[ KiselinaXP @ 04.04.2005. 21:15 ] @
U dole navedenoj temi "Pomoc oko tabele" nisam bas skroz razumeo sta ste hteli reci i kako. Moj problem je :

I kako da u polje Svega saberem red Opravdano i Neopravdano.

[Ovu poruku je menjao mladenovicz dana 05.04.2005. u 12:22 GMT+1]
[ izonic @ 04.04.2005. 22:03 ] @
nemogu se sjetit sta sam napisao a na ovo sam slucajno naletio.
Haj da prdpostavim:
koliko se sjecam u jednom plju imas opravdan u drugom neopravdani casovi i kako te razumijem treba ti zbir.
ako je to to onda.
polje ukupno=polje opravdani puta pole neopravdani.
[ Marko_L @ 04.04.2005. 22:11 ] @
Code:
db.Recordsource = "SELECT opravdano, neopravdano, (opravdano + neopravdano) AS svega FROM [ime tabele]"
db.Refresh

"db" ti je ime objekta koji predstavlja bazu, a [ime tabele] je ime tabele u kojoj se nalaze ta polja koja pominješ.Polje "svega" ti ne treba uopšte, jer se račun obavlja u SQL-u.
[ KiselinaXP @ 05.04.2005. 15:54 ] @
U redu je a kako da mi zbir svih redova opravdano sabere u lblUkupno.
[ KiselinaXP @ 05.04.2005. 16:30 ] @
Ovo nece da mi radi. Evo ti pa isprobaj ti molim te!!! Hvala unapred
[ Marko_L @ 05.04.2005. 16:36 ] @
Code:
db.RecordSource = "SELECT SUM(opravdano) AS ukupno FROM [ime_tabele]"
db.Refresh
lblUkupno = db.Recordset.Fields(0).Value
[ KiselinaXP @ 05.04.2005. 16:41 ] @
Nece ni ovo de vidi to sto sam stavio pa ti probaj da ispise i u tabeli i Svega i u labelu Ukupno. Ajd molim te nemas pojma koliko me muci....................
[ Marko_L @ 05.04.2005. 16:47 ] @
Na formi frmRazred u Command1_Click stavi ovo
Code:
Private Sub Command1_Click()
datPrimaryRS.RecordSource = "select sum(val(Opravdano)) AS ukupno FROM Razred"
datPrimaryRS.Refresh
lblUkupno = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value
datPrimaryRS.RecordSource = "select [Ime i prezime],Istorija,Matematika,[Maternji jezik],Fizika,[Strani jezik],[Srednja ocjena],Uspjeh,Vladanje,Opravdano,Neopravdano,(Opravdano+Neopravdano) AS Svega from Razred"
datPrimaryRS.Refresh
End Sub

Inače velika ti je greška što si u bazi stavio da sva polja budu text tipa, a radiš sa brojčanim podacima što otežava računske operacije (zato sam i stavio ono val kod "opravdano").Bilo bi dobro da umesto text, staviš da polja budu nekog brojčanog tipa, recimo integer.
[ KiselinaXP @ 05.04.2005. 16:59 ] @
Ovo sada funkcionise, ali u cemu je sada problem:

u labelu sve dobro sabere
a u tabeli ako sam naprimer unjeo u opravdani i neopravdano 5 i 6 ispise 56 dok u labelu 11.

i kada stisnem dugme vise nemogu nista upisivati u tabelu kada upisem i stisnem dugme da sabere on to sto sam unjeo izbrise...
[ Marko_L @ 05.04.2005. 17:02 ] @
A da, pošto su ti polja text data tipa, on ih ne sabira, nego spaja.Dakle, ono umesto onog gore što sam ti napisao, stavi ovako
Code:
datPrimaryRS.Refresh
datPrimaryRS.RecordSource = "select [Ime i prezime],Istorija,Matematika,[Maternji jezik]," & _
"Fizika,[Strani jezik],[Srednja ocjena],Uspjeh,Vladanje,Opravdano,Neopravdano,(val(Opravdano)+val(Neopravdano))" & _
"AS Svega from Razred"
datPrimaryRS.Refresh
End Sub

Ili promeni tip podataka u poljima u bazi.
[ KiselinaXP @ 05.04.2005. 17:08 ] @
Hvala ti puno i dali jos znas kako da oni sto pise matematika, istorija, opravdano, neopravdano itd. osim ime i prezime bude uspravno napisano.
[ Marko_L @ 05.04.2005. 17:38 ] @
Mislim da to nije moguće u datagrid-u.Možda da probaš da iskombinuješ nešto sa lebelom tako što ćeš da joj staviš wordwrap na true i "stanjiš" je tako da može da stane samo jedno slovo u redu, pa onda to staviš iznad datagrid-a, tačnije iznad polja koje predstavlja.Ili možda da iskombinuješ nešto sa excelom, ako već hoćeš da dobiješ neki efektniji izveštaj.
[ KiselinaXP @ 05.04.2005. 17:57 ] @
Ma dobro nista od toga onda. Je*iga jesam ti vec dosadio posto imam jos pitanja.
Ako u tabeli imam "Srednja ocjena" kako da upisem kod da tu sabere sva polja u koloni sa predmetima i da podjeli sa brojem predmeta, a u polju uspijeh da gleda koja je srednja ocjena i da ispise uspjeh npr. ako je u srednjoj ocjeni 2.48 da u uspjehu ispise 3.Izvini molim te ali sta cu kad ne znam a imaju iskusniji pa moram pitat... Hvala!
[ Marko_L @ 05.04.2005. 18:49 ] @
Pošto vidim da imaš dosta računskih operacija za obaviti, ponovo moram da predložim da stvaiš da ti ta polja sa ocenama i opravdanim/neopravdanim budu number tip podataka, kao što rekoh, recimo integer.E sad, pošto ti hoćeš da ti prikaže sve u jednoj tabeli predpostavljam, onda je najbolje samo da nadogradiš onaj SQL koji si već koristio, ovako
Code:
datPrimaryRS.Refresh
datPrimaryRS.RecordSource = "select [Ime i prezime],Istorija,Matematika,[Maternji jezik]," & _
"Fizika,[Strani jezik],((val(Istorija) + val(Matematika) + val([maternji jezik]) + val(Fizika) + val([Strani jezik])) / 5) " & _
"AS [Srednja ocjena], cint(((val(Istorija) + val(Matematika) + val([maternji jezik]) + val(Fizika) + val([Strani jezik])) / 5)) " & _
"AS Uspjeh,Vladanje,Opravdano,Neopravdano,(val(Opravdano)+val(Neopravdano)) AS Svega from Razred"
datPrimaryRS.Refresh
End Sub

Naravno, ukoliko si promenio tip podataka u bazi ne moraš da koristiš val, znači onaj deo gde stoji
Code:
((val(Istorija) + val(Matematika) + val([maternji jezik]) + val(Fizika) + val([Strani jezik])) / 5)

bi mogao da napišeš i ovako
Code:
((Istorija + Matematika + [maternji jezik] + Fizika + [Strani jezik]) / 5)
[ KiselinaXP @ 05.04.2005. 19:58 ] @
Covece pa ti si zakon. Neces se ljutit ako ti kasnije postavim jos koje pitanje?
[ KiselinaXP @ 05.04.2005. 21:14 ] @
Covece evo sada jedno zanimljivo pitanje:

Sve isto tabela i ostalo samo sto sada imam:

lbl5
lbl4
lbl3
lbl2
lbl1
lblSr

e sada da kada stisnem cmdRefresh da u lbl5 ispise koliko petica ima iz matematike u koloni [Matematika], u lbl4 da ispise koliko ima cetvorki u koloni [Matematika] itd.
u lblSr da iz kolone matematika izvuce srednju ocjenu... E covjece ti si legenda hvala ti unaprijed sto puta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[ Marko_L @ 05.04.2005. 21:43 ] @
Code:
Private Sub cmdRefresh_Click()
datPrimaryRS.RecordSource = "SELECT COUNT(matematika) FROM Razred WHERE val(matematika) = 5"
datPrimaryRS.Refresh
lbl5.Caption = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value
datPrimaryRS.RecordSource = "SELECT COUNT(matematika) FROM Razred WHERE val(matematika) = 4"
datPrimaryRS.Refresh
lbl4.Caption = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value
datPrimaryRS.RecordSource = "SELECT COUNT(matematika) FROM Razred WHERE val(matematika) = 3"
datPrimaryRS.Refresh
lbl3.Caption = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value
datPrimaryRS.RecordSource = "SELECT COUNT(matematika) FROM Razred WHERE val(matematika) = 2"
datPrimaryRS.Refresh
lbl2.Caption = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value
datPrimaryRS.RecordSource = "SELECT COUNT(matematika) FROM Razred WHERE val(matematika) = 1"
datPrimaryRS.Refresh
lbl1.Caption = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value
datPrimaryRS.RecordSource = "SELECT AVG(val(matematika)) FROM Razred"
datPrimaryRS.Refresh
lblSr.Caption = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value
End Sub

Uzgred, toplo preporučujem da skineš i pročitaš degojs-ov tutorijal (imaš link u top temi sa često postavljanim pitanjima) i upoznaš se sa osnovama SQL-a.Trebaće ti.
[ KiselinaXP @ 05.04.2005. 22:08 ] @
E skinosam tutorijale i hvala ti, a gledaj sada u tabeli smo imali [Uspjeh] e kako da sada u labelu:

lbl55 lbl555
lbl44 lbl444

stavim kod da u tabeli i koloni [Uspijeh] u lbl55 ispise koliko ima odlicnih a u lbl555 postotak, tako isto i sa lbl44 lbl444 i sa ostalim. Jest da te mucim ali staces kad se uvijek nadje pitanje valjda nemas nista protiv!!!!!!!!!!!!!
[ Marko_L @ 05.04.2005. 22:46 ] @
Ma nije meni problem da ti napišem, ali ti baš nećeš ni malo da se potrudiš.Iz ovih prethodnih postova si mogao da provališ kako da odradiš i to što ti treba.Evo recimo za taj broj odličnih možeš da iskoristiš isti SQL koji sam ti dao u prethodnom postu, samo zameniš matematika sa "Uspjeh".Evo ovako
Code:
datPrimaryRS.RecordSource = "SELECT COUNT(Uspjeh) FROM Razred WHERE val(Uspjeh) = 5"
datPrimaryRS.Refresh
lbl55.Caption = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value

Isto to uradiš i sa 4, 3, 2 i 1, a za postotak moraš da imaš ukupan broj učenika, što možeš dobiti sa
Code:
Dim ukupnoucenika As Integer
ukupnoucenika = datPrimaryRS.Recordset.RecordCount

Ili sa SQL-om
Code:
datPrimaryRS.RecordSource = "SELECT COUNT([ime i prezime]) FROM Razred"
datPrimaryRS.Refresh
ukupnoucenika = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value

A onda na osnovu lbl55 i ukupnog broja učenika računaš procenat
Code:
lbl555.Caption = Val(lbl55) * (100 / ukupnoucenika)

Isto tako i za 4, 3, 2 i 1.Snaći ćeš se.
[ KiselinaXP @ 06.04.2005. 12:30 ] @
Covece bas sam lijen ali jeb*ga nije valjda nikakav problem ucim fiziku moram popraviti pa zato. A vidis onaj kod sto si mi napiso:

Code:

lbl555.Caption = Val(lbl55) * (100 / ukupnoucenika)

u redu da ja upisem koliko ima ucenika ali kako da on sam prepozna koliko ih ima kada se upisuje u tabelu? Ma nema covece ti si Heroj!!!!!!!!
[ Marko_L @ 06.04.2005. 15:02 ] @
Pa napisao sam ti u prethodnom postu kako to da dobiješ automatski, pogledaj ga malo bolje.Dao sam ti dva načina za to.
[ KiselinaXP @ 06.04.2005. 15:32 ] @
Izvini ali stvarno ne znam. Jeb*ga sta cu takav sam!
[ Marko_L @ 06.04.2005. 15:59 ] @
Pa dobro, jesi li rešio problem ? Ako nisi, šta te muči ?
[ KiselinaXP @ 06.04.2005. 16:02 ] @
Pa reko sam ti da ne znam za kod da sam odredi koliko ima ucenika.
[ Marko_L @ 06.04.2005. 17:02 ] @
Code:
ukupnoucenika = datPrimaryRS.Recordset.RecordCount
[ KiselinaXP @ 11.04.2005. 11:28 ] @
Pojavio se novi problem. U Form1 napravio sam sve kako treba i stavio sam dugme Dodaj. Sad bi zeleo da kada stisnem to dugme da mi otvori novi Form2 u kojem imam txtImeiPrezime, txtMatematika, txtFizika, txtOpravdano, txtNeopravdano i da tu unosim novo a ne direktno u tabeli i kad u toj formi stisnem OK da izadje iz nje i u Form1 prikaze u tabeli sta sam unjeo. Hvala unapred...
Ako mozete sto prije odgovoriti hitno mi treba. :)
[ vujkev @ 11.04.2005. 13:34 ] @
Code:

' u form1 vec imas command button (cmdDodaj) koji ti aktivira drugu formu
Private Sub cmdDodaj_Click()
    With Form2
        .Show 1, Me  ' ovaj kec "1" znaci da će glavna forma tu stajati sve dok se form2 ne ugasi
 ' ne znam kako snimas u bazu, ali sve promenljive uzimas kao Form2.<ImePromenljive>
        rs!ImeiPrezime = .ImeiPrezime
        rs!Matematika = .Matematika
'        ....
    End With

End Sub

a ovo ide u Form2. naravno u Form2 treba da imas sva text polja koja si naveo
Code:

Option explicit
Public ImeiPrezime As String
Public Matematika As String
Public Fizika As String
Public Opravdano As String
Public Neopravdano As String

Private Sub cmdOk_Click()
    ImeiPrezime = txtImeiPrezime
    Matematika = txtMatematika
    Fizika = txtFizika
    Opravdano = txtOpravdano
    Neopravdano = txtNeopravdano
    Me.Hide
End Sub

[ mladenovicz @ 11.04.2005. 14:00 ] @
@vujkev: ovo je (po meni) veoma los i prljav nacin za preuzimanje podataka sa druge forme.

Elegantnija resenja su sa eventom forme ili sa public funkcijom

Form1
Code:

Dim ImeiPrezime     As String
    Dim Matematika      As String
    Dim Fizika          As String
    Dim Opravdano       As String
    Dim Neopravdano     As String

Call Form2.PickData(ImeiPrezime, Matematika, Fizika, Opravdano, Neopravdano)
    Debug.Print ImeiPrezime, Matematika, Fizika, Opravdano, Neopravdano
End Sub

Form2
Code:

Private m_Canceled          As Boolean

Private m_ImeiPrezime       As String
Private m_Matematika        As String
Private m_Fizika            As String
Private m_Opravdano         As String
Private m_Neopravdano       As String

Public Function PickData(ByRef ImeiPrezime As String, _
                         ByRef Matematika As String, _
                         ByRef Fizika As String, _
                         ByRef Opravdano As String, _
                         ByRef Neopravdano As String)

m_ImeiPrezime = ImeiPrezime
    m_Matematika = Matematika
    m_Fizika = Fizika
    m_Opravdano = Opravdano
    m_Neopravdano = Neopravdano

'-- set default values
    txtImeiPrezime.Text = m_ImeiPrezime
    txtMatematika.Text = m_Matematika
    txtFizika.Text = m_Fizika
    txtOpravdano.Text = m_Opravdano
    txtNeopravdano.Text = m_Neopravdano

Me.Show vbModal

'-- nakon Unload Me kod nastavlja da se izvrsava ovde
    '-- vrati vrednosti parentu ako nije bio cancel
    If Not m_Canceled Then
        ImeiPrezime = m_ImeiPrezime
        Matematika = m_Matematika
        Fizika = m_Fizika
        Opravdano = m_Opravdano
        Neopravdano = m_Neopravdano
    End If

End Function

Private Sub cmdCancel_Click()
    m_Canceled = True
    Unload Me
End Sub

Private Sub cmdOk_Click()
    m_Canceled = False
    m_ImeiPrezime = txtImeiPrezime.Text
    m_Matematika = txtMatematika.Text
    m_Fizika = txtFizika.Text
    m_Opravdano = txtOpravdano.Text
    m_Neopravdano = txtNeopravdano.Text
    Unload Me
End Sub

[ vujkev @ 11.04.2005. 14:20 ] @
Hvala na ispravci. Zapamticu ovo
[ KiselinaXP @ 11.04.2005. 14:44 ] @
Nas kako u tabeli imam:
Ime i prezime
Matematika
Fizika
Maternji jezik
Strani jezik
Srednja ocjena
Vladanje
Opravdano
Neopravdano
Svega
U tabeli ce mi biti svi prikazani, ali u Form2 nece biti ( Srednja ocjena, Svega ) zato sto cu u Form1 staviti kad kliknem na dugme cmdRezultat da to sve sabere.
E mozes dati primjer naspram ovoga. Hvala ti puno.
[ KiselinaXP @ 11.04.2005. 17:00 ] @
Da li ima neko resenje za ovo moje navedeno gore. Molim vas hitno mi treba posto nisam bas razumio ono mladenovicevo.
[ KiselinaXP @ 11.04.2005. 20:05 ] @
Izvinite jel mi mozete odgovoriti molim vas treba mi hitno samo sam tu zapeo i nemogu nastaviti dalje.
[ KiselinaXP @ 12.04.2005. 14:22 ] @
Ovaj kod gore mi ne radi. a sta nije u redu sa ovim mojim kodom:

Code:

Private Sub cmdRezultat_Click()
datPrimaryRS.RecordSource = "select sum(val(Opravdano)) AS ukupno FROM [Tehnicari za racunarstvo 2]"
datPrimaryRS.Refresh
datPrimaryRS.RecordSource = "select [Red br],[Ime i prezime],[Maternji jezik],[Strani jezik] " & _
",Matematika,[Mjerenja u elek],Istorija,[El teh mat i komp],[Finomehanicka teh],Fizika,Informatika, " & _
"[Sportska kultura],[Osnove elek],[Radionicke vjezbe], ((([Maternji jezik]) +([Strani jezik]) " & _
"+ (Matematika) +([Mjerenja u elek]) +(Istorija) +([El teh mat i komp]) + ([Finomehanicka teh]) + (Fizika) + (Informatika) + ([Sportska kultura]) + ([Osnove elek]) + ([Radionicke vjezbe])) /12) " & _
" AS [Srednja ocjena], cint((([Maternji jezik]) +([Strani jezik]) " & _
"+ (Matematika) +([Mjerenja u elek]) +(Istorija) +([El teh mat i komp]) + ([Finomehanicka teh]) + (Fizika) + (Informatika) + ([Sportska kultura]) + ([Osnove elek]) + ([Radionicke vjezbe]) /15)) " & _
" AS Uspijeh,Vladanje,Opravdano,Neopravdano, (Opravdano+Neopravdano) AS Svega from [Tehnicari za racunarstvo 2]"
datPrimaryRS.Refresh
End Sub

U tabeli u koloni Srednja ocjena ispise kako treba npr. ( 2.24 ) stavio sam da dvije decimale, ali je problem u koloni Uspjeh nece da mi ispise npr. 4 vec ispisuje 42 nekad 48, nekad 46 sve zavisi koje sam ocjene unjeo. Hvala unaprijes. :)
[ vujkev @ 12.04.2005. 14:34 ] @
da ne treba ono /15 da bude posle sledeće zagrade?
Code:

... + ([Radionicke vjezbe]) ) /15 )
[ KiselinaXP @ 12.04.2005. 15:08 ] @
E jest hvala ti a zasto nece onak kod gore da mi radi kad unesem sve i kliknem OK u tabeli nista se ne pojavi? Hvala ti puno za ovo. :)
[ Marko_L @ 12.04.2005. 16:33 ] @
Zato što ih nisi ni ubacio u tabelu, odnosno bazu :)
mladenovicz ti je pokazao kako da preneseš podatke sa forme, i prikažeš ih u debug prozoru.Dakle zameni liniju
Code:
Debug.Print ImeiPrezime, Matematika, Fizika, Opravdano, Neopravdano

sa
Code:
datPrimaryRS.Recordset.AddNew
    datPrimaryRS.Recordset.Fields("ime i prezime").Value = ImeiPrezime
    datPrimaryRS.Recordset.Fields("Matematika").Value = Matematika
    datPrimaryRS.Recordset.Fields("Fizika").Value = Fizika
    datPrimaryRS.Recordset.Fields("Opravdano").Value = Opravdano
    datPrimaryRS.Recordset.Fields("Neopravdano").Value = Neopravdano
    datPrimaryRS.Recordset.Update

[ KiselinaXP @ 12.04.2005. 16:43 ] @
E hvala ti. Ja sjedim 14 sati za PC i samo mi izbacije probleme poludicu sad imam problem sa ovim kodom:

Code:

datPrimaryRS.RecordSource = "SELECT count(Uspijeh) FROM [Tehnicari za racunarstvo 2] WHERE val(Uspijeh) = 3"
datPrimaryRS.Refresh
lblOdlicnih.Caption = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value

i on mi u labelu ispise 0 umjesto da ispise 3 posto ih ima troje sa odlicnim uspjehom i tako u svim ostalim Vrlodobrih, Dobrih, itd ispise samo 0. Sta je u pitamnju covece nemam vise snage...............

Hvala ti milion puta!.!.!.!.!.!
[ KiselinaXP @ 12.04.2005. 19:39 ] @
Izvinite bas sam na poran ali stacu kad mi uvjek nesto treba nemojte mi zamjeriti.
Imam jos jedno pitanje ovo gore sto sam pito za novi unos preko forme2 e sada kako kad kliknem u tabeli na neko ime i sada stisnem cmdUpdate da mi tu pokaze sve njegove podatke kao sto sam unosio nove pa da izmjenim neki. Hvala vam puno...
[ Marko_L @ 12.04.2005. 20:22 ] @
To polje "Uspijeh" u tvom kodu postoji kao rezultat query-ja, tako da ga ne možeš koristiti direktno, već moraš da ga predstaviš sa istim query-jem sa kojim si ga i dobio.Evo ti primer za Fiziku i Matematiku, a ti dodaj ostale predmete i naravno promeni ovo 2 u broj predmeta koliko ih bude bilo
Code:
datPrimaryRS.RecordSource = "SELECT count([Ime i prezime]) FROM Razred WHERE cint((val(Matematika) + val(Fizika)) / 2) = 3"
datPrimaryRS.Refresh
[ Marko_L @ 12.04.2005. 20:35 ] @
Off Topic:
Citat:
Izvinite bas sam na poran ali stacu kad mi uvjek nesto treba nemojte mi zamjeriti.

Šta ćeš ? Pa, recimo da počneš malo više da se trudiš :)
Nemoj pogrešno da me shvatiš, jer ja ti ne zameram na tome što tražiš pomoć, ali ti zameram što ne želiš da se potrudiš malo više da sam nešto uradiš.Do sada si dobio dovoljno koda da bi sa malo kombinovanja mogao da napraviš sve to što ti treba u tom tvom projektu, dakle da naučiš nešto, što bi po meni i trebala da bude svrha foruma.Ako već želiš da se baviš programiranjem, moraš da naučiš da neko stečeno znanje iskoristiš u novim situacijama, jer u suprotnom ne vidim svrhu ovoga što se radi.
I još nešto, najlepše bih te zamolio da se uzdržiš od ovakvih poruka
Citat:
Da li ima neko resenje za ovo moje navedeno gore. Molim vas hitno mi treba posto nisam bas razumio ono mladenovicevo.

Citat:
Izvinite jel mi mozete odgovoriti molim vas treba mi hitno samo sam tu zapeo i nemogu nastaviti dalje.

napisanih u razmaku od 3 sata, jer time ništa ne dobijaš.Kada naiđe neko ko može da ti da odgovor, on će to i učiniti.

Poz.
[ KiselinaXP @ 12.04.2005. 23:13 ] @
Marko_L u pravu si jesam bio malo nekorektan, potrudit cu se ubuduce da malo vise razmisljam svojom glavom. Nemoj zamjeriti. A ako stvarno negdje zapnem valjda ti se mogu obratiti. Hvala ti puno. Pozdrav
[ Marko_L @ 13.04.2005. 14:44 ] @
Naravno da se možeš obratiti.Ja ću ti pomoći koliko mogu, kao i do sada, a verujem i ostali.
[ KiselinaXP @ 13.04.2005. 15:38 ] @
Marko_L super ovako onaj kod sto si mi dao :

Code:

datPrimaryRS.RecordSource = "SELECT count([Ime i prezime]) FROM Razred WHERE cint((val(Matematika) + val(Fizika)) / 2) = 3"
datPrimaryRS.Refresh

on radi ali kad stisnem dugme on izracuna koliko ima trojki ali izbrise sve iz tabele. A kad izadjem iz programa i ponovo udjem tabela je puna i ponovo kad stisnem dugme on izracuna ali izbrise sve iz tabele... U cemu je sad tu problem?
[ Marko_L @ 13.04.2005. 17:18 ] @
Problem je u tome što menjaš recordsource, a nigde ne vraćaš stari koji prikazuje sve te podatke u tabeli.Posle ovog koda stavi onaj sa SQL-om koji prikazuje podatke koji su ti potrebni.
[ vujkev @ 13.04.2005. 17:19 ] @
Izbrise sve iz tabele??? Mislim da negde debelo gresis :) Kad si stavio da
je datPrimaryRS.RecordSource = "select count(......" automatski se sadrzaj
datPrimaryRS menja u skladu sa tom SQL naredbom. Drugim recima ako hoces da
datPrimeryRS opet ima ranije podatke moras opet da izvrsis predhodni upit.
[ KiselinaXP @ 13.04.2005. 21:05 ] @
Marko_L u pravu si samo sam promjenio raspored... Hvala!!!
[ KaAmIkAzA @ 14.04.2005. 10:58 ] @
Od samog pocetka pratim ovu temu i mogu vam reci da je veoma zanimljiva. I ja sam probao na osnovu ovoga napraviti nesto, posto sam ja pocetnik imam par pitanja za vas ako mi mozete odgovoriti:

U lblSr da stavim kod da mi iz tabele iz kolone Uspjeh izracuna srednju ocjenu Marko_L je gore naveo taj kod ali meni ne radi. Pozdrav
[ KiselinaXP @ 14.04.2005. 16:35 ] @
Kamikaza taj kod sam sada isprobo i neradi na Uspjeh ali radi na Matematika i na ostalim drugim predmetima. Marko_L onaj kod sto si mi dao:

Code:

datPrimaryRS.Refresh
"Fizika,[Strani jezik],((val(Istorija) + val(Matematika) + val([maternji jezik]) + val(Fizika) + val([Strani jezik])) / 5) " & _
"AS [Srednja ocjena], cint(((val(Istorija) + val(Matematika) + val([maternji jezik]) + val(Fizika) + val([Strani jezik])) / 5)) " & _
"AS Uspjeh,Vladanje,Opravdano,Neopravdano,(val(Opravdano)+val(Neopravdano)) AS Svega from Razred"
datPrimaryRS.Refresh
End Sub

Nisam dosad ni primjetio da u polju Uspijeh ako je u polju Srednja ocjena 4,50 nece ispisat Uspjeh 5 nego ce staviti da je 4, a ako je 4,51 e onda ce staviti da je 5. Sta mislis sta je tu problem...
[ Marko_L @ 14.04.2005. 18:33 ] @
Momci, ovako možemo do sutra.Već sam na početku pomenuo da je sama konstrukcija baze neprimerena za ovo što se radi, jer su u njoj sva polja text tipa a se većinom se rade neke računske operacije, a ima i viška polja, što opet dovodi do mogućnosti velikih grešaka.Ono što sam ja pokušao da uradim je da te bez menjanja te baze uputim u to kako bi nešto mogao da uradiš i upoznaš se sa SQL-om.Ali, kao što vidiš računske operacije nisu dovoljno precizne, pa samim tim dolazi do pomenutih grešaka jer su ti brojevi sa kojima se radi, u stvari stringovi, koji se u hodu menja u brojčane podatke, što je po meni jako pogrešan pristup, pogotovo kada se u samoj bazi sve to može definisati i izbeći razni problemi koji se javljaju.E sad, pošto si se malo upoznao sa problematikom sa kojom radiš, predlažem da projekat kreneš iz početka, ali ovaj put kako treba.Dakle u bazi definiši tipove podataka.Dakle, ime i prezime treba da ostane text tipa, ocene, neopravdani, opravdani, bi trebalo da budu number tip, recimo integer, srednja ocena bi zbog decimala trebalo da bude single.Polja uspeh i svega ti ne trebaju, jer se ona generišu i prikazuju samim SQL-om.Sledeća stvar koju bih predložio jeste da se ne zezaš sa prenošenjem podataka sa forme na formu, nego da napraviš posebne forme za unos i pregled podataka, čime ćeš postići 2 bitne stvari, prva je preglednost, a druga stabilniji i sigurniji rad aplikacije.
[ KiselinaXP @ 14.04.2005. 18:37 ] @
Marko_L jel mogu da neidem iz pocetka vec da samo prepravim polja u Number u bazi podataka???
[ Marko_L @ 14.04.2005. 19:14 ] @
Kodovi koje si do sada dobio su takvi da rade sa bazom koja sadrže text polja, recimo ono Val koje služi da text pretvori u broj, cint koji neku vrednost gleda kao integer i slično, tako da bi morao da prepravljaš gotovo 80% koda, možda i više.Dakle, u principu možeš to da uradiš, ali ne preporučujem, jer to opet povlači dosta mogućnosti za greške, jer kako ćeš biti siguran da si baš sve prepravio.Ne vidim u čemu je problem napisati sve ponovo, jer kod i nije toliko dugačak, a do sada bi trebalo da si naučio barem osnove SQL-a, a ako nisi, onda ne znam zašto smo pričali sve ovo ovde.
[ KiselinaXP @ 17.04.2005. 14:35 ] @
Marko ja ne znam stvarno sta je ovo napravio sam novu tabelu i stavio Imeiprezime-Text,Srpski-Number-Long Integer, Matematika-Number-Long Integer,Fizika-Number-Long Integer, Istorija-Number-Long Integer, Srednjaocjena-Number-Single, Uspjeh-Number-Long Integer,Opravdano-Number-Long Integer,Neopravdano-Number-Long Integer,Svega-Number-Long Integer. I ubacim ovaj kod:

Code:

Private Sub cmdIspisi_Click()
datPrimaryRS.RecordSource = "Select Imeiprezime, Srpski, Matematika, Fizika, Istorija, (((Srpski)+(Matematika)+(Fizika)+(Istorija)) / 4) AS Srednjaocjena, cint(((Srpski)+(Matematika)+(Fizika)+(Istorija)) / 4) AS Uspjeh, Opravdano, Neopravdano, (Opravdano + Neopravdano) As Svega FROM Automehanicar1"
datPrimaryRS.Refresh
End Sub

I on mi ispise gdje je 3.5 ispise 4 a gdje je 1.5 ispise 1, 2.5 ispise 2, 4.5 ispise 4. Zasto sta nije u redu...
[ Marko_L @ 17.04.2005. 20:11 ] @
Samo bez panike.To nije bug, to je feature :)
Evo šta ćeš.Koristi funkciju format.
Code:
Private Sub cmdIspisi_Click()
datPrimaryRS.RecordSource = "Select Imeiprezime, Srpski, Matematika, Fizika, Istorija, (((Srpski)+(Matematika)+(Fizika)+(Istorija)) / 4) AS Srednjaocjena, format(((Srpski+Matematika+Fizika+Istorija) / 4), '#') AS Uspjeh, Opravdano, Neopravdano, (Opravdano + Neopravdano) As Svega FROM Automehanicar1"
datPrimaryRS.Refresh
End Sub
[ KiselinaXP @ 17.04.2005. 23:23 ] @
E izvini a jel moze jos jedan kod ovaj je u redu. Imam lbl1 lbl2 lbl3ivisi.
Da u lbl1 ispise samo ako ima jedna jedinica, u lbl2 da ispise ako imaju 2 jedinice i u lbl3ivise da ispise ako ima 3 ili vise jedinica nije sve ukupno vec kod svakog ucenika. I ako moze da ako u nekom predmetu ima jedan da mu uspjeh odma bude 1. Hvala unapred. Pozdrav
[ Marko_L @ 18.04.2005. 14:55 ] @
Nisam siguran da sam te razumeo.Hoćeš da prebrojiš jedinice za svakog učenika ili šta ?
Probaj da prođeš kroz ceo rekordset.Nešto ovako
Code:
Dim a As Integer
Dim BrojJedinica As Integer
For a = 1 To BrojPredmeta
If DatPrimaryRS.Recordset.Fields(a).Value = "1" Then BrojJedinica = BrojJedinica + 1
Next a

pa onda zapiši gde hoćeš.A za ovo drugo isto ne kapiram, znači ako ima samo jednu jedinicu, uspeh 1 ? Ako je to, onda ćeš teško to moći pošto ti je to privremeno polje, koje se generiše SQL-om.Moraćeš onda drugačije da postaviš stvar, odnsono da izračunati uspeh upišeš u bazu, pa onda prođeš kroz rekordset (kod koji sam ti dao u ovom postu) i kada naiđeš na vrednost jedan edituješ polje Uspjeh.Naravno, za to bi morao da izmeniš one upite koje si do sada koristio u programu.
[ KiselinaXP @ 20.04.2005. 14:52 ] @
Da li mi neko moze reci sta nije u redu sa ovim kodom:

Code:

Private Sub Form_Load()
datPrimaryRS.ConnectionString = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.3.51;" & App.Path & "\BazaSkola.mdb"
datPopis = "select Redbr,Imeiprezime,Maternjijezik,Stranijezik,Matematika,Istorija,Opravdano,Neopravdano,Svega from [Pero kojot]"
datPrimaryRS.RecordSource = datPopis
End Sub

Stavio sam u grdDataGrid u meniju Data Source na datPrimaryRS.
I kad pokrenem program nista mi ne pokaze u tabeli a u njoj vec imaju neki podaci niti mogu kliknuti na dugme Add onda ispise " Object variable or With block variable not set ", sigurno je negdje mala greska, jel mi vi mozete pomoci da je otklonim. Hvala unapred...

[Ovu poruku je menjao KiselinaXP dana 20.04.2005. u 17:11 GMT+1]
[ Marko_L @ 20.04.2005. 16:10 ] @
Dodaj još
Code:
datPrimaryRS.Refresh
[ KiselinaXP @ 20.04.2005. 16:20 ] @
Kad sam dodo to i onda ocu da pokrenem ispise mi drugu gresku:

Data error eveni hit err:Authentication failed. kad kliknem OK onda

Authentication failed. pa opet OK ond izbaci gresku

Run-time error '-2147217843(80040e4d)'"
Method 'Refresh' of object 'IAdodc' failed

Sta bi to moglo sada biti?
[ Marko_L @ 20.04.2005. 16:41 ] @
Nisam dobro pogledao connection string, u njemu tio je greška.Probaj da ga izmeniš ovako:
Code:
datPrimaryRS.ConnectionString = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.3.51;Data Source=" & App.Path & "\BazaSkola.mdb"
[ KiselinaXP @ 20.04.2005. 17:05 ] @
E u redu je. Dal mi mozes sada objasniti sta trebam uraditi i koji kod za ono da ako ucenik ima 1 u nekom predmetu da u koloni Uspjeh upise 1.
[ Marko_L @ 20.04.2005. 17:15 ] @
Pa, eno ti kod 4-5 postova iznad.
[ KiselinaXP @ 20.04.2005. 17:21 ] @
E probo sam taj nece?
[ Marko_L @ 20.04.2005. 17:31 ] @
Pa ne možeš samo da ga copypastuješ i očekuješ da radi.To je samo ideja kako možeš da prođeš kroz rekordset i proveriš ono što hoćeš.Dakle, napiši kako ti izgleda kod i gde javlja grešku.
[ KiselinaXP @ 20.04.2005. 17:38 ] @
Evo jel to to:

Code:

Private Sub cmd1_Click
Dim a As Integer
Dim BrojJedinica As Integer
For a = 1 To 12
If datPrimaryRS.Recordset.Fields(a).Value = "1" Then BrojJedinica = BrojJedinica + 1
Next a
lbl1.Caption = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value
End sub

i nista ne pokaze
[ Marko_L @ 20.04.2005. 17:48 ] @
Code:
lbl1.Caption = BrojJedinica

će ti u label lbl1 prikazati ukupan broj jedinica tog učenika.A da postaviš Uspeh na 1 ako ima samo jedna jedinica, možeš nešto ovako
Code:
With datPrimaryRS.Recordset
If .Fields("Matematika").Value = "1" Or .Fields("Fizika").Value = "1" Or...(nabrojis predmete) Then .Fields("Uspjeh").Value = "1"
[ KiselinaXP @ 20.04.2005. 18:11 ] @
Kad stavim ovaj kod onda i ako nema jedinice on stavi 1 samo u prvi red:

Code:

If .Fields("Maternjijezik").Value = "1" Or .Fields("Stranijezik").Value = "1" Or .Fields(Matematika).Value = "1" Or .Fields(Mjerenjauelek).Value Or .Fields(Istorija).Value = "1" Or .Fields(Eltehmatikomp).Value = "1" Or .Fields(Finomehanickateh).Value = "1" Or .Fields(Fizika).Value = "1" Or .Fields(Informatika).Value = "1" Or .Fields(Sportskakultura).Value = "1" Or .Fields(Osnoveelek).Value = "1" Or .Fields(Radionickevjezbe).Value = "1" Then .Fields("Uspijeh").Value = "1"
End With

[ Marko_L @ 20.04.2005. 18:54 ] @
Sva polja moraš staviti pod navodnike.Primeti da ti stoji recimo (Matematika) što VB ne prepoznaje kao polje već kao varijablu sa vrednošću nula.Tako je sa još nekim poljima u tvom kodu.Ispravi to, pa probaj.
[ KiselinaXP @ 20.04.2005. 19:31 ] @
Oce sada ali prikazuje 1 samo u prvom redu a u ostalim nista
[ Marko_L @ 20.04.2005. 19:45 ] @
Ajoj, prijatelju, pa pogledaj malo :) I dao sam ti kod samo za jedan red, misleći da ćeš provaliti i snaći se za dalje.Napravi jednu petlju koja će proći kroz sve redove, dakle, recimo ovako
Code:
With DatPrimaryRS.Recordset
Do Until .EOF
If .Fields("Maternjijezik").Value = "1" Or .Fields("Stranijezik").Value = "1" Or...itd
.MoveNext
Loop
[ KiselinaXP @ 20.04.2005. 20:09 ] @
Marko stavio sam ovaj kod:

Code:

Do Until .EOF
If .Fields("Maternjijezik").Value = "1" Or .Fields("Stranijezik").Value = "1" Or .Fields("Matematika").Value = "1" Or .Fields("Mjerenjauelek").Value Or .Fields("Istorija").Value = "1" Or .Fields("Eltehmatikomp").Value = "1" Or .Fields("Finomehanickateh").Value = "1" Or .Fields("Fizika").Value = "1" Or .Fields("Informatika").Value = "1" Or .Fields("Sportskakultura").Value = "1" Or .Fields("Osnoveelek").Value = "1" Or .Fields("Radionickevjezbe").Value = "1" Then .Fields("Uspijeh").Value = "1"
.MoveNext
Loop
End With

i kad stisnem dugme ispise mi ovu poruku:

Naslov: Microsoft DataGrid control
Row cannot be located for updating. Some values may have been changed since it was last read.
[ Marko_L @ 20.04.2005. 20:36 ] @
Da li ti se to isto dešava kada podesiš recordsource na SELECT * FROM ?
[ KiselinaXP @ 20.04.2005. 21:08 ] @
Nerazumijem te kako mislis?
[ Marko_L @ 20.04.2005. 21:42 ] @
Pa, verovatno koristiš sql query koji privremeno pravi polje Uspijeh.E sad, u takvo privremeno polje ne možeš da upisuješ podatke, jer je su podaci u tom polju rezultat queryja, odnosno ne upisuju se stvarno u bazu.Nisam ispratio šta si uradio sa tim delom koda.Vidim da si promenio bazu, i vidim da još uvek imaš polje Uspjeh.Znači, ukoliko Uspjeh postoji samo kao rezultat queryija onda ti se u stvari ne prikazuje to polje, već privremeno polje kao rezultat queryja, pratiš me ?
Dakle, Ukoliko hoćeš da UPIŠEŠ podatke u polje Uspjeh, onda ne možeš to polje kreirati putem SELECT queryija već koristi execute metodu i naredbu UPDATE...SET.Recimo, ako hoćeš da u polje Uspjeh UPIŠEŠ podatke, onda nemoj da koristiš onaj SQL query o kome smo ranije pričali, već nešto ovako
Code:
Dim datconn As ADODB.Connection
Set datconn = New ADODB.Connection
datconn.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.3.51;Data Source=" & App.Path & "\baza.mdb"
datconn.Execute ("UPDATE [ime tabele] SET Uspjeh = format(((Matematika+Fizika) / 2), '#')")
datPrimaryRS.RecordSource = "SELECT * FROM [ime tabele]"
datPrimaryRS.Refresh

A ako hoćeš ovo što smo zadnje pričali, onda staviš
Code:
datconn.Execute ("UPDATE [ime tabele] SET Uspjeh = 1 WHERE Matematika = 1 OR Fizika = 1")

Šta je najbitnije u svemu.Moraš da odlučiš kako ćeš da radiš program.Znači, da li će ti polje Uspjeh biti rezultat queryja ili ćeš i njega popunjavati stalnim podacima.Ovako, ja zaista ne mogu da znam kako si ti to zamislio.Ovo što sam ti sad dao je kod kojim polje uspeh POPUNJAVAŠ podacima.
[ KiselinaXP @ 20.04.2005. 21:50 ] @
Evo tebi citav kod koje odradjuje dugme cmdRezultat pa ti vidi sta valja a sta nevalja i ako mozes ispraviti.

Code:

On Error Resume Next
'

datPrimaryRS.RecordSource = "SELECT COUNT(Imeiprezime) FROM [Tehnicari za racunarstvo 2]"
datPrimaryRS.Refresh
'
datPrimaryRS.RecordSource = "SELECT COUNT(Imeiprezime) FROM [Tehnicari za racunarstvo 2] where format(((Maternjijezik+Stranijezik+Matematika+Mjerenjauelek+Istorija+Eltehmatikomp+Finomehanickateh+Fizika+Informatika+Sportskakultura+Osnoveelek+Radionickevjezbe) / 12), '#') = 5"
datPrimaryRS.Refresh
'
datPrimaryRS.RecordSource = "SELECT COUNT(Imeiprezime) FROM [Tehnicari za racunarstvo 2] where format(((Maternjijezik+Stranijezik+Matematika+Mjerenjauelek+Istorija+Eltehmatikomp+Finomehanickateh+Fizika+Informatika+Sportskakultura+Osnoveelek+Radionickevjezbe) / 12), '#') = 4"
datPrimaryRS.Refresh
lblVrlodobri.Caption = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value
'
datPrimaryRS.RecordSource = "SELECT COUNT(Imeiprezime) FROM [Tehnicari za racunarstvo 2] where format(((Maternjijezik+Stranijezik+Matematika+Mjerenjauelek+Istorija+Eltehmatikomp+Finomehanickateh+Fizika+Informatika+Sportskakultura+Osnoveelek+Radionickevjezbe) / 12), '#') = 3"
datPrimaryRS.Refresh
lblDobri.Caption = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value
'
datPrimaryRS.RecordSource = "SELECT COUNT(Imeiprezime) FROM [Tehnicari za racunarstvo 2] where format(((Maternjijezik+Stranijezik+Matematika+Mjerenjauelek+Istorija+Eltehmatikomp+Finomehanickateh+Fizika+Informatika+Sportskakultura+Osnoveelek+Radionickevjezbe) / 12), '#') = 2"
datPrimaryRS.Refresh
lblDovoljni.Caption = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value
'
datPrimaryRS.RecordSource = "SELECT COUNT(Imeiprezime) FROM [Tehnicari za racunarstvo 2] where format(((Maternjijezik+Stranijezik+Matematika+Mjerenjauelek+Istorija+Eltehmatikomp+Finomehanickateh+Fizika+Informatika+Sportskakultura+Osnoveelek+Radionickevjezbe) / 12), '#') = 1"
datPrimaryRS.Refresh
lblNedovoljnihu.Caption = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value
'
datPrimaryRS.RecordSource = "Select count(Imeiprezime) from [Tehnicari za racunarstvo 2] where cint(Vladanje) = 5"
datPrimaryRS.Refresh
Label16.Caption = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value
'
datPrimaryRS.RecordSource = "Select count(Imeiprezime) from [Tehnicari za racunarstvo 2] where cint(Vladanje) = 4"
datPrimaryRS.Refresh
Label17.Caption = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value
'
datPrimaryRS.RecordSource = "Select count(Imeiprezime) from [Tehnicari za racunarstvo 2] where cint(Vladanje) = 3"
datPrimaryRS.Refresh
Label18.Caption = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value
'
datPrimaryRS.RecordSource = "Select count(Imeiprezime) from [Tehnicari za racunarstvo 2] where cint(Vladanje) = 2"
datPrimaryRS.Refresh
Label19.Caption = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value
'
datPrimaryRS.RecordSource = "Select count(Imeiprezime) from [Tehnicari za racunarstvo 2] where cint(Vladanje) = 1"
datPrimaryRS.Refresh
Label20.Caption = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value
'
lblSr.Caption = Format$(((lblOdlicnih * 5) + (lblVrlodobri * 4) + (lblDobri * 3) + (lblDovoljni * 2)) / ukupnoucenika, "0.00")
'
lblProcentodlicnih.Caption = Format$((lblOdlicnih) * (100 / ukupnoucenika), "0.00")
'
lblProcentvrlodobrih.Caption = Format$((lblVrlodobri) * (100 / ukupnoucenika), "0.00")
'
lblProcentdobrih.Caption = Format$((lblDobri) * (100 / ukupnoucenika), "0.00")
'
lblProcentdovoljnih.Caption = Format$((lblDovoljni) * (100 / ukupnoucenika), "0.00")
'
lblProcentnedovoljnih.Caption = Format$((lblNedovoljnihu) * (100 / ukupnoucenika), "0.00")
'
lblUkupno.Caption = (Val(lblOdlicnih) + Val(lblVrlodobri) + Val(lblDobri) + Val(lblDovoljni))
'
lblUkupnoU.Caption = (lblNedovoljnihu)
'
lblProcentukupnou.Caption = Format$((lblUkupnoU) * (100 / ukupnoucenika), "0.00")
'
lblProcentukupno.Caption = Format$((lblUkupno) * (100 / ukupnoucenika), "0.00")
'

datPrimaryRS.RecordSource = "select sum(Opravdano) AS ukupno FROM [Tehnicari za racunarstvo 2]"
datPrimaryRS.Refresh
lblOpravdano = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value
'
datPrimaryRS.RecordSource = "select sum(Neopravdano) AS ukupno FROM [Tehnicari za racunarstvo 2]"
datPrimaryRS.Refresh
lblNeopravdano = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value
'
lblCasoviukupno = Val(lblOpravdano) + Val(lblNeopravdano)
'

datPrimaryRS.RecordSource = "select Redbr,Imeiprezime,Maternjijezik,Stranijezik " & _
",Matematika,Mjerenjauelek,Istorija,Eltehmatikomp,Finomehanickateh,Fizika,Informatika, " & _
"Sportskakultura,Osnoveelek,Radionickevjezbe, (((Maternjijezik) +(Stranijezik) " & _
"+ (Matematika) +(Mjerenjauelek) +(Istorija) +(Eltehmatikomp) + (Finomehanickateh) + (Fizika) + (Informatika) + (Sportskakultura) + (Osnoveelek) + (Radionickevjezbe)) /12) " & _
" AS Srednjaocjena, format(((Maternjijezik+Stranijezik+Matematika+Mjerenjauelek+Istorija+Eltehmatikomp+Finomehanickateh+Fizika+Informatika+Sportskakultura+Osnoveelek+Radionickevjezbe) / 12), '#') " & _
" AS Uspijeh,Vladanje,Opravdano,Neopravdano, (Opravdano+Neopravdano) AS Svega from [Tehnicari za racunarstvo 2]"
datPrimaryRS.Refresh

Do Until .EOF
If .Fields("Maternjijezik").Value = "1" Or .Fields("Stranijezik").Value = "1" Or .Fields("Matematika").Value = "1" Or .Fields("Mjerenjauelek").Value Or .Fields("Istorija").Value = "1" Or .Fields("Eltehmatikomp").Value = "1" Or .Fields("Finomehanickateh").Value = "1" Or .Fields("Fizika").Value = "1" Or .Fields("Informatika").Value = "1" Or .Fields("Sportskakultura").Value = "1" Or .Fields("Osnoveelek").Value = "1" Or .Fields("Radionickevjezbe").Value = "1" Then .Fields("Uspijeh").Value = "1"
.MoveNext
Loop
End With

End Sub

Eto pa ti vidi sta mozes sa time...
[ Marko_L @ 20.04.2005. 22:09 ] @
:) Dođeš mi pivo kad završimo ovaj tvoj projekat :)
Ajde ovako
Potpuno ukloni ovaj deo iz koda
Code:
datPrimaryRS.RecordSource = "select Redbr,Imeiprezime,Maternjijezik,Stranijezik " & _
",Matematika,Mjerenjauelek,Istorija,Eltehmatikomp,Finomehanickateh,Fizika,Informatika, " & _
"Sportskakultura,Osnoveelek,Radionickevjezbe, (((Maternjijezik) +(Stranijezik) " & _
"+ (Matematika) +(Mjerenjauelek) +(Istorija) +(Eltehmatikomp) + (Finomehanickateh) + (Fizika) + (Informatika) + (Sportskakultura) + (Osnoveelek) + (Radionickevjezbe)) /12) " & _
" AS Srednjaocjena, format(((Maternjijezik+Stranijezik+Matematika+Mjerenjauelek+Istorija+Eltehmatikomp+Finomehanickateh+Fizika+Informatika+Sportskakultura+Osnoveelek+Radionickevjezbe) / 12), '#') " & _
datPrimaryRS.Refresh

Do Until .EOF
.MoveNext
Loop
End With

Idemo sad da POPUNIMO potrebna polja (kad ih već imaš definisane u bazi) jedno po jedno.Dakle, umesto ovga šro si uklonio, stavi
Code:
datconn.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.3.51;Data Source=" & App.Path & "\baza.mdb"
datconn.Execute("UPDATE [ime tabele] SET Svega = (Opravdano+Neopravdano)")
datconn.Execute ("UPDATE [ime tabele] SET Srednjaocjena = ((Maternjijezik +Stranijezik + _
 Matematika +Mjerenjauelek +Istorija +Eltehmatikomp + Finomehanickateh + Fizika + Informatika + Sportskakultura +Osnoveelek + Radionickevjezbe) / 12)")
datconn.Execute ("UPDATE [ime tabele] SET Uspjeh = format(((Maternjijezik +Stranijezik + _
 Matematika +Mjerenjauelek +Istorija +Eltehmatikomp + Finomehanickateh + Fizika + Informatika + Sportskakultura +Osnoveelek + Radionickevjezbe) / 12),'#')")
datPrimaryRS.RecordSource = "SELECT * FROM [ime tabele]"
datPrimaryRS.Refresh

I na sve ovo dodaj onaj zadnji kod koji sam ti dao, tj. ovaj
Code:
datconn.Execute ("UPDATE [ime tabele] SET Uspjeh = 1 WHERE Matematika = 1 OR Fizika = 1")

samo, naravno, zameni ovo matematika = 1 i fizika = 1 sa svim predmetima koje imaš.Ajde probaj, pa javi šta se dešava

NAPOMENA : NEMOJ da uradiš samo Copy & Paste, jer ima stvari koje moraš sam da ispraviš.Recimo, primeti da sam stavio baza.mdb, e ti umesto toga stvai ime svoje baze.Dalje, stavio sam ti na par mesta [Ime tabele] , pa umesto toga ti stavi naziv svoje tabele koja se nalazi u bazi.Ako ti javi neku grešku, obavezno mi napiši u kojoj liniji, i to, znaš već kako ide.

[Ovu poruku je menjao Marko_L dana 20.04.2005. u 23:53 GMT+1]
[ KiselinaXP @ 20.04.2005. 22:19 ] @
E kako da stavim sliku da vidis sta prijavljuje?
[ Marko_L @ 20.04.2005. 22:23 ] @
Ma samo je okači.
[ KiselinaXP @ 20.04.2005. 22:27 ] @
Evo kod je sada ovaj:

Code:

On Error Resume Next
'

datPrimaryRS.RecordSource = "SELECT COUNT(Imeiprezime) FROM [Tehnicari za racunarstvo 2]"
datPrimaryRS.Refresh
'
datPrimaryRS.RecordSource = "SELECT COUNT(Imeiprezime) FROM [Tehnicari za racunarstvo 2] where format(((Maternjijezik+Stranijezik+Matematika+Mjerenjauelek+Istorija+Eltehmatikomp+Finomehanickateh+Fizika+Informatika+Sportskakultura+Osnoveelek+Radionickevjezbe) / 12), '#') = 5"
datPrimaryRS.Refresh
'
datPrimaryRS.RecordSource = "SELECT COUNT(Imeiprezime) FROM [Tehnicari za racunarstvo 2] where format(((Maternjijezik+Stranijezik+Matematika+Mjerenjauelek+Istorija+Eltehmatikomp+Finomehanickateh+Fizika+Informatika+Sportskakultura+Osnoveelek+Radionickevjezbe) / 12), '#') = 4"
datPrimaryRS.Refresh
lblVrlodobri.Caption = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value
'
datPrimaryRS.RecordSource = "SELECT COUNT(Imeiprezime) FROM [Tehnicari za racunarstvo 2] where format(((Maternjijezik+Stranijezik+Matematika+Mjerenjauelek+Istorija+Eltehmatikomp+Finomehanickateh+Fizika+Informatika+Sportskakultura+Osnoveelek+Radionickevjezbe) / 12), '#') = 3"
datPrimaryRS.Refresh
lblDobri.Caption = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value
'
datPrimaryRS.RecordSource = "SELECT COUNT(Imeiprezime) FROM [Tehnicari za racunarstvo 2] where format(((Maternjijezik+Stranijezik+Matematika+Mjerenjauelek+Istorija+Eltehmatikomp+Finomehanickateh+Fizika+Informatika+Sportskakultura+Osnoveelek+Radionickevjezbe) / 12), '#') = 2"
datPrimaryRS.Refresh
lblDovoljni.Caption = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value
'
datPrimaryRS.RecordSource = "SELECT COUNT(Imeiprezime) FROM [Tehnicari za racunarstvo 2] where format(((Maternjijezik+Stranijezik+Matematika+Mjerenjauelek+Istorija+Eltehmatikomp+Finomehanickateh+Fizika+Informatika+Sportskakultura+Osnoveelek+Radionickevjezbe) / 12), '#') = 1"
datPrimaryRS.Refresh
'
datPrimaryRS.RecordSource = "Select count(Imeiprezime) from [Tehnicari za racunarstvo 2] where cint(Vladanje) = 5"
datPrimaryRS.Refresh
Label16.Caption = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value
'
datPrimaryRS.RecordSource = "Select count(Imeiprezime) from [Tehnicari za racunarstvo 2] where cint(Vladanje) = 4"
datPrimaryRS.Refresh
Label17.Caption = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value
'
datPrimaryRS.RecordSource = "Select count(Imeiprezime) from [Tehnicari za racunarstvo 2] where cint(Vladanje) = 3"
datPrimaryRS.Refresh
Label18.Caption = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value
'
datPrimaryRS.RecordSource = "Select count(Imeiprezime) from [Tehnicari za racunarstvo 2] where cint(Vladanje) = 2"
datPrimaryRS.Refresh
Label19.Caption = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value
'
datPrimaryRS.RecordSource = "Select count(Imeiprezime) from [Tehnicari za racunarstvo 2] where cint(Vladanje) = 1"
datPrimaryRS.Refresh
Label20.Caption = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value
'
lblSr.Caption = Format$(((lblOdlicnih * 5) + (lblVrlodobri * 4) + (lblDobri * 3) + (lblDovoljni * 2)) / ukupnoucenika, "0.00")
'
lblProcentodlicnih.Caption = Format$((lblOdlicnih) * (100 / ukupnoucenika), "0.00")
'
lblProcentvrlodobrih.Caption = Format$((lblVrlodobri) * (100 / ukupnoucenika), "0.00")
'
lblProcentdobrih.Caption = Format$((lblDobri) * (100 / ukupnoucenika), "0.00")
'
lblProcentdovoljnih.Caption = Format$((lblDovoljni) * (100 / ukupnoucenika), "0.00")
'
lblProcentnedovoljnih.Caption = Format$((lblNedovoljnihu) * (100 / ukupnoucenika), "0.00")
'
lblUkupno.Caption = (Val(lblOdlicnih) + Val(lblVrlodobri) + Val(lblDobri) + Val(lblDovoljni))
'
lblUkupnoU.Caption = (lblNedovoljnihu)
'
lblProcentukupnou.Caption = Format$((lblUkupnoU) * (100 / ukupnoucenika), "0.00")
'
lblProcentukupno.Caption = Format$((lblUkupno) * (100 / ukupnoucenika), "0.00")
'

datPrimaryRS.RecordSource = "select sum(Opravdano) AS ukupno FROM [Tehnicari za racunarstvo 2]"
datPrimaryRS.Refresh
lblOpravdano = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value
'
datPrimaryRS.RecordSource = "select sum(Neopravdano) AS ukupno FROM [Tehnicari za racunarstvo 2]"
datPrimaryRS.Refresh
lblNeopravdano = datPrimaryRS.Recordset.Fields(0).Value
'
lblCasoviukupno = Val(lblOpravdano) + Val(lblNeopravdano)
'

datconn.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.3.51;Data Source=" & App.Path & "\BazaSkola.mdb"
datconn.Execute ("UPDATE [Tehnicari za racunarstvo 2] SET Svega = (Opravdano+Neopravdano)")
datconn.Execute ("UPDATE [Tehnicari za racunarstvo 2] SET Srednjaocjena = ((Maternjijezik +Stranijezik + Matematika +Mjerenjauelek +Istorija +Eltehmatikomp + Finomehanickateh + Fizika + Informatika + Sportskakultura +Osnoveelek + Radionickevjezbe) / 12)")
datconn.Execute ("UPDATE [Tehnicari za racunarstvo 2] SET Uspjeh = format(((Maternjijezik +Stranijezik + Matematika +Mjerenjauelek +Istorija +Eltehmatikomp + Finomehanickateh + Fizika + Informatika + Sportskakultura +Osnoveelek + Radionickevjezbe) / 12),'#')")
datPrimaryRS.RecordSource = "SELECT * FROM [BazaSkola.mdb]"
datPrimaryRS.Refresh

End Sub

Evo ti slika:
[ KiselinaXP @ 20.04.2005. 22:36 ] @
A za pivo nebrini osto sam ti duznik do kraja zivota, valjda ce mo se nekad upoznat... :).
[ Marko_L @ 20.04.2005. 22:38 ] @
Zaboga, dečače :) Umesto ovog
Code:
datPrimaryRS.RecordSource = "SELECT * FROM [BazaSkola.mdb]"

stavi ovo
Code:
datPrimaryRS.RecordSource = "SELECT * FROM [Tehnicari za racunarstvo 2]"
[ KiselinaXP @ 20.04.2005. 22:42 ] @
Covece bas sam se bio sjebo, sada radi ali u koloni Uspijeh nece nista da izracuna. Prepravio sam sa Uspjeh na Uspijeh i nista...
[ KiselinaXP @ 20.04.2005. 22:44 ] @
E e e e e e dobro je sta ce mo sada???
[ Marko_L @ 20.04.2005. 22:45 ] @
Pa šta ti se sad nalazi u tabeli uspeh posle izvršenja koda ?
[ KiselinaXP @ 20.04.2005. 22:50 ] @
Dobro je kad stisnem Rezultat ne pojavi se nista cim stisnem refresh odma se pojave brojevi i tako i ostanu kad ponovo udjem u formu oni su tu. E kako ce mo sada za jedinice?
[ Marko_L @ 20.04.2005. 22:52 ] @
Pa rekoh ti, evo citiram sam sebe
Citat:
I na sve ovo dodaj onaj zadnji kod koji sam ti dao, tj. ovaj
Code:

samo, naravno, zameni ovo matematika = 1 i fizika = 1 sa svim predmetima koje imaš.Ajde probaj, pa javi šta se dešava
[ KiselinaXP @ 20.04.2005. 23:08 ] @
Stavio sam

Code:

datconn.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.3.51;Data Source=" & App.Path & "\BazaSkola.mdb"
datconn.Execute ("UPDATE [Tehnicari za racunarstvo 2] SET Svega = (Opravdano+Neopravdano)")
datconn.Execute ("UPDATE [Tehnicari za racunarstvo 2] SET Srednjaocjena = (((Maternjijezik) +(Stranijezik) + (Matematika) +(Mjerenjauelek) +(Istorija) +(Eltehmatikomp) + (Finomehanickateh) + (Fizika) + (Informatika) + (Sportskakultura) +(Osnoveelek) + (Radionickevjezbe)) / 12)")
datconn.Execute ("UPDATE [Tehnicari za racunarstvo 2] SET Uspijeh = format(((Maternjijezik +Stranijezik + Matematika +Mjerenjauelek +Istorija +Eltehmatikomp + Finomehanickateh + Fizika + Informatika + Sportskakultura +Osnoveelek + Radionickevjezbe) / 12),'#')")
datconn.Execute ("UPDATE [Tehnicari za racunarstvo 2] SET Uspijeh = 1 WHERE Maternjijezik = 1 OR Stranijezik = 1 or Matematika = 1 or Mjerenjauelek = 1 or Istorija = 1 or Eltehmatikomp = 1 or Finomehanickateh = 1 or Fizika = 1 or Informatika = 1 or Sportskakultura = 1 or Osnoveelek = 1 or Radionickevjezbe = 1")
datPrimaryRS.Refresh

I on radi kada stisnem Rezultat on izracuna, kad stisnem refresh on pokaze jedinice i kad ponovo stisnem rezultat on ponovo ne jebe jedinice. Tek kad izadjem iz prozora ili stisnem refresh, posto imam kod da u labelu ispise koliko ima jedinica kad kliknem to neradi zato sto mjesto jedinica on ponovo stavi pozitivne brojeve. Sta sad da uradim...???
[ Marko_L @ 20.04.2005. 23:12 ] @
Vidi, ja odoh da spavam, a ti se odluči šta hoćeš :)
Ja ti dadoh kako da računaš pravi uspeh, odnsono na osnovu srednje ocene.Dao sam ti kako da stvaiš da ti uspeh bude 1, ako je bilo koji predmet 1.Ja stvarno više ne razumem šta u stvari tebi treba da izbacuje.Imaš te kodove koje sam ti dao, pa ti sad kombinuj, eksperimentiši itd...Ako opet zapne negde, ti javi, i pokušaj malo bolje da sročiš, šta tebi tačno treba da izbaci.
[ KiselinaXP @ 20.04.2005. 23:16 ] @
Vidi imam lbl1 i u njemu je kod:

Code:

datPrimaryRS.Refresh

e kad stisnem dugme nema mi nista zato sto on preko one jedinice stavi pozitivnu ocjenu zato sto sve sabere i podjeli sa 12 jel sad razumijes...
[ Marko_L @ 20.04.2005. 23:20 ] @
Promeni taj kod u ovo
Code:
datPrimaryRS.RecordSource = "SELECT COUNT(Imeiprezime) FROM [Tehnicari za racunarstvo 2] where Uspjeh = 1"
datPrimaryRS.Refresh

a onda vrati recordsource
Code:
datPrimaryRS.Recordsource = "SELECT * FROM [Tehnicari za racunarstvo 2]"
datprimaryrs.refresh

[ KiselinaXP @ 20.04.2005. 23:24 ] @
Sad izbaci greski da nije parametar dobar
[ Marko_L @ 21.04.2005. 14:27 ] @
U kojoj liniji ? I jesi li probao da umesto Uspjeh, staviš Uspijeh ili šta je već u tvojo tabeli ?
[ KiselinaXP @ 21.04.2005. 20:14 ] @
E sad je sve u redu sinoc sam uradio stavio sam drugi kod. e a znas zasto sa ovim kodom:

Code:

datconn.Execute ("UPDATE [Tehnicari za racunarstvo 2 drugo pol] SET Srednjaocjena = (((Maternjijezik) +(Stranijezik) + (Matematika) +(Mjerenjauelek) +(Istorija) +(Eltehmatikomp) + (Finomehanickateh) + (Fizika) + (Informatika) + (Sportskakultura) +(Osnoveelek) + (Radionickevjezbe) / 12,)")

Ne stavlja mi sa decimalama vec stavlja 4.00 a nece da stavi npr. 4.12 i tako sa svim brojevima.
[ Marko_L @ 21.04.2005. 20:27 ] @
Probaj ovako
Code:
datconn.Execute ("UPDATE [Tehnicari za racunarstvo 2 drugo pol] SET Srednjaocjena = format(((Maternjijezik +Stranijezik + Matematika +Mjerenjauelek +Istorija +Eltehmatikomp + Finomehanickateh + Fizika + Informatika + Sportskakultura+Osnoveelek + Radionickevjezbe) / 12),'#.##')")

I nemoj da stavljaš svako polje posebno u zagradu.Nema potrebe za tim.
[ KiselinaXP @ 21.04.2005. 22:32 ] @
Marko probavo sam.

Citat:

Code:

datconn.Execute ("UPDATE [Tehnicari za racunarstvo 2 drugo pol] SET Srednjaocjena = format(((Maternjijezik +Stranijezik + Matematika +Mjerenjauelek +Istorija +Eltehmatikomp + Finomehanickateh + Fizika + Informatika + Sportskakultura+Osnoveelek + Radionickevjezbe) / 12),'#.##')")

I nece ostane isto...
[ Marko_L @ 21.04.2005. 23:04 ] @
Proveri kog ti je data tipa polje Srednjaocjena u toj tabeli ?
[ KiselinaXP @ 22.04.2005. 14:35 ] @
E dobro je zaboravio sam u Accessu staviti na Single, znas st evo ti citav kod pa pogledaj imam problem kada udjem u Form2 u tabeli mi nema nista znaci prazna je i kad ocu da unesem nesto izbaci mi ovu poruku:

Naslov: Microsoft DataGrid control
Poruka: The current row is not available

Evo ti kod preuzmi ga... :)
[ Marko_L @ 23.04.2005. 15:42 ] @
Znaš kako, meni taj kod ne znači mnogo, jer ne znam kakve su ti postavke na formi i kakva ti je konstrukcija baze.Na prvi pogled nisam video nekakvu grešku.Za početak proveri da li si dobro povezao datagrid sa bazom, recimo.A da, i izbaci kod load eventa forme ono on error resume next, pa vidi koju ti grešku javlja.
[ KiselinaXP @ 23.04.2005. 21:31 ] @
E Marko ja sam bio isprobavo to i nece, vec znas sta je otkrio sam u cemu je problem ali nemogu da ga saniram.
U datPrimaryRS tj. Adodc, kad podesim u Propertisu u CoonectingString putanju, i kad posdesim RecordSource
onda mi ne prijavljuje tu poruku. A problem je u tome ako ja zadam putanju u ConnectingString onda svaki put
mi "Baza" mora biti na tom jestu i to nije dobro znas i sam da nije kako treba. Dali mi mozes pomoci da
saniram to?
[ Marko_L @ 23.04.2005. 21:39 ] @
Probaj da prebaciš taj kod iz Form_Load() u Form_Activate()
[ KiselinaXP @ 23.04.2005. 21:52 ] @
Probo sam i to nista, opet ista poruka...
[ Marko_L @ 23.04.2005. 21:58 ] @
Ajmo sad polako :) Jesi li izbrisao ono On Error Resume Next ? Jesi ? Ok, ajde sad postuj šta ti javlja kao grešku i liniju koju ti obeleži.
[ KiselinaXP @ 23.04.2005. 22:03 ] @
Marko jesam izbacio to i on meni ne pokaze nikakvu gresku u kodu vec mi u programu izbaci gresku. Vidi sliku...
[ Marko_L @ 23.04.2005. 22:22 ] @
Citat:
U datPrimaryRS tj. Adodc, kad podesim u Propertisu u CoonectingString putanju, i kad posdesim RecordSource
onda mi ne prijavljuje tu poruku.

Pa onda mu postavi connectionstring u kodu.Čini mi se da je kod tebe problem taj što ti baza nije povezana sa datagridom.Znači, poveži datagrid sa datPrimaryRS, a u kodu stavi
Code:
datPrimaryrs.ConnectionString = [ovde ide connection string]
datPrimaryRS.Recordsource = "SELECT * FROM [ime tabele]"
datPrimaryRS.Refresh

Ajde uradi to, pa javi šta se dešava.
[ KiselinaXP @ 23.04.2005. 22:34 ] @
Jel mislis ovako:

Code:

Private Sub Form_Load()
Call use_pos(Me)
datPrimaryRS.ConnectionString = ["Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.3.51;Persist Security Info=False;Data Source=" & App.Path & "\BazaSkola.mdb"]
datPrimaryRS.Refresh
End Sub
[ Marko_L @ 23.04.2005. 22:39 ] @
Da, samo bez tih [] zagrada, znači ovako
Code:
datPrimaryRS.ConnectionString = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.3.51;Persist Security Info=False;Data Source=" & App.Path & "\BazaSkola.mdb"

Jel šljaka sad ?
[ KiselinaXP @ 23.04.2005. 22:42 ] @
Marko nazalost nista.
[ Marko_L @ 23.04.2005. 22:51 ] @
Ama, kako ništa ? Jesi li sigurno povezao datPrimaryRS sa datagridom ?
[ KiselinaXP @ 23.04.2005. 22:55 ] @
Jesam sto posto. koji ti je e-mail da ti posaljem da vidis posto ima 800kb
[ Marko_L @ 23.04.2005. 23:03 ] @
Ma ne moraš sve da mi šalješ, okači samo tu formu što ti pravi problem.
[ KiselinaXP @ 23.04.2005. 23:05 ] @
Evo.
To ti je sa starim kodom...
[ Marko_L @ 23.04.2005. 23:21 ] @
Radi normalno.Znači, datagrid kontroli postavim datasource na datPrimaryRS, i normlano prikazuje šta treba.Ništa u kodu nisam menjao.Ne znam zaista šta može biti problem kod tebe.Pogledaj još jednom da li si apsolutno sigurno podesio da ti DataSource na datagrid kontroli pokazuje na tu adodc kontrolu sa kojom povezuješ bazu.
[ KiselinaXP @ 23.04.2005. 23:23 ] @
de probaj da uneses nesto...
[ Marko_L @ 23.04.2005. 23:36 ] @
Pa što ne kažeš da ti pravi problem prilikom dodavanja.To nisam ni gledao.Dakle, podesi datagrid-u property allowaddnew na true, a button za dodavanje nek bude ovakav
Code:
Private Sub cmdAdd_Click()
  On Error GoTo AddErr
  datprimaryrs.Recordset.AddNew
  grdDataGrid.SetFocus

Exit Sub
AddErr:
  MsgBox Err.Description
End Sub
[ KiselinaXP @ 23.04.2005. 23:43 ] @
E super i hvala ti rijesio sam se problema. A izvini a jel znas kako u kodu cmdDelete da stavim kad kliknes da te pita "Dali sigurno zelite da izbrisete podatak? i da bude Yes Cancel No i ako stisne Yes da ispise "Podatak je izbrisan."...
[ Marko_L @ 23.04.2005. 23:51 ] @
Zašto imam neki osećaj da uopšte nemaš help za vb :)
Ovako, i ne možeš da imaš Yes No Cancel, već samo Yes No ili Ok Cancel ili Abort Retry Cancel itd...Dakle evo ti primer za Yes No
Code:
Dim odgovor As VBMsgBoxResult
odgovor = Msgbox ("Da li ste sigurni da zelite da obrisete podatak",vbyesno,"Naslov")
If odgovor = vbyes then
'uradi to i to
Else
'uradi nesto drugo
End if
[ KiselinaXP @ 23.04.2005. 23:55 ] @
Nas sta trazim godinu dana MSDN na cd-u ali uzalud tako da helpa nemam. Vjeruj mi da imam help nebi ti bio ovako dosadan. Izvini jeb*ga...
[ KiselinaXP @ 24.04.2005. 22:47 ] @
Marko jebes ga ako ti ja ne postavim neko pitanje. Kako stojis sa stampanjem tabele?
[ Marko_L @ 25.04.2005. 15:42 ] @
Koristi Crystal Reports, trebalo bi da si ga dobio uz VB.
[ KiselinaXP @ 25.04.2005. 19:33 ] @
Marko nemam Crystal Reports instaliro sam Visual Studio i tu imam VB6 a njega nemam. Ja znam preko DataReporta da mi tabelu istampa ali kako da mi istampa sto pise u Form2 u lblSrednjaocjena???
[ Marko_L @ 25.04.2005. 20:03 ] @
Iskreno, sa tim DataReportom u životu nisam ni pokušao da radim.Za sve u vezi štampe koristim Crytal Reports, tako da ti tu ne mogu pomoći.Jedino da sačekaš da naiđe neko ko je radio u DataReport-u, pa da ti odgovori.Ajde ja ću probati nešto, pa ako nešto uspem, napisaću ti ovde.
[ KiselinaXP @ 25.04.2005. 20:16 ] @
Probat cu na netu naci Crystal Reports, a ako ga nadjem javicu ti... :)
[ KiselinaXP @ 25.04.2005. 20:37 ] @
Marko ne mogu nigdje da nadjem a jel mozes ti vidit u programu na kojoj je stranici program dostupan. I koliko ima od prilike mb.