[ ralle @ 08.04.2005. 16:55 ] @
| Imam AP G standard (model pheenet 118G+) koji radi u AP mod-u, korisnici su sa B karticam i USB adapterima i dva AP WRT54G kog sam uspeo da nateram da radi kao klijent jedino u WDS modu... Sad je problem sledeci korisnici koji koriste kartice i USB adaptere imaju strasno malu brzinu... (signal im je super) a dok mi je glavni AP bio B standard radilo je mnogo brze... Na pheenet-u sam stavi Best automatic podesavanje brzine i Mixed Mod b/g... Znaci u ovoj situaciji Linksys ima brzinu oko 1MB/s dok kartice jedva nekih 50KB/s pa i manje na istom tom mestu sa istom antenom! Sad me zanima da li je mozda neko ima slican problem i kako je moguce to resiti... Da li ima neko iskustava sa ovim pheenetom, da nije do njegovog podesavanja??? |
[ bukovski @ 08.04.2005. 19:21 ] @
lins ti odvuce sve stomoze pa onda ostalima i ne ostaje mnogo ! mozda je problem bas wds mod ! probaj staviti drugi uredjaj umesto njega poznato je da se ne vole mnogo liks i pheenet ! nema druge ! a i mixed mod nije najsrecnije resenje ali kad se mora mora se !
znaci zameni nekim normalnijim isto pheenetom npr da otklonis tu dilemu ali mislim da je zbog toga
[ Aleksandar Đokić @ 09.04.2005. 00:13 ] @
evo ti jedan lep savet, nemoj da koristis mixed mod vec stavi samo B, zato sto kada povuku dva korisnika podatke sa mreze u razlicitim standardima dolazi do totalnog zagusenja apa, nije problem da vuku 2,3 ili 4 korisnika u isto vreme ali u ISTOM standardu
i da, za dobar WDS mora ali mora DOBAR signal izmedju apova i obavezno LOS i to ti je
znaci, problem ti pravi mixed mod i wds
[ ralle @ 09.04.2005. 03:50 ] @
Probao sam bez WDS moda ali nije do toga... posto je mala mreza nema sigurno zagusenja... znaci samo jedan klijent ne moze da izvuce vise od 50KB/s bez WDS-a i zagusenja, tipujem da je pheenet los... ali mislio sam da ima neko slican problem ali izgleda da nije tako... Samo b standard nemogu da probam jer ne mogu da povezem linksys... radi samo u slucaju mixed mod kada stavim da je pheenet B - linksys ga ne vidi kako god ga stavio... Zanimljivo je da sa AP kao klijentima radi, (npr. D-link 700AP radi kao klijent sa brzinom i do 600-700 KB/s...)
[ ponline @ 09.04.2005. 11:00 ] @
Mada samo jedan sam probao, moje iskustvo je da je Pheenet wl-118G+ katastrofa od AP-a, i ostanite sto dalje od tog modela.
Kao klient:
Sa 24dbi hyperlink antenu radio je na 50-100kbit download negde oko 10km razdaljine, dok na tu antenu OvisLInk wl-1120 je vukao 1Mbit download, Geneko 1790 2 - 3 MBita, i a pheenet WL-118C+ 2-3.5 Mbit u zavisnosti od opterecenja mreze.
Kao AP:
Dva klienta blizu rade OK, jedan klient 2-3 km daleko ima signal a ne moze da se kaci dok ne ulazim u websetup AP-a od druge strane i uradim reboot. AP daje dobar signal na kanal 6 a slab signal na kanal 1 i 13. Probam sve, B mode, mixed mode ali nista ne resava slucaj, em imam slab signal kod dalekih korisnika em ne mogu da se kace do ne pristupim AP-u od ethernet strane.
Smenim taj AP sa Pheenet WL-118C+ na istu antenu, signal se neverovatno pobolsava, u sve kanale konstantan signal, i klienti nemaju problema da se kace na AP.
Probaj ti da stavis drugi AP u mesto tog pheeneta i vidi dali ce se situacija pobolsati.
To su moji testovi. Moguce je da bas ovaj uredjaj sto sam ja testirao neispravan, ali ako svi Pheenetovi WL-118G+ rade ovako, ostanite shto daleko od tog modela.
Voleo bih da cujem iskustva drugih u vezi ovog modela.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.