[ Merics @ 10.04.2005. 21:31 ] @
imal ko zaintersovan za osnivanje programerskog tima(da nema puno znanja,nemam ga ni ja),i da je još u srednjoj školi?? |
[ Merics @ 10.04.2005. 21:31 ] @
[ xxxrugby @ 10.04.2005. 21:46 ] @
Ah steta. Ja nemam puno znanja al nisam u srednjoj skoli! nize godine fakulteta!
Koj si razred. [ Merics @ 10.04.2005. 22:21 ] @
nema veze,to za srednju školu sam rekao samo zbog razine znanja :), a koji jezik znaš?
[ xxxrugby @ 10.04.2005. 23:02 ] @
Ah rostam po C-u.
Mozda za kojih pol godine il ranije predjem na C++. [ --SOULMaTe-- @ 10.04.2005. 23:49 ] @
Hehe...cek a kakav bi to bio programerski tim kad niko nema znanja? :)
[ mdax @ 11.04.2005. 00:35 ] @
Timski se lakše uči, a C jezik i nije nešto preterano težak!
[ digitalman @ 11.04.2005. 09:42 ] @
Ja sam poceo sa ucenjem C++-a. Ne znam koliko je slican sa C-om, ali tilo bi dobro da postoji neki tim tutorijal..
[ miličić.marko @ 11.04.2005. 10:00 ] @
Najbolje je da nadjete i nekog malo iskusnijeg, koji bi "vukao" ekipu napred!
;) [ Tronic @ 11.04.2005. 10:39 ] @
Ja nemam baš previše znanja, ali ipak nešto i znam u c-u i imam volju za učenjem.
čini mi se zanimljivo. [ Merics @ 11.04.2005. 12:05 ] @
uglavnom samo C/C++/C# da se koristi,da si međusobno pomažemo i napišemo pokoji program...eto ko bi htio nek se javi na mail
može i Delphi [ Katja_Zap @ 13.04.2005. 21:05 ] @
Ja npr. volim da radim s nekim. Osjecam se upola manje glup. A tek kad nas je troje... Zato, mislim da je timski rad prava stvar. [ BaCkSpAcE @ 14.04.2005. 21:45 ] @
Citat: mdax: Timski se lakše uči, a C jezik i nije nešto preterano težak! Onda verovatno jedva znas da napravis program za sabiranje dva broja ako tako kazes... [ sstanko78 @ 14.04.2005. 23:10 ] @
Radim u c++ vec jako dugo.
Pisao sam konzolne aplikacije, kao i one sa gui. Koristio sam MFC (lose), wxWIndows. Od IDE-a sam koristio VisualStudio .net 2003 (ubedljivo je naj), kao i DevCpp (sa Mingw kompajlerom). C++ je po mom mišljenju najteži, najmoćniji jezik. Teži je od c-a, mislim za učenje. [ djmrky @ 15.04.2005. 12:56 ] @
Pa moze se reci da podrzavam entuzijazam mladih ljudi ("srednjoskolaca"), ali nazalost u ovoj zemlji tesko da ima para od izrade softvera i za jednog, a kamoli za "TIM", pa poznata je stvar da je ovde softver "dzabe", a i ako nije dzabe neko ce vam ga pre ili kasnije "ukrasti".
A raditi za neke ljude tamo daleko u svetu definitivno nikako ne ide u kombinaciji sa recenicom "ja nesto pomalo znam iz c-a" Znaci, zakljucci su sledeci: 1. ignorisite vi sve ovo sto sam ja ovako negativan prema tome (iako je u pocetku sve izazov, sve to jednog dana postane posao) i bacite se na to kodiranje (sto manje zabavljanja sa knjigama, teorija je 10% znanja) i ... 2. POBOGU, SKIDAJTE SE SA IZVESNIH C-ova, PA CAK I C++-eva I POPNITE SE NA .NET, ja jednom kad sam se skinuo sa c++-a na C#, nisam se vise vracao (za sada) Pozdrav [ Merics @ 15.04.2005. 13:19 ] @
ovo je samo hobby,ništa za lovu...
jasno je da ćemo na C#,ali tek poslije... [ NastyBoy @ 15.04.2005. 13:46 ] @
Citat: 2. POBOGU, SKIDAJTE SE SA IZVESNIH C-ova, PA CAK I C++-eva I POPNITE SE NA .NET, ja jednom kad sam se skinuo sa c++-a na C#, nisam se vise vracao (za sada) Heh... let's start the flame? [ dezelin32 @ 15.04.2005. 15:10 ] @
Citat: ...a C jezik i nije nešto preterano težak! ![]() ![]() [ dezelin32 @ 15.04.2005. 15:12 ] @
Citat: Najbolje je da nadjete i nekog malo iskusnijeg, koji bi "vukao" ekipu napred! Npr, Linus Torvaldsa [ dejandj @ 15.04.2005. 15:29 ] @
Ovde ce svakako dobiti pomoc!
Mogli bi da pocnete recimo od teme sa vec postojeca dva tri "resenja" a da nadjete par novih! http://www.elitesecurity.org/t...fajlova-sa-promenljivim-imenom [ X Files @ 15.04.2005. 18:02 ] @
Eh, o ovome bih mogao da pricam satima (da ne kazem danima), ali...
Timski rad je *daleko* tezi i odgovorniji od *one man band* varijante, i zahteva puno vojnicke discipline - a to boli ;) Kada sam se prvi put susreo sa timski radom osecao sam se kao "prase u Teheranu". Odjednom sam izgubio svu sujetu koju sam poneo sa sobom i bio sam (u pocetku) *a p s o l u t n o* beskoristan. Morao sam da naucim RationalRose & UML notaciju, jer ako se tako ne radi nakon promene X programera vise niko ne zna sta je neki tamo pisac hteo da kaze. To je temelj. Da bih radio u RationalRose-u morao sam da se vratim unazad i obnovim OOP. Da bih 'naucio' OOP morao sam da pregazim Design Patterns literaturu, koja tada nije postojala na nasem jeziku. Morao sam da naucim WinCVS, tj. sistem za kontrolu verzija. Morao sam da naucim da projektujem (a ne da programiram). To projektovanje se svodilo na pravljenje tehnicke dokumentacije (skoro isto kao Help fajl) necega sto uposte ne postoji - sa sve slikama interfejsa itd. Onda projektni tim (najiskusniji programeri) daju svoje kritike, pa onda opet nazad na projektovanje, i sve tako u krug - dok svi iz Projektnog tima ne daju zeleno svetlo. Tek onda se krece u razvoj. Dakle kada *vi* pocinjete da programirate prva greska je sto polazite od *vaseg* znanja - i tako u startu ogranicite kvalitet proizvoda. Dakle pre sveg atreba da naucite da projektujete. Projektovanje : Programiranje = 90 : 10 itd... [ sstanko78 @ 18.04.2005. 08:16 ] @
X Files je 100% u pravu. Verovatno sam dosada radio sam.
Ustvari samo jednom sam radio sa još dvojicom kolega. Čim neko zna više, to zna da bude problem. Npr. ja sam isnsistirao da koristimo STL (liste) kad god je to bilo potrebno, a oni su uvek imali "svoja" rešenje. A da C# je lakši i daleko brži za učenje od c++. Bolje vi prvo naučite c#. [ X Files @ 18.04.2005. 15:22 ] @
Citat: Npr. ja sam insistirao da koristimo STL (liste) kad god je to bilo potrebno, a oni su uvek imali "svoja" rešenje. Da, STL & 'smart' pointers se sve cesce koriste u profi razvoju. Aplsolutno niti jedan 'new' ne sme biti prepusten sudbini (pa da ne bude ocisen). Slicno je i sa celokupnim modulima gde se koristi RAII projektni sablon (takodje se moze pretvoriti u template) da osigura 'handlovan' izlazak iz modula bez obzira sta se u njemu desilo. Sto se tice stilova, stvar je jasna. Onaj ko je 'najpametniji' u timu propise pravila i njih se svi drze. Jedan tim vremenom sastavi gomilu pravila za sve i svasta. "Vezi konja gde gazda kaze - pa makar crk'o" ;). Salim se, u principu sve je to OK, jer ako svako radi kako hoce i zna, posle nekog vremena obavezno dolazi do neke ozbiljne revizije gde se vise niko ne moze snaci. [ dezelin32 @ 18.04.2005. 19:01 ] @
Zapravo projektovanje olaksava sam proces kodiranja.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|