[ meltindar @ 04.04.2005. 15:08 ] @
da li je moguce napraviti .NET aplikaciju tako da se moze pokrenuti na rachunaru koji nema instaliran Framework??? (i kako...) |
[ meltindar @ 04.04.2005. 15:08 ] @
[ edit @ 04.04.2005. 15:58 ] @
koliko ja znam, nikako...
[ djudjoni @ 05.04.2005. 11:44 ] @
pozdrav..i mene zanima odgovor na ovo pitanje..pogledaj ovo:
[link]http://www.remotesoft.com/linker/[/link] > [ Jorda @ 06.04.2005. 16:38 ] @
Ovaj Salamander linker deluje kao resenje ali kosta svega 489$... Jel zna neko gde mozda ima neki besplatni alat za ovakav problem? Pozdrav!
[ Qlex @ 06.04.2005. 20:04 ] @
Pa ako je .NET aplikacija u stvari Console aplikacija mozda ne treba Framework...Ali mislim da treba...Proveri ti jos malo to...
[ Sundance @ 06.04.2005. 20:11 ] @
Pogledaj i thinstall.
[ Jorda @ 07.04.2005. 22:28 ] @
@ Qlex: Nazalost mora da ima framework
@ Sundance: Thinstall je dobar, samo sto je trial, hvala za link! [ Čarli @ 07.04.2005. 23:05 ] @
Mora da ima .NET Framework, pod obavezno ! .NET Framework predstavlja novu Microsoft-ovu programsku platformu. Sastoji se od dva dela:
- izvršna softverska mašina Common Language Runtime, koja omogućuje zajedničku interakciju svih programskih jezika koji "ciljaju" ovu platformu, VB.NET, C#, Managed C++, JScript.NET, itd... - biblioteka klasa .NET aplikacije se izvršavanu na drugačiji način od tradicionalnih Windows aplikacija, zbog toga što se izvršni kod ne kompajlira direktno u native kod, već u MSIL (Microsoft Intermediate Language), što omogućuje korišćenje koda pisanog u različitim jezicima. Finalno prevođenje u svoj native izraz izvršava se dinamički tokom faze izvršavanja koda za šta je značajan CLR mehanizam .NET Frameworka. Dakle, da zaključim --- ne postoji mogućnost izvršenja .NET aplikacija bez .NET Frameworka, te da još dodam k tome, bez adekvatne verzije sa kojom je kod razvijen --- ne bilo kojom verzijom. [ dezelin32 @ 20.04.2005. 11:37 ] @
Jedino da se napravi native compiler za IL kod koji bi generisao masinski kod. Pogledati www.mono-project.com.
cheers [ sstanko78 @ 21.04.2005. 09:33 ] @
Par ljudi koje poznajem je na razne načine pokušavalo da pokrene aplikaciju (pisanu u c# i vb) bez .net frameworka, na razne načine. Uvek, ali uvek je bilo problema. Čak i sa raznim software-ima koji obecavaju pouzdana rešenja.Znači moraš instalirati framework.
[ djmrky @ 21.04.2005. 14:11 ] @
pa i za najjednostavniju konzolnu aplikaciju (tipa Hello World) mora se koristiti bar System namespace,a on je vec deo framework-a, tako da ne verujem da moze nesto da radi bez FW-a, a sto se tice ovih 3rd party kompajlera, to bi mi bilo vrlo sumnjivo.
a i kao sto neko rece gore, .NET je i predvidjen da objedini u nekom smislu tih nekoliko jezika Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|