[ espresso @ 07.04.2005. 08:17 ] @
Pozdrav. Imam problem da otvorim bilo koji fajl koji se otvara Noutpedom. Naime pri pokušaju otvaranja fajla ispisuje mi poruku tipa: Windows cannot find D:\Programi\.....\file.txt. Tako je za bilo koji txt ili diz fajl na obe particije. Kada uđem u "properties" tog fajla piše da nije asociran ni sa jednim programom. Tu ja pokušam da mu zadam da ga otvara sa notepad.exe koji se nalazi u system32 ali nikako neće da ga asocira. A napomenuo bih da sam Noutped može da se pokrene i da se u njemu radi ali kada se sačuva pisani fajl, više ne može da se otvori. Ima li neko rešenje u ovom slučaju?
[ KOLE89 @ 07.04.2005. 08:41 ] @
My Computer / Tools / Folder Options / File Types / TXT / Change.../ Notepad i štikliraj "Always use the selected program to open this kind of file" / OK / OK.
[ espresso @ 07.04.2005. 10:09 ] @
To sam probao ali neće da ubaci NOTEPAD pa da otvara preko njega. Mogu da postavim da mi otvara TXT fajlove Mozilom ali nikako Noutpedom. Stvar je u tome da kada kliknem OK na notepad.exe da bi ga uvrstio u programe kojima se otvara TXT, on se ne pojavi u listi! Čudno...
[ VRKY @ 07.04.2005. 12:08 ] @
Da se nije nešto smrdalo oko te ekstenzije, možeš li ju otvorit u kojem drugom programu?
Pogledaj ovdje:

Code:

HKEY_CLASSES_ROOT\txtfile
HKEY_CLASSES_ROOT\.txt

I isto tako vidi za notepad...
[ Voodoo @ 07.04.2005. 12:25 ] @
idi na start > run > cmd i kucaj

ASSOC .txt=txtfile
[ espresso @ 07.04.2005. 15:55 ] @

I dalje je sve isto. Izgleda da ću morati da se zadovoljim gledanjem txt fajlova preko Mozile. Čudan je ovaj Vindous. A možda bih mogao da uradim neki "repare"?
[ dobio_7 @ 07.04.2005. 16:32 ] @
Pokusaj sve isto ali u SAFE MODU! Mozda ti scan-disk sve ubaguje!
[ Shadowed @ 07.04.2005. 16:40 ] @
Eksportuj ona dva kljuca koja ti je VRKY pomenuo i okaci ih ovde.
[ Burgos @ 07.04.2005. 17:10 ] @
Jesi li probao da otvoris notepad, pa file-open pa da otvoris fajl?
[ Pici man @ 07.04.2005. 19:32 ] @
Za @espresso

Izgleda da si napatio jedan od klasicnih viruscica sa neta koji se ubacuje u system32 umesto originalnog notepad.exe.

Bar se to meni desavalo "X" puta.

Resenje: lii sa originalnog WinXP diska samo otpakuj i prekopiraj novi notepad.exe ili iskoristi ovaj "dole".

Sigurno ce raditi.
Ne bi bilo zgoreg prvo obrisati stari iz system32 pa ubaciti novi.

Pozdrav!
[ KOLE89 @ 07.04.2005. 20:26 ] @
Ili koristi Notepad2

http://www.flos-freeware.ch/zip/notepad2.zip
[ m4rk0 @ 07.04.2005. 20:45 ] @
@Pici man
I meni se ranije to desavalo i stalno sam bio ubedjen da sam sam izbrisao nesto iz registry-a, al eto to je ustvari bio virus. I resavao sam problem na identican nacin - replace postojeceg notepad fajla sa svezim koji sam skinuo sa neta.
[ espresso @ 07.04.2005. 20:47 ] @

Kao prvo hvala vam svima na odgovorima.

Evo ubacio sam ovaj Noutped koji je priložio Kole i radi OK. Da li treba da pokrenem i Notepad.reg?

@Burgos: Probao sam to što si rekao i hoće tako da otvara nove.

@Pici man: Ne znam šta mu se desilo, Kasper mi je "up to date" i nije detektovao ništa.