[ Nemanjaya @ 06.04.2005. 15:11 ] @
Napravio sam formu u flashu za slanje emaila koja salje podatke PHP skripti putem POST metode. PHP skripta izgleda ovako: <?php $ime = $HTTP_POST_VARS['ime']; $email = $HTTP_POST_VARS['email']; $tekst = $HTTP_POST_VARS['tekst']; if (mail ("[email protected]","Sa sajta od: ".$ime,$tekst,"From: ".$email)) { echo('&odgovor=<p>Poruka je uspesno poslata</p>'); } else { echo('&odgovor=<p>Doslo je do greske prilikom slanja poruke</p>'); } ?> Znaci, &odgovor je promenljiva koju kasnije flash ucitava. Sto se tice Action Scripta, koristio sam DVA objekta tipa LoadVars gde jedan sluzi da posalje podatke, a u drugi se ucitava promenljiva &odgovor koja se ispisuje na ekran. PROBLEM: Kod mene, na kucnom racunaru imam insaliran Win XP, Apache, PHP 4.3 i SVE RADI OK. Medjutim, kada se sve to postavi na server pod Linux-om sa takodje PHP 4.3 i Apache serverom, promenljiva &odgovor koju flash ucitava UVEK ima vrednost undefined. Na sajtu www.extramedia.co.yu koji je hostovan na ISTOM serveru sam koristio istu skriptu za slanje emaila, i sve radi OK. Jedina razlika je u povratnoj poruci koji saljimail.php skripta vraca. Hvala unapred na pomoci. |