[ peromalosutra @ 08.04.2005. 16:19 ] @
Evo stavio sam igru, pa ko zeli da saceka par sekundi i da je skine, nek izvoli!
Dakle, igra i nije nesto, ali ako se uzme u obzir da prije pola godine nisam znao ni sta je to paskal.... :-)
Recite mi sta mislite i slobodno budite kriticni!

Hvala!
[ Toyo @ 08.04.2005. 16:32 ] @
Kao prvo sto smeta i zamara oci je treperenje ekrana. Izbaci onaj clrscr, a posle svakog poteza pre nego sto izracunas sledecu poziciju zvezdice i igraca izbrisi postojecu sa praznim poljima.
A i pitanja bi mogla da idu slucajnim odabirom (random).
[ Srki_82 @ 08.04.2005. 17:05 ] @
Prilicno dobro
Kao sto Toyo rece, ono treperenje iritira. Bilo bi bas lepo kad bi ga uklonio. Ostatak igre podseca na snake jedino ti rep ne raste i "hrana" ti bezi Mozda bi mogao da napravis da po ekranu beze 2-3 zvezdice (jedna zelena-lako, jedna zuta-srednje i jedna crvena-tesko pitanje). Svaka nosi odredjeni broj poena. Naravno, kada igrac izabere LAKO onda su tu samo zelene, kada izabere SREDNJE ima i zutih, a na TESKO su tu sve zvezdice.
U svakom slicaju dobra je igra za prvi put... bar izgleda bolje od moje prve (tekstualna avantura)
[ peromalosutra @ 08.04.2005. 18:36 ] @
Hvala na savjetima!
I mene je treperenje nerviralo, ali nikako nisam mogao da smislim kako da ga otklonim. Ovaj savjet sa praznim poljima na prethodnim koordinatama igraca i zvjezdice mi se cini dobar. Sto se tice pitanja, ja i jesam koristio naredbu random, ali buduci da pitanja ima malo (12-ak) velika je vjerovatnoca njihovog ponavljanja.
[ Toyo @ 08.04.2005. 18:47 ] @
Ma verujemo mi tebi za random, ali bi bilo jako korisno da si na pocetku programa stavio i jedno randomize :).

I ko sto je Srki reko, razmisli malo o bojama. Mozda za pocetak da stavis igraca i zvezdu u razlicite boje.
[ peromalosutra @ 08.04.2005. 20:30 ] @
E pa koristio sam i randomize, a ako mi ne vjerujete poslacu vam kod;
Naredbu randomize sam ubacio u proceduru koja odabira pitanje, tako da se ponovi svaki put kada kompjuter treba da odabere pitanje (hocu reci da je nisam koristio samo jednom), a koliko znam randomize sluzi da kompjuter promjeni nacin racunanja naredbe random. Ispravite me ako grijesim.
[ Srki_82 @ 08.04.2005. 20:54 ] @
Randomize pozovi samo jednom na pocetku... tako mnogo bolje radi
[ peromalosutra @ 08.04.2005. 22:47 ] @
ok. probao sam i tako, ali je problem sto ima premalo pitanja. Da sam stavio 50 pitanja ne bi ti se cinilo da se ponavljaju.
(osim ako ne bi igrao pola sata neprekidno :)

inace, poslusao sam savjet i obojio likove, sada bolje izgleda...
[ Srki_82 @ 08.04.2005. 23:16 ] @
Slobodno postavi nov izvrsni fajl ili izvorni kod kad nesto ispravis... siguran sam da bi to ovde zanimalo mnogo ljudi
[ peromalosutra @ 10.04.2005. 15:07 ] @
Evo, izveo sam neke promjene sto ste mi ih predlozili i sada mozete da vidite rezultat. Ekran vise ne trepce, a dodao sam i crvenu zvjezdicu koja predstavlja opasnost i igracu oduzima jedan zivot.