[ zbokanov @ 10.04.2005. 23:39 ] @
Zna li neko kako se rješavaju ovi zadaci? 1. Odredite područje definicije funkcije: f(x)=arc cos 1/korjen(-x^2+4x) 2. Odredite područje definicije, ispitajte ponašanje funkcije na rubu područja definicije, nađite asimptote i stacionarne točke funkcije f(x)=arc tg x/korjenx-1 Ima li funkcija prekide i ako ima kakvi su? 3. Odredite područje definicije funkcije f(x)=1/korjen[arc sin(x^2-3x-3)] 4. Odredite područje definicije funkcije f(x)={arc tg(ln[(x+4)/(x^2-3)])}/korjen[arc sin(x-1)] 5. Odredite područje definicije, ispitajte ponašanje na rubovima područja definicije, nađite asimptote i lokalne ekstreme, te nacrtajte graf funkcije f(x)=(1-ln x)/(1+ln x) 6. Odredite područje definicije, ispitajte ponašanje na rubovima područja definicije, nađite asimptote i lokalne ekstreme, te nacrtajte graf funkcije f(x)=1+(x-1)e^[(-1)/(x-1)] 7. Odredite područje definicije funkcije f(x)=treći korjen{1-arc sin[logˇ½[(x+8)/(1+x^2)]]} Znam da je puno zadataka ali ja pojma nemam a ispit mi je za desetak dana |