[ siggy @ 10.04.2005. 19:22 ] @
Jel' zna neko nesto o TrioTec divx player-u? U poslednjih par SK-a se pojavljuje reklama za taj player ali na netu nema nikakve informacije!?
Navodno cita sve formate i sve titlove!!!
Ako neko zna bar koji cip ima neka javi!
[ StAnO1E @ 15.04.2005. 15:04 ] @
Cip je ESS Vibrato II (ES6698F), a sam player je, po mojoj proceni, u rangu SkyVision-a.

-osnovne karakteristike:

Karaoke podrška - Podrška za dva mikrofona, sa kontrolom jačine zvuka i ehoa, bilo iz menija, bilo preko tastera na uređaju.

Svi mogući video izlazi - Pored standardnih izlaza, kao što je kompozitni (za TV), S-Video, Komponentni RGB (činč kablovi za svaki kanal), tu su i euro SCART i VGA izlaz. Naravno podržani su i interlaced i progressive modovi.

Svi mogući zvučni izlazi - Pored klasičnog 5.1 izlaza, tu je i stereo izlaz, koaksijalni optički izlaz, činč digitalni izlaz.

Potpuna DivX/Xvid/MPEG4 podrška - Već ubačeni najnoviji kodeci za DivX (3.XX, 4.XX, 5.XX), Xvid (1.XX), Standardni MPEG4, Potpuna podrška za titlove (.SUB, .SRT, .TXT). Integrisan veliki font za prikaz, sa podrškom za srpska slova.

Potpuna podrška za audio formate - CD, MP3, WMA, AC-3, Dolby Digital, DTS, bez ograničenja bitrate-a.

Transparentni meniji na srpskom jeziku - sve komande podržane i na srpskom jeziku.

Isporuka svih potrebnih kablova uz plejer - Pored standardnog kompozitnog kabla za tv i zvučnike, ide i euro SCART kabl, daljinski komander, baterije za daljinski komander.
[ cyclotron @ 24.04.2005. 21:54 ] @

SkyVision ne dozvoljava da biras titl ako ih je vise na disku i ne moze da cita wma fajlove. Na Trioteku raznih izlaza ima daleko vise sto znaci da ga mozes spojiti na razlicite vrste periferija.
[ Ica011 @ 06.05.2005. 08:40 ] @
Evo ovo su podaci vezano za novi firmware:

Stigao je novi firmware za DXM-1000 - sada je definitivno najbolji DVD/DivX plejer

Ispravke & Dodaci:

- Subtitlovi u DivX/Xvid su sada beli, idealne velicine i oblika, sa crnim outline-om, apsolutno citljivi na svakoj pozadini.
- Dolazi sa najnovijim verzijama DivX i Xvid Codeca - Xvid 1.03 i noviji sada rade savrseno.
- DivX/Xvid fajlovi sa vise SOUND jezika rade (na LANGUAGE odaberete zeljeni jezik) - BiDivX fajlovi.
- Podrzane prakticno sve varijacije .SUB i .SRT subtitle formata, posto ih ima vise.
- .TXT subtitlovi rade sada bez problema - kompletna podrska
- .SMI visejezicki subtitlovi podrzani, vise formata (na SUBTITLE za vreme filma birate jezik titla ako ih ima vise)
- .SSA subtitlovi podrzani
- .WMA muzicki fajlovi i .WMV video fajlovi sada rade, tj. kompletna podrska za Microsoft Video Audio formate, zakljucno sa verzijom 8.
- Titl za DivX/Xvid se ucitava na SUBTITLE, ne na ANGLE kao ranije (ispravljeno)
- Vise nije ekranski meni nacin pustanja fajlova na disku (single, folder, disc, itd.), vec je sve to na REPEAT tasteru, a biranje nacina pustanja na RAN tasteru.

[ StAnO1E @ 07.05.2005. 13:58 ] @
A gde moze da skine navedeni firmware?
[ LowRadiation @ 02.06.2005. 16:48 ] @
Veoma sam zadovoljan. Odneo sam svoj DVD sa sest divixa i isprobao ga, pustio ih je sve. Prethodno sam probao Xoro i Skyvision: prvi nije citao tri od sest, drugi nije procitao jedan.

Jedino mi nije jasno da li Triotec cita divx-e sa Nero kodekom, nisam imao takav divx. Da li je iko probao? Da li neko na forumu uopste koristi Nero kodek i zasto je on vazan?
[ Neo85 @ 04.06.2005. 21:26 ] @
Ja sam ga danas kupio i sve mi je otvarao ali nijedan prevod nece. Tamo gde mi je titl stoji znak pitanja sto znaci kao da ne prepoznaje fajl. Jel neko zna o cemu se radi?
[ bobiska @ 09.06.2005. 08:01 ] @
Malo nepravedno zapostavljena tema. Ajmo vlasnici, ostala zapazanja?
[ Marko_L @ 09.06.2005. 19:59 ] @
Evo, baš danas sam kupio taj uređaj, ali sam nešto duže upoznat sa njim.Naime, pre kupovine sam malo kod prijatelja i poznanika testirao više DVD playera, pa među njima i pomenuti, kako bih video šta mi najviše odgovara i moram priznati da se uređaj o kome pričamo najbolje pokazao, i jednostavno u tom cenovnom rangu, nema mu ravnog.Čak je bolji i od mnogih skupljih modela drugih proizvođača.Evo šta sam prilikom testiranja zapazio.Dakle, prvo, ima zaista sve moguće VIDEO i AUDIO izlaze (neko je već nabrojao gore, pa da ne ponavljam), u pakovanju se dobijaju najneophodniji potrebni kablovi (što sa većinom drugih nije slučaj, pa moraš posebno da ih dokupljuješ).Što se tiče reprodukcije DVD-a, nemam nikakvih zamerki, ne "štuca", prelaženje iz kadra u kadar je brzo i ne koči, ne pravi nikakve probleme kada se koristi slow-motion ili zoom (kod nekih playera sam primetio da hoće da zastanu recimo)...Što se tiče DIVX-a, mogu reći da nije odbio da pusti nijedan (provereno na uzorku od 10 komada kompresovanih sa 3 različita kodeka).MP3 isto tako pušta odlično i podržava "skakanje" na bilo koju pesmu (a ne kao kod nekih, samo jedna napred ili jedna nazad).Audio diskove takođe pušta standardno dobro, ali to je nebitna stavka, pošto nisam primetio ni da su ostali pravili probleme, tako da se to ne može uzeti kao nekakva prednost, ali sve ostalo je za svaku pohvalu.To je sve što mogu reći za sada, a pravo testiranje njegovih mogućnosti tek sledi, pošto nisam kod prijatelja mogao baš da radim sa njim šta hoću :), tako da ću za par dana imati više informacija iz ličnog iskustva.
[ cyclotron @ 09.06.2005. 23:42 ] @
Citat:
Neo85: Ja sam ga danas kupio i sve mi je otvarao ali nijedan prevod nece. Tamo gde mi je titl stoji znak pitanja sto znaci kao da ne prepoznaje fajl. Jel neko zna o cemu se radi?

Za DivX-e: preko daljinskog PRVO stanes na fajl sa titlom (Triotec DXM-1000 za razliku od ostalih dozvoljava da biras titl ako ih na disku ima vise), i kada stanes na zeljeni titl-fajl koji ima ikonicu 'znak pitanja' (prihvata SRT, SUB, TXT, SMI, SSA format), na daljinskom pritisnes dugme 'Subtitle'.

Posle toga se preko daljinskog strelicama parkiras na video-fajl i pritisnes 'enter'. I film ce se startovati sa titlom koji si odabrao.
[ bobiska @ 12.06.2005. 09:01 ] @
Kupio sam uredjaj prekjuce i sve je ok. Sve fercera, a od ovih problema koji su nabrojani po raznim thread-ovima o drugim plejerima-ni traga. Sve je do sada pustio, dvd, divx, mp3 i wma (od onih koje sam probao, po 2-3 diska od svake sorte). Jos ga nisam skroz provalio, u uputstvu nisu nabrojane sve mogucnosti, pa treba malo vremena...ali cini mi se da random opcija za mp3 vazi samo za pesme u jednom folderu. Moguce da je greska u softveru i da ce novi firmver to da ispravi. Naime, u play mode-u ima izmedju ostalog dve opcije: "random" i "random on"(!?!). Koju god da odaberem, on cepa "random" po jednom folderu. Ali kakvi su ostali plejeri dolazili sa orig. firmverom, ovaj je zakon.

Moze da se desi da imate problem kod prvog ukljucenja uredjaja. Ispao sam pavijan zovuci prodavca, prijavivsi mu da imam ton sa pustenog diska, ali ne i sliku. Cak ni onu za setup. Ni preko video out ni preko scart-a. Ispalo je da ima fazon kod inicijalizacije, tj. mora da se pritisne crveno dugme na TrioTec daljinskom, na kojem pise "video" da bi on mogao da provali na koji video izlaz je nakacen, jer je po default-u, pretpostavljam, na s-video.

Za sada ne vidim kako da na displeju podesim da vidim info o pesmi, ali izgleda mrka kapa, vidi se samo na tv i to koliko vidim do 11 karaktera.
Na displeju ide samo broj pesme i vreme koje je ostalo/proteklo. Minus. Kada je uredjaj na stand by displej crn, bez sata. Jos jedan minus. Doduse ne znam kako je kod drugih plejera.

Titlovi na DivX su beli ali dovoljno veliki, odlicno vidljivi a ovako na brzaka nisam primetio da li imaju veoma bledu transparentnu traku, ali kazem i ako nemaju, citko je i ok. U radnji je izlozeni primerak imao zute titlove, znaci verovatno je sa novim firmverom. Mogli su bas da se potrude pa da ga ubace u sve primerke, pogotovo sto za sada na netu nema istog da se nadje.

Slika je i pri DivX reprodukciji odlicna, ni malo ne zaostaje za slikom sa PC-a. Zvuk odlican, slusam preko muz. linije jer 5.1 nisam jos pazario, pa tu stavku ne mogu da komentarisem, ali vidim u meniju opciju da stereo pusta na svih 6 zvucnika. Eto i velikog plusa.

Nije ni tako ruzan kao na slici , a jos jedan plus za kvalitetnu izradu u vidu metalnog kucista.

Sve u svemu za 6.5 k para - odlicno. Nadam se da sam nekome pomogao u dilemi oko izbora plejera. Pozdrav.

[Ovu poruku je menjao lancia88 dana 12.06.2005. u 12:11 GMT+1]
[ Neo85 @ 12.06.2005. 10:27 ] @
Ja sam ga skoro kupio i dosta su pozitivna iskustva ali cu pomenuti i nesto sa druge strane.

Desavalo mi se da mi se u toku filma pojave jedna ili dve bele tackice u dnu ekrana i to bez pravila kada ce se pojaviti. Ali ajde da to eliminisemo, moguce da je to zbog nekih losih diskova.
A stvar koja me posebno nervira je ono njegovo tiho (ali ipak cujno) pucketanje u toku filma (valjda zbog citanja diska) koje mi posebno smeta kada nocu gledam film sa dosta smanjenim zvukom.

I veliki minus mu je sto nema sat.
[ Memotex @ 12.06.2005. 20:11 ] @
da li cita Q-pel i Gmc varijantu Xvida?
[ vlada01us @ 14.06.2005. 20:20 ] @
Posle hvale koju ste izrekli, danas sam uzeo ovaj dvd. Dajte, molim vas recite kako da sklonim onaj timer sa ekrana. Nemam pojma kako. I jos nesto, meni su slova zuta, da li to znaci da je stari sw, jer kazete da su u novom bela? Ako je stari, recite gde moze da se skine novi, i kako da se ubaci. Hvala.
pozdrav
[ DraskoSix @ 14.06.2005. 23:36 ] @
Hajde MOLIM da neko postavi neki sreenshoot da pogledamo kako izgleda taj player i kako izgledaju titlovi i ostalo.
Hvala.
[ bobiska @ 15.06.2005. 07:17 ] @
Citat:
vlada01us: Posle hvale koju ste izrekli, danas sam uzeo ovaj dvd. Dajte, molim vas recite kako da sklonim onaj timer sa ekrana. Nemam pojma kako. I jos nesto, meni su slova zuta, da li to znaci da je stari sw, jer kazete da su u novom bela? Ako je stari, recite gde moze da se skine novi, i kako da se ubaci. Hvala.
pozdrav

Pise ti u uputstvu. Prvi pritisak na "osd" na daljincu pokazuje koliko je vremena proslo, drugi koliko je preostalo i kod treceg pritiska ce ti pisati da je tajmer iskljucen. Sacekas 3 sec. i nestaje sa ekrana.
Sto se titlova tice, rekoh da su na probnom primerku u radnji bili zuti, a posle kod kuce vidim da su beli. Mislim da je ipak novi softver sa belim titlovima, ali je najbolje da zovnes servis, broj imas u garanciji.

Citat:
Neo85: Ja sam ga skoro kupio i dosta su pozitivna iskustva ali cu pomenuti i nesto sa druge strane.

Desavalo mi se da mi se u toku filma pojave jedna ili dve bele tackice u dnu ekrana i to bez pravila kada ce se pojaviti. Ali ajde da to eliminisemo, moguce da je to zbog nekih losih diskova.
A stvar koja me posebno nervira je ono njegovo tiho (ali ipak cujno) pucketanje u toku filma (valjda zbog citanja diska) koje mi posebno smeta kada nocu gledam film sa dosta smanjenim zvukom.

I veliki minus mu je sto nema sat.

Desilo mi se to samo sa jednim diskom. U pitanju je izakani SmartBuy RW, na koji sam namerno zbog testa narezao krsevito napravljen DivX (snimljen sa satelita pa obradjivan zvuk u virtual dub-u zbog kasnjenja itd). Komp to nije hteo ni da pusti, ali Triotec jeste ali sa bagovima koje si naveo. Bele tackice i povremeno "cs" iz zvucnika. Znaci proveri diskove koje pustas, ako su ok, reklamiraj ga servisu, jer kod normalnih diskova se ne cuje nikakvo pucketanje. Bar kod mene.

PS
Evo sada videh na drugom forumu da su zuti titlovi sigurno karakteristika starog firmwera, znaci pravac servis na upgrade.
[ vlada01us @ 15.06.2005. 09:26 ] @
@bobiska hvala, sklonio sam tajmer. Malo cu biti dosadan jer mi je ovo prvi dvd, kad pustim mp3 svi zvucnici rade, ali kad pustim film, rade samo dva. Da li je to do filma ili treba neko posebno podesavanje na plejeru? Probao sam i onaj test na plejeru, i svi zvucnici rade. Dalje, nemam zvuk na tv-u. Samo na ovim 5-1 zvucnicima. Spojio sam sa tv-om preko scarta. Probao sam i sa onim kablovima, u tv - video i audio in, i opet nema zvuka. Ima slike. A, za firmware cu se obratiti servisu. Hvala.
[ Neo85 @ 15.06.2005. 17:02 ] @
Ja sam mislio na pucketanje koje pravi sam player u toku filma tokom citanja diska.
Ne cuje se iz zvucnika nego iz samog uredjaja, valjda je to normalno ali prokomentarisite vi koji imate player kako je kod vas.
[ Aleksacar @ 15.06.2005. 17:46 ] @
Jel probao neko filmove sa QPEL i GMC? Pitanje je vec postavljeno, ali niko nije odgovorio. Kako se snalazi sa vise Divx-ova na jednom DVDu? Danas sam u Kragujevcu otisao do distributera Triotec plejera. Prvo prodavac nije znao 5 minuta da mi kaze koliko plejer kosta. Na svako moje pitanje gledao me je belo. Plejer nije ni izvadjen iz kutije, a kamoli da je prikacen na tv da covek moze da vidi kako to sve izgleda. Ostao sam kratkih rukava da osmotrim plejer, tako da moram da vam verujem sve sto kazete u vezi njega.
[ Neo85 @ 15.06.2005. 18:36 ] @
Cita sve divx filmove na jednom dvd i sam otvaras titl koji hoces, titlovi su savrseno vidljivi, tako da sto se toga tice nema problema
[ Memotex @ 15.06.2005. 23:16 ] @
Citat:
Aleksacar: Jel probao neko filmove sa QPEL i GMC? Pitanje je vec postavljeno, ali niko nije odgovorio

ocito da ne cita, jer bi se prodavci vec hvalili, iako je i ovo jos jedan "najbolji plejer na svetu", kao i svaki novi koji se pojavi.
[ bobiska @ 16.06.2005. 07:36 ] @
Citat:
vlada01us: @bobiska hvala, sklonio sam tajmer. Malo cu biti dosadan jer mi je ovo prvi dvd, kad pustim mp3 svi zvucnici rade, ali kad pustim film, rade samo dva. Da li je to do filma ili treba neko posebno podesavanje na plejeru? Probao sam i onaj test na plejeru, i svi zvucnici rade. Dalje, nemam zvuk na tv-u. Samo na ovim 5-1 zvucnicima. Spojio sam sa tv-om preko scarta. Probao sam i sa onim kablovima, u tv - video i audio in, i opet nema zvuka. Ima slike. A, za firmware cu se obratiti servisu. Hvala.

Nemam 5.1 tako da ne znam sta da ti kazem, ali sam 99% siguran da ako ti mp3 pusta na svim zvucnicima, mora i film (ne rece da li je u pitanju dvd ili divx). Resenje je negde u uputstvu. Imas u setup audio podesavanja pa cackaj. Uvek mozes da vratis na default.
Sto se scarta tice, malo je kilav ovaj kabal koji su dali uz plejer, imao sam kod ortaka slucaj da kada smo malo pomerili tv, scart se izvukao iz tv-a taman toliko da je slika ostala ali deo konektora koji je zaduzen za zvuk je ispao. Probaj da potvrdis vezu scart-tv. Ako nece, onda vidi da li ti je u meniju oba uredjaja setovan sistem na PAL.

Citat:
Neo85: Ja sam mislio na pucketanje koje pravi sam player u toku filma tokom citanja diska.
Ne cuje se iz zvucnika nego iz samog uredjaja, valjda je to normalno ali prokomentarisite vi koji imate player kako je kod vas.

Evo na ova dva komada kod mene i drugara nema nikakvog pucketanja iz plejera. Ako ti to potvrdi jos neko - zna se: reklamiraj.
[ Neo85 @ 16.06.2005. 09:21 ] @
Pa nije valjda da je to samo kod mene, mada ne verujem. Pusti neki divx na jednom disku i priblizi se playeru i oslusni malo bolje, ako stvarno ne cujes nista idem da reklamiram.
[ bobiska @ 16.06.2005. 13:27 ] @
Od momenta kada si prijavio to, opsednut sam krckanjem, pa sam osluskivao u gluvo doba noci svaki cas, ali nop, nema krckanja, believe me.
[ vlada01us @ 16.06.2005. 14:35 ] @
Pa, ni ja ne cujem krckanje. Inace, isao sam da ubace novi fw, i sve je u redu, jako su ljubazni ljudi. Dobio sam zvuk na tv-u, ali samo kada iskljucim 5,1 zvucnike iz plejera. Ne znam zasto je to tako.
[ Marko_L @ 16.06.2005. 18:49 ] @
Samo da potvrdim da ni kod mene nikakvog krckanja nema, isključim zvuk, približim se plejeru, i nikakvo krckanje nisam čuo.
[ Neo85 @ 17.06.2005. 14:49 ] @
Danas sam bio kod njih da proverim i na njihovom playeru se cuje isto kao kod mene. Mora da sam ubo neku losu seriju.
Mada sad kad ga prikljucim na zvucnike ne verujem da ce mi to nesto smetati.
[ LowRadiation @ 18.06.2005. 19:12 ] @
Neo, mozda imas veoma veoma istancan sluh :) :) :)

Nerealno je ocekivati da se ama bas nista ne cuje, to je nemoguce, ipak se disk vrti.

Ja cujem nekakav blagi sum koji ide od diska ali je to preterano nazvati krckanjem...
[ LowRadiation @ 18.06.2005. 19:30 ] @
Citat:
Aleksacar: Jel probao neko filmove sa QPEL i GMC? Pitanje je vec postavljeno, ali niko nije odgovorio. Kako se snalazi sa vise Divx-ova na jednom DVDu? Danas sam u Kragujevcu otisao do distributera Triotec plejera. Prvo prodavac nije znao 5 minuta da mi kaze koliko plejer kosta. Na svako moje pitanje gledao me je belo. Plejer nije ni izvadjen iz kutije, a kamoli da je prikacen na tv da covek moze da vidi kako to sve izgleda. Ostao sam kratkih rukava da osmotrim plejer, tako da moram da vam verujem sve sto kazete u vezi njega.

Uzmi disk i probaj ga u radnji. Ja sam tako uradio.
[ LowRadiation @ 19.06.2005. 16:06 ] @
Vidim da se jos neko raspitivao za taj QPel/GMC (a sta je to?) i da je dobio odgovor.
[ vlada01us @ 19.06.2005. 18:45 ] @
Ne cita WMV. Probao sam i na Skyvision IP-966, takodje ne cita.
[ Memotex @ 19.06.2005. 19:53 ] @
Citat:
LowRadiation: Vidim da se jos neko raspitivao za taj QPel/GMC (a sta je to?) i da je dobio odgovor.

a kako to da neki plejeri sa ESS vibrato chipom citaju qpel i gmc a neki ne citaju? ja sam mislio da je to ogranicenje samog chipa ali se izgleda varam? da li to znaci da je moguce s novim fw omoguciti i citanje tih varijanti kod onih plejera koji to u startu ne podrzavaju?
[ Aleksacar @ 19.06.2005. 22:19 ] @
Citat:
Memotex: a kako to da neki plejeri sa ESS vibrato chipom citaju qpel i gmc a neki ne citaju?
Jel mozes da nabrojis te plejere sa ESS cipom koji citaju QPWL/GMC
[ Memotex @ 20.06.2005. 00:03 ] @
Citat:
Aleksacar: Jel mozes da nabrojis te plejere sa ESS cipom koji citaju QPWL/GMC

pa upravo Triotec o kome ovde pricamo, ako je verovati tvrdnjama onih koji kazu da cita qpel/gmc a ima ESS Vibrato II chip.
[ Don Felipe i Kajetano @ 20.06.2005. 14:33 ] @
Da li neko zna gde se ovaj player moze kupiti u Novom Sadu? Ili barem u Beogradu, a da je sto blize zeljeznickoj stanici:) ?
[ kostelli @ 20.06.2005. 18:00 ] @
Triotec NE cita QPEL, ja sam ga narucio bas zbog tvrdnji da cita, a kad ono "NEPODRZAN KODEK (QPEL)".
[ bobiska @ 20.06.2005. 18:30 ] @
Citat:
Don Felipe i Kajetano: Da li neko zna gde se ovaj player moze kupiti u Novom Sadu? Ili barem u Beogradu, a da je sto blize zeljeznickoj stanici:) ?

Ubuduce: google->"triotec"->pronadji strane na srpskom->enter

[Ovu poruku je menjao lancia88 dana 21.06.2005. u 10:33 GMT+1]
[ Memotex @ 21.06.2005. 00:11 ] @
Citat:
kostelli: Triotec NE cita QPEL, ja sam ga narucio bas zbog tvrdnji da cita, a kad ono "NEPODRZAN KODEK (QPEL)".

znaci, sirenje laznih vesti i dezinformacija!
[ LowRadiation @ 21.06.2005. 18:56 ] @
Juce sam zvao telefonom zastupnika da pitam za zvucnike i nesto smo pricali, receno mi je da ce sledeca revizija firmvera citati pored WMV i divx-e sa qpel/gmc flagovima.

Izgleda da prate forume i dopunjuju firmver na osnovu sugestija koje dobijaju
[ kostelli @ 21.06.2005. 19:13 ] @
Jos samo da taj firmware postave na sajt da se ne moram cimati za Beograd! (Nadam se da prate ovaj nas forum;))
[ LowRadiation @ 21.06.2005. 20:24 ] @
Bas sam nesto surfovao, izgleda da Vibrato II cip ipak ne moze da reprodukuje Qpel (je l' moze neko da mi objasni koliko cesto se srece taj kodek posto ja nisam naleteo nijednom na takav disk medju ovim mojim). Moguce da prodavacica nije bas upucena. Kad se samo setim, davio sam je jedno sat vremena da mi sve objasni kada sam kupovao :))))

Za firmver sam ih pitao pri kupovini da li ce da kace, dobio sam odgovor da to ne moze i da time stite svoje kupce, sto me je malo iznendailo... Medjutim, kod svakog flesevanja koje se radi na svoju ruku postoji rizik od pregorevanja (i ovde na forumu sam naletao na takve zalopojke). Elem, u tom slucaju - dvogodisnju garanciju mozes da ostavis u wc-u, a ako se to njima desi - popravljaju o svom trosku. Druga stvar, ispostavilo se da triotekov firmver radi neuporedivo bolje i od daleko skuplje konkurencije, nista ne stuca niti se bagira (video svojim ocima mnogo puta na raznim plejerima), jer se firmver razvija direktno kod projektanta-proizvodjaca a ne kao sto je kod nas obicaj da se ovde krpi i prepravlja za srpska slova i slicno, pa se pri krpljenju zabrlja. Zbog toga ne zele da bude javno dostupan, jer onda i ovi drugi plejeri bi teoretski mogli da se naprave da rade dobro kao Triotec.
[ tasa03 @ 22.06.2005. 09:30 ] @
Nisam primetio da je neko pomenuo da podržava NeroDigital codec. Da li je neko probao?
[ Memotex @ 22.06.2005. 09:51 ] @
Citat:
LowRadiation: Bas sam nesto surfovao, izgleda da Vibrato II cip ipak ne moze da reprodukuje Qpel (je l' moze neko da mi objasni koliko cesto se srece taj kodek posto ja nisam naleteo nijednom na takav disk medju ovim mojim). Moguce da prodavacica nije bas upucena. Kad se samo setim, davio sam je jedno sat vremena da mi sve objasni kada sam kupovao :))))

qpel je zapravo dodatno podesavanje ili opcija u okviru Xvid codeca. dakle, kad krenes da pravis Divx to moze da se cekira u dodatnim opcijama. iako sam ja probao i s njim i bez njega, ne vidim nikakvo poboljsanje, ali znas kakvi su ljudi, vole da ukljuce sve sto moze ako veruju da time dobijaju nesto "bolje". srecom, ne rade to bas vrlo cesto jer bi onda vecina plejera kod nas sa ESS chipom imala ozbiljne probleme. ja sam do sada naleteo na 4 filma s qpelom, a probao sam ih vise od 100 najmanje.

mislim da bi trebalo da ljudi odavde koji ucestvuju na inostranim forumima gde god mogu skrecu paznju da se izbegava qpel jer u pitanju su ipak milioni plejera koji s tim imaju problema.
[ Neo85 @ 23.06.2005. 09:50 ] @
Jel probao neko karaoke na ovom playeru. Ja imam na kompu neke vanBasco's karaoke i to sam narezao ali on ih uopste ne prepoznaje. Na kakve se onda karaoke misli?
I da kazem svoje misljenje da je sto se filmova tice player OK ali sto se muzike tice nista ne valja, uopste nije funkcionalan, mogli bi malo da porade na tome. A isto tako da porade i na titlovima jer kad je neki titl duzi ne izbacuje poslednju rec sto ume da nervira.
[ vlada01us @ 23.06.2005. 17:38 ] @
Meni su u servisu rekli da podrzava Nero kodek, mada ja licno nisam probao.
[ LowRadiation @ 23.06.2005. 18:09 ] @
Citat:
Neo85: Jel probao neko karaoke na ovom playeru. Ja imam na kompu neke vanBasco's karaoke i to sam narezao ali on ih uopste ne prepoznaje. Na kakve se onda karaoke misli?

Pa, kod mene bez problema rade .kar .mid i .midi karaoke. Imam i nekoliko mp3-karaoka, takodje radi. Navodno rade i wma-karaoke, nisam probao. Recimo, ni Skyvision ni na Xoro (za njih znam) ne mogu da pustaju ni mp3 ni wma karaoke. Jesi li siguran da su ti tvoji vnabascosi standardni??

A ovo sa titlom nisam primetio. Neo, ponekad se pitam da li ti i ja imamo isti plejer
[ LowRadiation @ 23.06.2005. 18:23 ] @
Citat:
vlada01us: Meni su u servisu rekli da podrzava Nero kodek, mada ja licno nisam probao.

Na benchmark-ovom forumu zastupnik najavljuje da ce opsezna podrska za DivX 6 i Nero Digital definitivno biti na narednom firmveru, stize pocetkom avgusta
[ lancia88 @ 23.06.2005. 22:14 ] @
Pozdrav,

oko karaoka: imamo karaoke koje pusta samo racunar a imamo i one koje pusta player. Da sada ne pojasnjavam koje su koje, najlakse je otkriti na sledeci nacin: pogledas koliko pesama stane na CD i znas na cemu si - ako staje 20-ak pesama ukupno, pustace ih player, ako stane 100+ onda samo racunar.
[ perovic @ 05.07.2005. 19:26 ] @
Zvucnici Triotec (oni veći) i Triotec Player su povezani kako treba, znači rade 5+1 zvučnici prilikom reprodukcije DVD filma, ali kada npr. ubacim Audio CD, onda mi radi samo 2 zvučnika + subwoofer. Da li postoji način da muzika ide na 5+1 sistem ?
[ zek @ 06.07.2005. 07:40 ] @
Pa normalno je da rade samo 2 zvučnika + subwoofer jer je CD snimljen u tom formatu i ne znam šta bi dobio da ga veštački razvlačiš i na zadnje zvučnike?!!
[ lancia88 @ 06.07.2005. 10:23 ] @
Pozdrav,

dobija se quazi surround, tj. stereo signal izbacen na sve zvucnike odjednom a kod filmova se ovakav efekat zasniva na programiranom permanentnom kasnjenu (delay) na rear zvucnike sto kobajagi predstavlja nekakav dozivljaj surrounda. U svakom slucaju, nije prava stvar a i slabije radi sto je normalno.
[ neo geo @ 11.07.2005. 19:08 ] @
Kupio sam pre neki dan uredjaj, sa novom verzijom fw-a, i sporadicno sam imao po neku tackicu ispod divx filma, i sa ponekim diskom se cuje krckanje, a sa nekim je savrseno tih, ali pravo pitanje odnosi se na samo startovanje uredjaja kada je ovaj u standby-u.

naime, kada pokusam da upalim uredjaj sa power dugmetom sa daljinskog, jednostavno odbija (u vecini slucajeva) vec moram da pritisnem power dugme tako da uredjaj iskljucim, zatim ga pritisnem i uredjaj ponovo udje u stabdby, i tek onda ga pokrenem daljinskim (u uputstvu pominju standby dugme na samom uredjaju, ali njega nema)

sta činiti ? da li je ovo normalno ponašanje, i čemu onda svrha takvog standby-a?
[ kostelli @ 13.07.2005. 13:50 ] @
Obicno moras da ustanes kliknes %open/close% dugme i on se upali.
Mislim da sam napravio veliku gresku kupovinom ovog playera, X-Wave9200 (ima ga moj brat) je po meni puno bolji uredjaj (mnogo bogatiji meni, setovanja, pusta Q-pel...), jer sa ovim bas imam problema, evo bas mi je na jednom filmu ton pustio kasnije od slike (dao je on neko obavestenje, ali ga prikaze na 0.000045sekundi tako da ne stignem ni da procitam), ne mogu vise bas mi ide na zivce, ne znam hoce li taj firmware koji najavljuju poboljsati nesto.
A i bas bi mogli da ga stave na neki download posto ja licno ne mislim da im je ovaj uredjaj(firmware) narocito savrsen, pa oni kao stite firmware od drugih proizvodjaca.
[ Neo85 @ 13.07.2005. 14:18 ] @
Citat:
neo geo: Kupio sam pre neki dan uredjaj, sa novom verzijom fw-a, i sporadicno sam imao po neku tackicu ispod divx filma, i sa ponekim diskom se cuje krckanje, a sa nekim je savrseno tih, ali pravo pitanje odnosi se na samo startovanje uredjaja kada je ovaj u standby-u.

naime, kada pokusam da upalim uredjaj sa power dugmetom sa daljinskog, jednostavno odbija (u vecini slucajeva) vec moram da pritisnem power dugme tako da uredjaj iskljucim, zatim ga pritisnem i uredjaj ponovo udje u stabdby, i tek onda ga pokrenem daljinskim (u uputstvu pominju standby dugme na samom uredjaju, ali njega nema)

sta činiti ? da li je ovo normalno ponašanje, i čemu onda svrha takvog standby-a?

Upravo ono sto sam i ja prijavljivao kao greske ili nedostatke. Kod dosta filmova mi se desava da se pojavljuju te tackice, nemoguce da su svi ti diskovi losi. A i ovo za paljenje mi se desavalo ali nisam hteo i to da pominjem jer mi se desilo par puta i vise ne. Jednostavno ne reaguje ni na power dugme sa daljinskog ni na open/close dugme na samom playeru. Morao sam da ga iskljucujem sa napajanja i opet ukljucim da bi mogao da se upali.
[ neo geo @ 13.07.2005. 16:28 ] @
Koliko sam video, ne mora se raditi skroz power off-on, dovoljno je pirisnuti play dugme na player-u dok je on u standby modu, i pokrenuće load diska...takođe primetio sam da to palenje ne radi samo prvi put, a kad se ugasi i odmah upali, onda radi....mislio sam da će ovo biti veća muka, ali ionako više manje moram svaki put kad pokrećem nešto da ustanem, uključim zvučnike, ubacim disk, tako da se još neću žaliti....

Ne znam spadam li i ja u ljude sa istančanim sluhom, ali uglavnom pri reprodukciji mogu da čujem nešto kao tik-tak kod zidnog časovnika, što opet u tihim uslovima nije prijatno, a još mi i smeta nepostojanje izlazza za slušalice, kao i utisak da je fioka za nošenje diskova veoma lagana i krhka, kao i da su titlovi visoko postavljeni na ekranu...

Ipak, sve su to generalno sitnice, i mogu reći da sam zadovoljan za ovih par dana, tako da neću ići da reklamiram, jer verujem da mi i daju drugi uređaj iz iste serije, isto bi se ponašao, za te pare ovo je solidan uređaj.
[ Neo85 @ 14.07.2005. 19:14 ] @
Slazem se za titlove. Mogli bi malo da ih spuste sa novim fw.
[ kostelli @ 15.07.2005. 11:49 ] @
Sto se tice ukljucivanja iz stand-by-a, iskljucite player na power prekidacu, sacekajte desetak sekundi, izvucite uticnicu iz utikaca zarotirajte je i vise nebi trebalo da vam stvara probleme. (I dalje mislim da je X-Wave bolji (trenutno) uredjaj od ovog naseg TrioTec-a).
[ neo geo @ 16.07.2005. 12:37 ] @
Nisam siguran da ovo funkcioniše 100% ....jeste uspelo prvi put, ali sledećeg dana nije ponovo hteo da se uključi, pa sam opet okrenuo utičnicu, i zasad hoće, s tim što sam primetio da kad se jednom uključi onda hoće da se pali/gasi, ali kad je duže off, onda neće...
[ kostelli @ 07.09.2005. 18:44 ] @
Pre par dana sam kupio Kopernikus 5.1 zvucnike i primetio da kod divx (bilo ac3, ac3 5.1 ili obican stereo) filmova ne radi wufer vec samo prednji levi, desni i centralni zvucnik, dok kod dvd rade svi normalno. Izgleda da ce definitivno da ga zameni XWAVE 9200.
[ neo geo @ 11.09.2005. 22:57 ] @
E taman je lepo sve radilo, kada sam dosao u sledeci problem:

gledao sam DVD (mozda je bitno reci da ima svoj autorun, odnosno onaj mali deo koji se pri svakom ubacivanju sam ucita i ne moze se prekinuti), a kada sam pokusao da izvadim disk, ne reaguje, tj ispise mi open na display-u, ali se cuje kao da ponovo cita disk,i osecaju se vibracije na kucistu...

...nije pomoglo ni vise puta pritiskanje open dugmeta, jer onda predje u close i ponovo pocne da cita autorun, niti gasenje, vadjenje iz struje pa opet palenje....

help, jer sam totally stucked right now .........arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
[ perovic @ 11.09.2005. 23:20 ] @
Da li neko zna sajt odakle se može skinuti najnovjia verzija Firmwera ?
[ vlada01us @ 12.09.2005. 09:52 ] @
@neo geo Ne uzbudjuj se. I ja sam imao slican problem, odneo sam ga u servis i ljudi mi dali novi pleyer. Izuzetno su ljubazni.
@perovic FW ce ti oni ubaciti kad izadje. Okreni ih tf-om pa pitaj.
[ neo geo @ 12.09.2005. 13:34 ] @
hvala Vlado...

...elem, sad je prica ovakva: odneo ja to u servis (moja sestra tacnije), oni izvadili disk najnormalnije, iako ja nisam mogao ali kazu ovako :

...nasa struja jednostavno steti motoru uredjaja, a od pre 15 dana umesto da daju novi uredjaj, sada su im stigli novi, poboljsani motori za rezervne delove, tako da ce ugraditi (naravno, besplatno, jer je uredjaj u garanciji) i sa tim novim motorom ce definitivno rad uredjaja postati jos bolji...

...u svakom slucaju, bice gotovo za dan dva, zivi bili, pa videli ! Ja bash nesto i ne verujem da ce uredjaj raditi bolje, meni je dovoljno samo da mi se vise ne zaglavljuje ovako
[ beerboy @ 14.09.2005. 13:31 ] @
ko ce mi reci kako se na ovom plejeru aktivira mod za pustanje svih 5 zvucnika iako izvor nije 5.1 tj .kvazisuraund.U uputstvu pise da to moze ali ja sam probao sve iz uputstva i nisam uspeo.ovo mi treba zbog div-x i mp3-ja jer naravno sve radi sa dvd-jem.jos nesto da li ovaj plejer prepoznaje DTS pise da da ali kada sam pustio koncert koji je uradjen u DTS-u nikakav zvuk se ne cuje dok u dolby digital 5.1 radi normalno.i na kraju zna li neko da li je novi firmver stigao i kakav je
[ Medoje @ 21.09.2005. 13:24 ] @
Da li je moguce prosiriti sliku (16:9) na ceo ekran kad je divx u pitanju i kako.Probao sam sa ponudjenim opcijama u meniju ali se nije nista desilo.
[ Neo85 @ 23.09.2005. 11:53 ] @
Jel imao jos neko problema sa belim tackicama ispod titla kod divx i jel uspeo nekako da resi problem?
[ kostelli @ 23.09.2005. 15:40 ] @
Ne razumem, zar su toliki problem te dve tackice, meni je veci problem sto ne podrzava nero digital, sto kod divx+ac3 nema 5.1 zvuk sto su firmware najavili jos pre dva meseca...
[ Neo85 @ 23.09.2005. 17:11 ] @
Pa meni predstavljaju problem, jer mi smetaju u gledanju filma, pomalo odvlace paznju. Bar meni. A ovo sto si ti naveo takodje stoji, pogotovo sto su kod svih ostalih dvd playera preko fw-a vec ubacili podrzavanje nero digitala.
Nadam se da ce sve ovo uskoro ispraviti ako se uopste sete da izbace taj svoj cuveni fw.
[ neo geo @ 02.10.2005. 19:09 ] @
Nakon zamene motora, uredjaj se uglavnom moze ukljuciti i preko daljinskog, cak su i tackice o kojima govori neo85 uglavnom proslost za mene

ali ..... uredjaj mi se uvek slogira kada pokusam ucitati titlove sa jednog diska a film sa drugog

a danas sam reda radi probao vga izlaz, i zakljucio da uredjaj nista ne daji na vga out, monitor nema input signal, a vadio sam i klasicni video out i ukljucivao samo sa priklj monitorom ali nista, kao sto nije pomoglo ni cackanje po opcijama, jednostavno nemam sliku ...
[ kostelli @ 14.10.2005. 20:34 ] @
Firmware mozda?
[ beerboy @ 15.10.2005. 13:38 ] @
ako je pitanje da li bih zeleo cuveni novi unapredjeni firmwere za trioteca
odgovor je naravno da
[ kostelli @ 15.10.2005. 16:46 ] @
Nazalost, pitanje je: "da li je mozda izasao cuveni novi unapredjeni firmwere za trioteca toliko dugo najavljivan, posto od mesecnog update-a kako stoji u oglasima
nema nista, sarena laza itd..." samo u skracenoj verziji.
[ sasa-p @ 24.10.2005. 08:19 ] @
Da li neko zna kako (i da li) moze da se iskljuci OSD na ekranu prilikom puštanja Divx-ova tako da ne mora svaki put daljincem da se gasi brojčanik?

pozdrav
[ kostelli @ 24.10.2005. 23:27 ] @
To sa brojcanikom a i ostale greske ce biti resene u decembarskom firmware-u, negde izmedju 2007. i 2011.g., posto su update-ovi toliko cesti;)
[ bobiska @ 25.10.2005. 07:55 ] @
Stvarno su nenormalni, koliko nas za*ebavaju sa tim firmw. Ne kapiraju koliko su kupaca izgubili samo zbog ovog treada. A gde su ostali forumi tek.
[ marko_84 @ 25.10.2005. 20:57 ] @
Zdravo. Danas sam bio u lava-tek (valjda je to zastupnik), testirao uredjaj...rekoshe mi da ce poslati plejere sa novim fw u narednih 7 dana (m da :D ) ...nego, jedna stvar mi se nije svidela...ili mozda nisam znao da podesim..poneo sam dvd sa 6 divx-ova...pustio sam nekoliko...svaki mi je bio ... MALI! sasechen sa strane, nisam mogao da podesim 4:3 pan scan...samo sam mogao da ga zumiram 2x, shto je previshe..na dvd radi 1.5 zoom. Moze li se nekako podesiti 1.5 zoom na divx, i eliminisati skracenost slike sa strane? stvarno je suvishe mala, na 17` tft (ili bi 19`, nisam zagledao) sa strana je suzen za po dva cm, shto znatno umanjuje sliku :(
[ sasa-p @ 30.10.2005. 12:54 ] @
Citat:
neo geo: ...elem, sad je prica ovakva: odneo ja to u servis (moja sestra tacnije), oni izvadili disk najnormalnije, iako ja nisam mogao ali kazu ovako :

...nasa struja jednostavno steti motoru uredjaja, a od pre 15 dana umesto da daju novi uredjaj, sada su im stigli novi, poboljsani motori za rezervne delove, tako da ce ugraditi (naravno, besplatno, jer je uredjaj u garanciji) i sa tim novim motorom ce definitivno rad uredjaja postati jos bolji...

...u svakom slucaju, bice gotovo za dan dva, zivi bili, pa videli ! Ja bash nesto i ne verujem da ce uredjaj raditi bolje, meni je dovoljno samo da mi se vise ne zaglavljuje ovako.

I moj TrioTec ode u servis sa istim simptomima. Posto sam iz Kragujevca salju ga u BG na popravku pa ce to kazu potrajati 10-15-20 dana.

Videcu da li ce i ovde da padne zamena motora ili novi uredjaj?

Pozdrav

[ kostelli @ 08.11.2005. 12:46 ] @
Evo kako su javili na Benchmarku stigao je konacno novi firmware za Triotec ali se mora nositi u servis za flesovanje, pa ako nekako to moze da se izbegne, pa makar i po cenu garancije, neka ga neko uploaduje negde da se mi iz unutrasnjosti, spoljasnosti, izvanzemaljnosti... ne bi cimali za Beograd.
[ Ica011 @ 10.11.2005. 13:33 ] @
Izvinjavamo se za kašnjenje FW-a, definitivno nije bilo do nas, razlozi su bili stvarno banalni, ali će ubuduće sve biti u redu.

Neko je pitao za menjanje VGA-TV moda na uređaju: potrebno je samo pritisnuti "VIDEO" taster na daljinskom upravljaču.

Ako neko ima bilo kakvih pitanja - samo napred.
[ Neo85 @ 10.11.2005. 14:22 ] @
Pa jel to stvarno stigao novi fw? Gde treba da se nosi uredjaj za flesovanje?
I kakva poboljsanja donosi taj novi fw?
[ Ica011 @ 11.11.2005. 11:48 ] @
Novi FW donosi Nero Digital podršku i obnovljenu bazu svih ostalih kodeka.

Za besplatno flešovanje se možete javiti u servis, telefon je upisan na garantnom listu (011/3087-599).

Pozdrav.
[ kostelli @ 11.11.2005. 12:24 ] @
Ponavljam se ali nema veze. Kad bi bili ljubazni da stavite taj novi FW negde na upload zajedno sa uputstvom za flesovanje, mi kojima je Bgd. daleko bili bi vam veoma zahvalni.
[ beerboy @ 14.11.2005. 13:13 ] @
sto se tice nero digitala tu nas niste bas mnogo obradovali ako nije
poradjeno na nedostatcima na koje vam je detaljno ukazano na ovom forumu da
ne ponavljam,jer zaista ono sto je ovde upisano i sto je trazeno da se
popravi ako je moguce je sustina nedostataka ovog plejera.sto se tice
update-a ne vidim kako jedan Philips moze da da svoj FW na sajt(i ne samo
on) i da se to radi kuci a kod vas mora u servisu. ne verujem da se
postupak bogzna razlikuje jedino ako je vas FW nesto specijalno
[ Ica011 @ 08.12.2005. 12:51 ] @
U međuvremenu je stigao još noviji fw, sa podrškom za duža imena fajlova.
Možete doneti uređaj u servis na flashovanje, ili fw skinuti sa sledeće adrese:

http://www.m-sys.co.yu/test/TRIO_LFN.ZIP

Obavezno pročitajte uputstvo.

Citat:
beerboy: sto se tice nero digitala tu nas niste bas mnogo obradovali ako nije
poradjeno na nedostatcima na koje vam je detaljno ukazano na ovom forumu da
ne ponavljam,jer zaista ono sto je ovde upisano i sto je trazeno da se
popravi ako je moguce je sustina nedostataka ovog plejera.sto se tice
update-a ne vidim kako jedan Philips moze da da svoj FW na sajt(i ne samo
on) i da se to radi kuci a kod vas mora u servisu. ne verujem da se
postupak bogzna razlikuje jedino ako je vas FW nesto specijalno

Pošto niko iz servisa ne posećuje regularno ovaj forum otud i nedostatak odgovora. Recite koji su problemi/pitanja pa ćemo rešavati. Poz.

[ vlada01us @ 09.12.2005. 21:29 ] @
Kada sam kupovao ovaj uredjaj, receno mi je da samo kod njih ubacujem fw, u suprotnom garancija nece vaziti. Da li ovo sto si postavio link, znaci da garancija vazi, iako sam ubacim fw?
[ lancia88 @ 10.12.2005. 00:10 ] @
Pozdrav,

da ne bi bilo zabune, svako ubacivanje FW-a je ipak na odredjeni nacin na vlastitu odgovornost jer tada zaista zavisi od volje servisera hoce li mu "prevideti" ovu sitnicu ako, ne daj Boze, dodje do necega. Mozda je uvek najbolje imati spremnu i osnovnu verziju pa ako krenu kakvi problemi a tehnicki bude izvodljivo, pre odnosenja u servis pozeljno bi bilo ubaciti baznu verziju koja je i stigla uz uredjaj.
[ kostelli @ 11.12.2005. 00:11 ] @
OK. Sada moj TrioTec cita Nero kodek (posle fleshovanja), i zadovoljan sam time, ali su sada prevodi u divx filmovima bez nasih slova (umesto njih ubacuje cirilicu) a i cini mi se da su manji nego ranije. Nisam probao sa DVD filmom mada tamo ne bi trebalo da pravi problema.
[ neo geo @ 11.12.2005. 11:53 ] @
I meni se cini da su sada titlovi manje nego ranije, a to svakako nije trebalo da se radi..

I jos je lose sto po ubacivanju diska player sam uleti u prvi folder sa mp3 muzikom i pusti prvu pesmu ....

Prevode nisam primetio da lose prikazuje sto se tice nasih slova, provericu...
[ radisasvr @ 12.12.2005. 09:36 ] @
Kod TrioTec-a sam naisao na sledece probleme sa novim fw:
1.Nije hteo da ucita DVD disk sa 6 divx-a na kome su cetiri filma bila u posebnim folderima a dva filma (jedan domaci-bez titla,jedan sa titlom) su bili van bilo kakvog foldera.
2. Wmv fajlove nije hteo da pusti .
3. Slova u titlovima su sitnija nego ranije tako da se sa daljine od oko 4m veoma tesko cita(napominjem da imam odlican vid).
4.NERO DIGITAL fajlovi rade dobro ali samo oni koji su kompresovani kao standard (stereo I bez drugih promena setovanja) dok npr.ako se izabere profil “max definition” ili “cinema” (bilo kao stereo ili sa 5.1 zvukom) plejer stuca,zvuk secka a pokreti su usporeni.
5.Nije hteo da mi pusti ni MPEG2 fajlove (snimljeni sa SkyStar2 karticom I direktno narezani na disk bez bilo kakve konverzije) mada su isti ti fajlovi na Stylandiji radili savrseno.(Zvuk ide ali nema slike)
6. Takodje napominjem da Stylandija (koju imam od juna meseca I koja ima MTK cip) titlove prikazuje mnogo bolje od TT I jedini nedostaci su joj sto ne podrzava ND I ne moze se ucitati titl ako nije u istom folderu sa filmom-naziv titla moze biti bilo koji.

Da rezimiram.Glavni nedostaci novog fw po meni su:
1. Sitan titl – mora biti povecan bar za jedno 20-30 % ili da bude velicina kao ranije
2. Lose citanje ND (sem profila “standard”)
3. Nikako mi se ne svidja sto plejer sam uleti u prvi folder I pusti prvi fajl(pretpostavljam da zbog toga imam problem opisan u tacki 1).
4. Wmv fajlove NE CITA iako u servisu kazu da cita (tako je barem kod mene) kao I MPEG2 fajlove (SkyStar2).

Sve ovo (sem Nero Digital-a) Stylandia mi odradjuje fenomenalno a glavni razlog zbog kofa sam kupio TT je taj sto je nahvaljen da cita I wmv I NERO I sto su mu titlovi navodno najbolji od svih plejera (verujte da su kod Stylandije puno bolji-slova su veca I plus imaju tamnu pozadinu).

Voleo bih da ovde postujete sto vise iskustava sa novim fw kao I da eventualno napisete kako se ove stvari, koje sam pobrojao, desavaju kod vas!!??
Pozdrav svima.

[Ovu poruku je menjao radisasvr dana 12.12.2005. u 14:58 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao radisasvr dana 13.12.2005. u 07:43 GMT+1]
[ Ica011 @ 14.12.2005. 11:25 ] @
Citat:
radisasvr
Da rezimiram.Glavni nedostaci novog fw po meni su:
1.Sitan titl – mora biti povecan bar za jedno 20-30 % ili da bude velicina kao ranije
2.Lose citanje ND (sem profila “standard”)
3.Nikako mi se ne svidja sto plejer sam uleti u prvi folder I pusti prvi fajl(pretpostavljam da zbog toga imam problem opisan u tacki 1).
4.Wmv fajlove NE CITA iako u servisu kazu da cita (tako je barem kod mene) kao I MPEG2 fajlove (SkyStar2).

Pozdrav!

1. Što se titla tiče, posle nove godine očekujemo par verzija FW-a sa različitim titlovima (boja titla, veličina). Nije nikakav problem da okačim i stariji FW kao privremeno rešenje za korisnike kojima je novi previše sitan.

2. ND je hardverski jako zahtevan format, tako da i ne čudi štucanje pri reprodukciji kvalitetnijih snimaka. Standardni filmovi koje smo testirali rade bez problema, kao i podrška za ND titlove.

3. Autorun diskova su tražili mnogi korisnici, opet će verovatno morati da se pravi verzija FW-a sa i bez toga..

4. WMV format je podržan samo do verzije 6 ili 7 (novije verzije definitivno ne rade). Što se MPEG2 fajlova tiče, problem je izgleda samo u header-u. Jedan korisnik nam je već poslao test fajl snimljen u ProgDVB-u pa ćemo ga proslediti u fabriku.

[ radisasvr @ 14.12.2005. 15:17 ] @
Ukoliko taj stariji fw podrzava NERO DIGITAL a titlovi se dobro vide okaci ga da bi korisnici mogli da imaju alternativu.
Unapred hvala.

p.s. bas me interesuje kako ce sa tim fw da se ponasa sa istim cd-ima gde novi fw pravi problem.
[ Ica011 @ 14.12.2005. 15:35 ] @
Citat:
radisasvr: Ukoliko taj stariji fw podrzava NERO DIGITAL a titlovi se dobro vide okaci ga da bi korisnici mogli da imaju alternativu.
Unapred hvala.

p.s. bas me interesuje kako ce sa tim fw da se ponasa sa istim cd-ima gde novi fw pravi problem.

Nisam baš uspeo da shvatim u kojim uslovima se javlja taj problem, mi smo probali nekoliko 6-in-1 DVD diskova i sve je radilo bez problema. Od FW-a imamo tri opcije:

1) Najnoviji, koji sada imaš
2) Međuverzija sa Nero Digital, starim fontovima, ali bez yu slova i bez LFN podrške.
3) Stara verzija, sa kojom si dobio uređaj

[ radisasvr @ 14.12.2005. 23:43 ] @
Taj problem mi se javio samo sa jednim diskom sa 6 filma. Posle vise pokusaja na kraju je uspeo da ucita disk ali i odmah pokrene reprodukciju filma.
E sad,taj jedan film (domaci-znaci bez titla) koji je bio van foldera (xvid) izgleda pravi problem (da nije automatskog ucitavanja jednostavno se moze pustiti drugi film) jer kada se pokrene taj film ucitavanje je nesto sporije nego obicno i ne moze da se koristi funkcija TIME,odnosno skakanje na odredjeno vreme.
Napominjem da je ovo jedini disk (odnosno film)kod koga se javio neki problem sa reprodukcijom i zbog toga smatram da je bolje da nema automatskog starta.

Sto se tice firmware-a ako nije problem postavi obe stare verzije (uz kratak opis sta koji fw radi) pa neka svako ima mogucnost da izabere sta mu najvise odgovara.
Pozdrav.
[ radisasvr @ 21.12.2005. 21:06 ] @
Neka mi neko objasni kako da na filmu, kodiranom u ND ,pustim drugi audio zapis na TrioTec-u.
[ FLeKa1108972 @ 05.01.2006. 14:39 ] @
Korisnik sam uredjaja od avgusta meseca. Uglavnom sve sto sam probao je radilo (DivX, DVD, MP3, Jpeg, par diskova koji na kompu nisu radili), sem par .wmv fajlova. Povezao sam sistem 5.1 predhodno koriscen za reprodukciju sa zvucne kartice (radi odlicno).

Dosta karakteristicnih problemcica iznesenih ovde na forumu imam (otvaranje sa daljinskog, tackice pri dnu titla...) ali mi ne predstavljaju veliki problem.
Prvi veci problem imadoh pred Novu godinu sa motorom (neo geo je vec objasnio), koji je otklonjen u servisu prilicno brzo (zamena istog).
Dobio sam objasnjenje za nov FW koji je i ovde opisan ali kao prelazno resenje do dolaska novog sredinom januara, tako da sam jos uvek na fabrickom.

Nakon svega navedenog, mogu reci da sam veoma zadovoljan uredjejem, da ispunjava sve moje potrebe (gore navedene) zbog kojih sam ga i kupio.

Voleo bih i ja kad bi titlovi bili krupniji i citljiviji.

Ono sto je mene interesovalo (vlada01us je pitao ali nisam video odgovor) je dali sa "custom upgrade" FW gubimo garanciju? Odgovor iz Lavatek-a je da garancija i dalje vazi, da je proces upgrade-a jednostavan i automatizovan.
Takodje sam dobio informaciju da nova serija uredjaja stize krajem januara i da ce cena ostati ista (jer od novembra pokusavam da kupim jos jedan).

Dva pitanja stoje:
1. Zbog cega tolika pauza i to u vreme kada se najvise kupuju ovakvi uredjaji
2. Gde ce biti dostupan taj novi FW kad prezentacija Lavatek-a nije menjana mesecima?

Nadam se da sam bar malo pomogao svojim komentarom jer je meni ovaj forum definitivno pomogao pri izboru.
Hvala
[ Ica011 @ 09.02.2006. 11:01 ] @
Citat:
FLeKa1108972:
Ono sto je mene interesovalo (vlada01us je pitao ali nisam video odgovor) je dali sa "custom upgrade" FW gubimo garanciju? Odgovor iz Lavatek-a je da garancija i dalje vazi, da je proces upgrade-a jednostavan i automatizovan.
Takodje sam dobio informaciju da nova serija uredjaja stize krajem januara i da ce cena ostati ista (jer od novembra pokusavam da kupim jos jedan).

Dva pitanja stoje:
1. Zbog cega tolika pauza i to u vreme kada se najvise kupuju ovakvi uredjaji
2. Gde ce biti dostupan taj novi FW kad prezentacija Lavatek-a nije menjana mesecima?

Garancija ne važi samo u slučaju da korisnik nešto naopako uradi (ili mu npr. nestane struje za vreme flešovanja). Ako se firmware flešuje u servisu, garancija važi u bilo kom slučaju. Pauza je nastala iz nekoliko razloga - prvenstveno zato što su se uređaji prodali mnogo brže nego što je pretpostavljano. Novi kontigent će biti u prodaji od iduće nedelje, sa nižom cenom od oko 70e sa PDV-om.

Novi FW će biti dostupan na sajtu uvoznika čim prođe period validacije (trenutno je u fazi testiranja).

Pozdrav!

[Ovu poruku je menjao Ica011 dana 09.02.2006. u 12:10 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao lancia88 dana 09.02.2006. u 13:41 GMT+1]
[ Ica011 @ 20.02.2006. 09:03 ] @

"Dakle FW za prvu verziju DXM-1000, čiji serijski brojevi počinju sa 0501:

Sa belim subtitle fontom:

www.m-sys.co.yu/snejk/dxm1000/0501200206beli.zip

Sa žutim subtitle fontom:

www.m-sys.co.yu/snejk/dxm1000/0501200206zuti.zip

Fajl snimite kao jedini u root cd-a, zatvorite sesiju, i ubacite u uređaj. Sačekajte dok dxm1000 ne izbaci disk. Izvadite disk, ugasite uređaj, sačekajte 5 sekundi i ponovo upalite. Proces flešovanja je završen.

Napominjem da ako ovo radite sami kod kuće i nešto krene po krivu, gubite garanciju na elektroniku. Sa druge strane možete doneti uređaj u servis gde ćemo vam ga besplatno flešovati."
[ cetnik @ 05.03.2006. 13:59 ] @
Zasto se umesto nasih slova prikazuje cirilica ?
Jel' to do FW-a ili ne ?
[ Ica011 @ 24.03.2006. 19:29 ] @
Pozdrav!

I jeste i nije do Firmware-a.

Jeste, zato sto to nastaje nakon ubacivanja istog.

A nije, zato sto se resava tako sto se ode na PODESAVANJA-STANDARDNO, odabere PONISTI, i nakon toga sve radi OK.

Naprosto, ne ponisti internu memoriju setovanja i tu pobrljavi.

Inace, ovih dana kacimo novi FW za novu verziju plejera, a za 15-ak dana bi trebalo da stigne novi FW za obe verzije.

[ radisasvr @ 25.03.2006. 08:51 ] @
Zna li se sta donosi taj novi fw za stariji TrioTec?
Da li ce biti omoguceno gledanje ProgDVB fajlova?
Pozdrav.
[ Ica011 @ 25.03.2006. 16:08 ] @
Pozdrav,

Za sada nikakva informacija sta je menjano. Tesko i da cemo bilo sta saznati dok sam FW ne stigne, obicno ni oni sami ne znaju sta je izmenjano, ako nije od strane njih menjano.

Elem, naglaseno im je bas sto se tice satelitski primljenih stream-ova, pa ce valjda to i da isprave, s obzirom da je verovatno problem sitan za njih.

Cim stigne nesto novo, javljam.
[ radisasvr @ 03.05.2006. 10:15 ] @
Šta bi sa novim fw?
[ radisasvr @ 13.05.2006. 11:45 ] @
Opet ja.
Da li ima neke informacije o novom fw ili vise nema interesovanja za ovaj uredjaj(dxm-1000)?
[ vilil @ 26.05.2006. 17:20 ] @
Pa sta bi sa novim fw???
[ ton_majstor @ 05.06.2006. 09:13 ] @
Možda je bilo, ali ne nađoh ovde... kako da vidim koji je FW, tj. verzija unutra?

Kapiram da te izmene nisu tako česte, a pošto sam ja ovaj moj kupio pre nedelju dana, vidim da sve ono na šta ste se žalili doskora IMA sada u opcijama.

Pozdrav!
[ alexdone @ 12.08.2006. 09:31 ] @
Juce sam i ja uzeo jedan TT DXM-1000 na testiranje (poucen iskustvom sa ishitrenom kupovinom mnogo hvaljenog Sky Vision LG 888) i na prvi pogled, barem sto se tice komandi, menu-ja, zadnjeg panela , tj. rasporeda i funkcija konektora, VRLO velike slicnosti ima sa SV LG888.
Kvalitet slike (osvetljaj, kontast, zasicenost boje, ostrina) potpuno je isti kao na SV LG888. Potpuno je isi i zvuk i to u svim modovima i na svim prikljuccima. Cak i jedan i drugi reaguju na komande sa daljinskih upravljaca koji nisu njihovi ( SV / TT).

Medjutim, DOSTA POBOLJSANJA ima u odnosu na Sky Vision i to pre svega u codec-ima i boljem citanju CD-a. CD (Verbatim super azo) sa kojima imam problema pri citanju na SV, TrioTec cita bez problema.
Neki filmovi (Divx) koji se razmazuju na SV , TT cita bez problema.

PROBLEM:
Kod SkyVision-a u menu-ju postoji izbor SPDIF/RAW i SPDIF/PCM i pri izboru PCM opticki i coax audio izlaz bez problema radi , tj. pri povezivanju na pojacalo sa coax/opt ulazom sve je O.K.
Kod TT sa svim mogucim kombinacijama iz menu-ja nisam uspeo da dobijem zvuk u takvoj kombinaciji - samo ucestalo pucketanje.

Bio bih vam zahvalan ukioliko ima neko resenje za to - ili se mozda updete-om FW resava problem.
Servis, tj. na telefone koji su dati u garantnom listu se niko ne javlja ,pa ne mogu da dobijem informaciju iz "prve" ruke.
Unapred zahvalan,
AlexD
[ Don Felipe i Kajetano @ 30.08.2006. 11:30 ] @
Da li neko zna gde se Trio Tec DXM-1000 moze odneti na servis u Novom Sadu?
[ divxgenius @ 04.09.2006. 18:16 ] @
Da li TrioTec DXM-1000 moze da cita DivX titlove ako nisu u istom folderu gde i .avi fajl, kao sto to radi SkyVision.
[ ton_majstor @ 04.09.2006. 21:06 ] @
Valjda može. Odeš u taj folder, obeležiš fajl... i pritisneš "subtitle" dugme na daljinskom. Trebalo bi da baš njega koristi tokom reprodukcije. Inače, u onom idiotskom uputstvu to nigde ne piše, il' sam ja ćorav.

Btw, imal' novog fleša? Šta je istina u onoj vesti da se zastupnik ne odaziva na pozive? Jel' smo se to svi mi zeznuli?

I još jedno pitanje. Kako vam sviraju obični CD-audio diskovi? Jel' lepo ili ima nekakve degradacije zvuka? Hvala.

Pozdrav!
[ lancia88 @ 05.09.2006. 07:59 ] @
Pozdrav,

moze, ovako kako je Darko opisao.

Flash ionako nece raditi nikakav zastupnik, kao i u vecini slucajeva. Pojavice se vec ovde na forumu kada bude bilo potrebe za njim, zasad ne vidim nikakve potrebe. Audio CD? Jao, sad sam se setio sta to bese ali jos nikako da se setim ko to uopste jos koristi na kucnim skalamerijama :)
[ zoranex @ 24.09.2006. 11:10 ] @
Slazem se da triotec kompletan uredjaj, jedina zamerka je sto nema sat na displeju kad je stand by i sto nema zoom 1,5 za divx vec samo 2,0 i 3,0 ostalo je sve ok a sto se tice qpel-a neverujem da se moze nesto uraditi zbog samog chipa.
[ 35-68 @ 11.11.2006. 13:37 ] @
Da li je možda neko slučajno naišao na novi firmware ili uspeo da pokrene HDTV avi format na ovom uređaju?
[ FLeKa @ 03.03.2007. 12:43 ] @
Dali neko jos uvek ima u svom posedu (i rad je da ga sheruje) firmware za ovaj uredjaj jer linkovi vise ne funkcionisu?

[ bobiska @ 04.03.2007. 21:28 ] @
Evo postavio sam onaj originalni od pre 2 godine i najnoviji, koji je izasao pre 1 godine:

h**p://rapidshare.com/files/19426283/Triotec.zip.html
[ FLeKa @ 19.03.2007. 12:16 ] @
@bobiska

Puno se zahvaljujem. Veceras cu da ih probam.
Hvala
[ brankoivic @ 07.10.2007. 16:46 ] @
Povoljno prodajem kompletan rasklopljen Triotec DXM 1000 (za delove).
Telefoni 063 7606 215
022 651 791