[ flylord @ 18.06.2002. 20:29 ] @
POz
Dobio sam dozvolu od Gojka da reklamiram zelju za novim forumom:) Naime predlozio sam da se otvori novi forum koji bi se bavio RT i embeded sistemima, pa me zanima da li ima zainteresovanih za tako nesto. Gojko mi rekao da nadjem moderatora za to (imam tipa koji je asistent na faxu i radi projekte sa RTLinuxom) i ekipicu od 10-15 ljudi koji bi bili zainteresovani za to. Mislim da bi ovakva tema zanimala ljude koji se bave i OS-ima ili programiranjem ovakve namene i onima koji se bave elektronikom.
Hvala unapred za sve koji mi pruze podrsku
[ papak @ 18.06.2002. 21:19 ] @
U principu jako sam zainteresiran za takvu temu, jer se embeded sistemima bavim profesionalno. Do prije godinu dana sam radio s vxworksom, a sada koristim linux u iste svrhe. I nacela sam, svugdje mogu nesto nauciti, tako da pozdravljam svaku komunikaciju.
[ MoHicAn @ 19.06.2002. 00:13 ] @
Za RTlinux ima linux general, a za ostale (QNX na prvom mestu posto je 10x bolji u te svrhe od linux-a) ima other unices. Elem ja ne vidim da se nesto ljudi extra razbacuju sa pitanjima na tu temu niti uopste sa postovima koji se ticu realtime operativnih sistema a da na pominjem embeded.

Jedino ako mislite da moderatori guraju tu temu sa raznim textovima itd itd pa da naprave nesto od nje jer u suprotnom tu vidim samo jedan prazan forum sa dve-tri teme.
[ tOwk @ 19.06.2002. 01:31 ] @
Podržavam otvaranje foruma posvećenog ovome, jer, ako nekoga zanima samo to, nema potrebe da čita 100 poruka iz foruma ,,Linux General'', ili isto toliko iz foruma ,,Ostali Unix''---a koga ne interesuje, neka ga zanemari (,,ignoriši forum'').

Bolje je imati i 3--4 teme koje govore o nečemu što onoga koji to čita stvarno zanima, nego prolaziti kroz brojne poruke ne bi li se naišlo na nešto što valja.

A što se tiče samog embedded programiranja (kao i real-time), čini mi se da je kod nas to nedovoljno rasprostranjeno (osim možda na ETF-u, a o tome neka drugi pričaju). Takođe mislim da će se u ovom forumu moći naći teme zanimljive i široj publici sa vremena na vreme, pa je to još jedan glas za.

Toliko.
[ c00l_daem0n @ 19.06.2002. 14:28 ] @
Dajem glas za otvaranje foruma, prvenstveno sto je to jako interesantna tema, i imace sve vecu primenu u buducnosti, a i zato sto se ovde malo zna o tome.
Znaci ja sam ZA ;o)
[ Riblja corba @ 14.08.2005. 20:18 ] @
Jes!
Tema stara 3 godine.Ne mogu da verujem.

Pa dobro. I sta bi sa tim forumom?
Jel se ljudi organizovase ili nam opet treba neki Tito da bi nas organizovao za rad?
[ salec @ 15.08.2005. 09:37 ] @
http://www.elitesecurity.org/forum/96