[ shoba @ 06.04.2005. 13:20 ] @
Primetio sam da neki ljudi obavezno hostuju sajt van Srbije, a nekima opet ne pada na pamet da uzmu stranog hosting provajdera. Koji su vasi razlozi da hostujete sajt tamo gde ga hostujete??? Pozdrav! |
[ shoba @ 06.04.2005. 13:20 ] @
[ boccio @ 06.04.2005. 13:38 ] @
preko:
- niza cena (trzisna ekonomija je cudo) - bolji TOS - kvalitetniji support Na jednom domacem provajderu (nebitno ime) sam platio 250 evra (na godisnjem nivou) SAMO za 1Gb dodatnog prostora na disku...a zasto? pa zato sto nisam imao zivaca (citaj: vremena) da se preganjam preko ko ce mi odobriti max_upload_size na 100Mb, a doticni su pristali na keca...toliko. [ broker @ 06.04.2005. 15:06 ] @
Napolju dobijas visetruko bolju uslugu zaq mnogo nizu cenu.
Jedina prednost domacih hostinga je u mogucnosti placanja usluga preko racuna, u dinarima. [ fly13 @ 06.04.2005. 15:06 ] @
Zato sto je milion puta jeftinije, kvalitetnije...
Da nabrajam dalje? [ BytEfLUSh @ 06.04.2005. 15:21 ] @
Ja hostujem sajt kod domaćeg hosting provajdera. Samo 2000 din. godišnje, dobijam internacionalni domen, 150MB prostora, 15GB mesečnog transfera, PHP, MySQL.... uglavnom sve što mi treba, a nije ni skupo. Možda je u inostranstvu jeftinije, ali nemam Visa karticu tako da mi je mnogo jednostavnije kod domaćeg...
[ shoba @ 06.04.2005. 15:29 ] @
Ja sam imao iskustva samo sa jednim domacim hosting provajderom.
Sva podrska svela se na jedan program za statistiku i nista nalik cPanel-u na primer. Ako sam hteo da otvorim bazu podataka (koja se podrazumevala u kupljenom paketu), morao sam podrsku telefonom ili mejlom da zamolim da mi otvore. [ crews_adder @ 06.04.2005. 16:18 ] @
Zato sto i domaci hosting provajderi (ulavnom) koriste stranog hosting provajdera! Pa zasto ne bih i ja. A i za isto, a cesto i manje novca dobije se mnogo vise hostinga. I bice tako sve dok nam je ovakvog "Telekoma".
Zatim, strani su pouzdaniji, ako nista drugo. O infrastrukturi, hardveru, uptime-u, kolicini dozvoljenog mesecnog protoka, podrsci, itd. ne treba ni govoriti. Osim toga, jedan prosecan, a za vecinu nas anoniman hosting provajder u USA npr., hostuje vise domena nego svi hosting provajderi u Srbiji zajedno. Pa u Srbiji tek ove 2005. godine videsmo ADSL!? (Cuo sam pre nekoliko meseci da se u Nemackoj na primer spremaju za prelazak na neki "DSL2", sta god to znacilo) A sta je T1, T3, itd., to moramo da trazimo po Netu. Placanje nije problem ako ima novca ![]() [ legija @ 10.04.2005. 23:41 ] @
Ne mogu da nadjem taj mail, ali evo prepricacu:
- Postovani gospodine Legija, razmotrili smo vas zahtjev za "server housing" i mozemo vam ponuditi sledece: - 8 Kb/s Bandwith - UPS za vas server - 5GB mjesecno transfera. - Cijena je ~300KM za setup i oko 300 Km mjesecno za troskove -;) Bilo je jos par nekih nebuloza, da umres od smijeha. Da pojasnim, ovo je odgovor od jednog od "direktora prodaje" u za RS najvecem ISP-u, www.teol.net . Moj trenutni servis izgleda ovako: - Dedicated Server, Dual Xeon 2.8Ghz, 1MB ram, SCSI 30GB, ATA 130GB , FreeBSD - 100MB/s LAN - 2.5GB/s backbone - 1.300 GB bandwith - Shell access - 5 dedicated IP address - Zavidan Uptime - 24/h online support - 40GB free tape backup - Cpanel Cijena - sitnica bre, 1250 usd za godinu dana. Mislim da nema sta da se doda ? [ Sauron @ 11.04.2005. 14:19 ] @
Ja sam imao svoju odiseju po hosting kompanijama.
Krenuo sam naravno sa veratom. Lepa cena... i samo to ![]() Uzeo sam visa virtuon karticu i bacio se na ameriku. Danas imam VPS u servintu (http://www.servint.com/vps) i košta 49$ mesečno. Za te pare dobijam 200GB mesečno bandwith, 10GB prostora, 256MB garantovane memorije (do 1GB deljene), cPanel/WHM, root pristup... Takođe sam skoro tražio i neko pristupačno domaće Hausing rešenje... I uglavnom se sve svodilo na 1000 evra mesečno!!! Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|