[ Burgos @ 03.04.2005. 13:53 ] @
| Imam jednu petlju while i sve sto se dogadja ona radi jako brzo, pa aplikacija zaglavi a CPU usage skoci na 100%. U VBu sam to lako resavao sa DoEvents, ali toga nema u C++.
Nasao sam nesto sa fflush(), ali ne znam kako da je iskoristim sa FLTK aplikacijom |
[ Burgos @ 03.04.2005. 16:57 ] @
Nekako sam resio problem multithreadingom, ali ako neko ima elegantnije resenje, neka kaze :)
[ Dejan Lozanovic @ 04.04.2005. 12:54 ] @
hmm, nisi tacno rekao sta zelis da uradis, pogledaj recimo
man select , ili
man poll mozda ce ti to pomoci.
[ Burgos @ 04.04.2005. 13:50 ] @
Evo sta sam mislio:
FLTK aplikacija treba da motri na evente sa lp1. Zato ima jednu petlju koja se jako brzo izvrsava i mnogo puta se prolazi kroz nju.
Posto se kroz petlju prolazi stalno, ostali delovi programa nemaju mogucnost da se pokrenu. Zato FLTK prozor zaglavi. U vb i javi postoji funkcija DoEvents, odnosno doEvents(); koja se poziva u petlji, pauzira petlju i dozvoljava drugim delovima programa da se izvrse.
Problem sam resio tako sto sam funkciju sa petljom pokrenuo u drugom threadu i ostali delovi programa se nesmetano izvrsavaju.
Pogledacu man. Hvala.
[ leka @ 07.04.2005. 08:23 ] @
Ako sam dobro shvatio sta treba da se odradi, onda treba da pogledas dokumentaciju za fltk::add_fd() funkciju . Jedan od lepih primera kako se koristi, doduse 1.x primer, imas na
http://www.nu6.org/_/src/cpp/0001.html .
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.