[ sEaGhOsT @ 19.06.2002. 15:59 ] @
Da li neko moze da napise step by step instaliranje drajvera i podesavanja za lucent modem u linuxu (RedHat 7.2) ali na srpskom...??????
[ Goran Rakić @ 19.06.2002. 18:02 ] @
Odi na linmodems.org, i odatle prati link ka Lucent drivers-ima. Zatim tako skini binarnu (rpm) verziju 8.33 (zadnja) za RH7.2 (info o tome za koju verzije RH-a je neki rpm potrazi u Readme fajlu unutar dir-a, pogledaj i arhitekturu procesora 686 ili athlon). Zatim se loguj kao root ili uradi su u konzoli. Recimo da si RPM sacuvao u /home/ime_user/ direktorijumu u konzoli kucaj rpm -i /home/ime_user/lt*.rpm. On ce startovati install drajvera i ako ti ne prijavi da modem nece raditi sa tim drajverima pokreni program /usr/doc/lt*/utils/checkout ili koja je vec putanja (pise ti na kraju setup-a). Ako to prodje bez grešaka proveri da li imas /dev/modem (ls /dev/ modem) kao simbolicki link ka /dev/ttyLT0.

Nakon toga pokreni kppp ako radis pod KDE-om. (K>Pokreni Komandu>kppp ili u konzoli kppp) i unesi root password (kako da ga startujes bez root pwd-a potrazi u temi koju sam ja pokrenuo), idi na Podešavanja>Dodaj Konekciju>Čarobnjak>Jugoslavija>Tvoj_provajder>unesi username i pwd i to je to. Zatim klikni na Podešavanja>Modem i izaberi /dev/modem. Klikni na "prati proces povezivanja" i klikni na Poveži se. Ako je sve u redu, povezaćeš se na net.

Ako imaš problema reci kojih i u kojoj fazi pa će ti neko pomoći...
[ sEaGhOsT @ 20.06.2002. 19:09 ] @
Sve sam tako uradio i kad pokrenem kppp i kliknem na connect pise "modem ready" a par sekunti posle "sorry, the modem doesn't respond".

Sta da radim???
[ sEaGhOsT @ 21.06.2002. 11:09 ] @
Evo ovu poruku saljem iz linux-a nemastio sam lucent-a ehehehheh.....
[ Dejan Lozanovic @ 21.06.2002. 12:05 ] @
Citat:
sEaGhOsT:
Evo ovu poruku saljem iz linux-a nemastio sam lucent-a ehehehheh.....


Molio bih sve korisnike da ne salju ovakve poruke tipa resio sam problem, ako vec takvu stvar radite, posaljite i resenje problema, a ne samo podatak kako bi svi znali da ste resili problem. Tako bi i buduci korisnici mogli lako da dodju do resenja, samim tim dizemo kvalitet ovog foruma.

Hvala
[ sEaGhOsT @ 21.06.2002. 19:33 ] @
Evo step by step kako se instaliraj drajveri za lucent-a u RedHat 7.2 kernel verzija 2.4.7-10

1. skinuti ovaj file http://www.physcip.uni-stuttga.../ltmodem/ltmodem-8.22a4.tar.gz
2. rapakovati ga sa komandom tar -zxvf ltmodem-8.22a4.tar.gz
kada se rapakuje uci u dir gde se rapakovao file..
3. Kada ste u dir-u gde je raspakovan file otkucajte u konzoli
./build_module
4. posle toga otkucati ./ltinst2
5. posle toga otkucati ./autoload
6. to je sve onda startovati kppp i kliknuti na connect...