isporucis sa svojom aplikacijom ako si koristio VisualCLX komponente.
[ johnnie @ 03.04.2005. 01:42 ] @
Nema veze sto nisi koristio dll-ove. To ti je kao kad probas da isporucis aplikaciju koja koristi BDE a nemas je na target masini. Proveri sta si sve od komponenti koristio i da li su sve linkovane u runtime...
[ PeraKojotSuperGenije @ 06.04.2005. 20:34 ] @
Citat:
Da nije mozda qtintf70.dll?

Jeste! Nasao sam ga, iskopirao (na drugu masinu) u folder sa programom i na jednom racunaru radi a na drugom ne. Sta tacno znaci isporuciti dll sa aplikacijom. Da li je to ovo sto sam uradio ili ... ?
[ IgLo @ 06.04.2005. 23:22 ] @
Nisam nikada imao ovaj prolem, ali kod mene se doticni DLL nalazi u C:\WINDOWS\System32 folderu. Probaj da ga iskopiras tamo (ako koristis Win98 onda C:\WINDOWS\System)
[ neor @ 07.04.2005. 12:49 ] @
Trebalo bi da je dovoljno da ga stavis u isti folder sa exe fajlom.
Ako taj exe pokreces preko shortcuta onda proveri sta ti pise u "Start In". Treba da bude upisan folder u kojem je exe a ne da ostane prazno.
Ako ga stavljas na drugo mesto onda mora da bude u PATH.
[ PeraKojotSuperGenije @ 03.04.2006. 16:02 ] @
Opet imam isti problem. Ali ovaj put bi hteo, ako je to uopste moguce, da potrebne delove qtintf70.dll-a "ubacim" u svoj exe, jer hocu da bude sto manji. Program trenutno posle svih optimizacija ima ~250KB i hteo bih da izbegnem da uz program isporucujem i dll, koji je ~4MB. Kako?
[ aleksandarpopov @ 03.04.2006. 16:15 ] @
U project->options podesi da program koristi staticko povezivanje sa bibliotekama, a ne runtime da ucitava biblioteke...mada za za ovu tvoju biblioteku nisam bas siguran da ce proci, mislim da svakako moras da isporucis taj dll, ali probaj svakao, mozda ipak prodje
Poz
[ PeraKojotSuperGenije @ 03.04.2006. 17:13 ] @
Citat:
U project->options podesi da program koristi staticko povezivanje sa bibliotekama, a ne runtime da ucitava biblioteke...

Je l' moze malo detaljnije uputstvo?
[ aleksandarpopov @ 05.04.2006. 16:16 ] @
Otvori project/options/packages i iskljuci opciju Build with runtime packages. Ponovo kompajliraj program. Ovako dobijas veci exe, ali ima su sve biblioteke staticki povezane u tvoj exe, tako da ne bi trebalo da isporucujes pakete uz njega. Ali za konkretno tvoj dll nisam siguran da ce da radi...
poz
[ PeraKojotSuperGenije @ 06.04.2006. 15:40 ] @
Ovo sam vec probao i ne radi (mislim da sam sve dobro uradio).

Problem sam resio tako sto sam napravio par handlera, koje sam (nesvesno) koristio iz qtintf70.dll. Sad sve radi ko bomona, a programcic je jos manji.