[ Marcony @ 03.04.2005. 21:23 ] @
Dobio sam danas ovaj ruter, pa nisam siguran kakav kabl treba za konzolni port. Da li se koristi rollover kao i kod Cisco-a? U attachmentu je slika konektora sa pinout-ima, kao i specifikacije rutera. |
[ Marcony @ 03.04.2005. 21:23 ] @
[ jogurt @ 06.04.2005. 07:58 ] @
Roll-over, ali DB-9 na DB-25, koliko sam video. Cisco koristi DB-9 na RJ-45.
[ Marcony @ 06.04.2005. 08:09 ] @
Thanks na odgovoru, probacu. Ovo je neka extra antika!
[ Marcony @ 08.04.2005. 14:58 ] @
Kao i po obicaju :) da ja odgovorim.
Direktno iz kompa na konzolni port, jer je ruter DCE, a PC DTE. I to je najlakse da se koristi neki P1 iz koga se izvuce DB25 konektor i ukljuci direktno u konzolni port rutera. Jedini problem koji sam imao je taj sto nije hteo da radi preko COM1, vec preko COM2??? Modema u kompu nema, nije mi jasno sta pravi problem. Dalje, tu je dobri stari Norton Commander, sa svojim Terminalom. Kada se terminal startuje, par puta se klikne ENTER i zabava pocinje :) [ jogurt @ 08.04.2005. 23:29 ] @
Odlicno! Bas sam danas u firmi u nekoj staroj kutiji iskopao jedan takav stari konzolni kabl DB9---DB25 pa rekoh da ti dam ako ti jos uvek treba, ali posto si vec resio problem vraticu ga nazad.
Uzgred, moram malo da te ispravim. Komunikacija PC-a sa ruterom preko konzole jeste serijska, ali asinhrona. Dakle nema govora ni o kakvom kloku niti o DCE ili DTE uredjajima. Da li je, kad setujes hiperterminal, dovoljno da uneses brzinu komunikacije 9600bps ili moras da definises jos neke parametre? ![]() ![]() Zoran [ Marcony @ 09.04.2005. 08:13 ] @
Hvala za kabl u svakom slucaju.
U uputstvu za D-Link stoji da je konzolni konektor DCE, pa sam zato mislio da je to tako. U svakom slucaju sam skapirao na osnovu DCE - DTE da su pinovi drugacije rasporedjeni (odnosno da su uredjaji razliciti) i da moze pin na pin. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|