[ boccio @ 10.04.2005. 20:07 ] @
| Da li je ikako moguce da parsujem '#' karakter kroz QueryString?
Cilj mi je da parsujem www.example.com/#pera i da izvucem 'pera'. Testirao sam ovo kroz phpinfo() i uvek mi query_string a i URI ostavi prazan...
any idea? |
[ Goran Rakić @ 10.04.2005. 20:28 ] @
"#" se upotrebljama u URL-u za oznacavanje pozicije u dokumentu i koliko ja znam browser uopste i ne prosledjuje to kao deo HTTP zahteva.
[ boccio @ 10.04.2005. 22:06 ] @
Hm...ipak sam se ponadao da ima neki nacin da ga zahvati.
Sad pokusavam da ga pokupim sa
RewriteRule ^\#([^<]+)/?$ index.php?user=$1 [L]
Ali ne hvata ni ovo...Gresim u izrazu, ili ne moze ni to?
[ _owl_ @ 10.04.2005. 23:43 ] @
Ako se ne salje u okviru HTTP zahteva, ne mozes da ga pokupis pomocu pravila koje se izvrsava na serveru

Nekako je i logicno da browser sam na osnovu anchora pokusa da postavi fokus na deo strane.
[ boccio @ 10.04.2005. 23:52 ] @
do jaja :)
ovo mora da moze da se izvede...jbg, ne znam kako, ali mora da moze...
Pogledajte ovo:
http://www.1000-dating-sites.com/dating-affiliate-program.php
Oni to rade, jel tako? I u pitanju je Apache, ocigledno...Dakle, mora da moze...ne odustajem :)
[ bOkIcA @ 11.04.2005. 07:52 ] @
A kada bi js-om napravio redirekciju sa malom izmenom url-a.
npr.
Code:
<script type="text/javascript">
var trt = location.hash;
var trt2 = trt.substring(1);
var gde = String(window.location);
if (gde.indexOf('redirect=ok') == -1)
window.location=gde+'&redirect=ok&username='+trt2;
</script>
i onda...
Code:
echo $_GET['username']
[ boccio @ 11.04.2005. 10:42 ] @
E, verovao ili ne - upravo sam do istog resenja dosao! Kad ne moze na serveru - mora da moze na klijentskoj strani :)) I naletim sad ovde sav srecan da postujem, kad ono ti :)
Thx u svakom slucaju - to je to. Mislim da nema potrebe da radim nikakvu redirekciju - lepo pokupim sta mi treba sa document.location.hash, ubacim u sessiju (ili kuki), tu sesiju izvucem iz PHP-a i kraj price.
Izgleda da ne postoji drugi nacin, a i bas me briga kad ovo radi posao.
Sad samo ostaje glupo pitanje da li ovu temu treba tornjati iz PHPa u JavaScript, ili sta vec...ja sad ne mogu oko toga da bijem glavu :)
Offtopic: Jel sigurno sve u redu sa vremenima na ES-u? Ja sam bio na forumu oko pola 10, i bokicinog posta nije bilo...Sad gledam - ispade da je postovao u 08:52
hmmmm....
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.