[ mivanovic @ 11.04.2005. 10:00 ] @
Pitanje je u naslovu... Prijavio sam se na Veratu jos krajem proslog meseca. O cemu se radi? Da li je to komplikovana procedura ili, jednostavno, neko u telekomu ne radi svoj posao!!! Pozdrav. |
[ mivanovic @ 11.04.2005. 10:00 ] @
[ Veljko @ 11.04.2005. 10:18 ] @
Mislim da zans odgovor na svoje pitanje ali ajde.
Sve je do Telekoma, a ISP-o zadatak je da posalje coveka da prikljuci ADSL modem ili router. [ mivanovic @ 11.04.2005. 10:31 ] @
Znam da je sve do Telekoma, ali me zanima da li je to uobicajna procedura da se ovoliko ceka ili je po principu 'kom kako zapadne'?
Sta to oni, uopste, rade? Kako me prikljucuju? Za ovih 15 dana mogli su da naprave i da mi postave posebnu telefonsku centralu!!! Sta se to toliko ceka? P.S. jesam iznerviran, ali me, nevezano sa tim, stvarno interesuje kakva je to procedura? Sta to Telekom treba da uradi, da bi ja imao ADSL? Pozdrav. [ Ashmodee @ 11.04.2005. 21:25 ] @
Ja cekam od februara..
Broj mi je 3472-xxx Svi ostali u komsiluku su 488xxxx i 489xxxx Zvao sam centralu, kažu da prebacuju sve na 2xxxxxx a da moj broj ostaje isti. Veratov odgovor: Postovani gospodine ######, Sa zaljenjem Vas moramo obavestiti da Vas ADSL nalog jos nije realizovan jer mreza na kojoj se nalazi Vasa telefonska linija se izmesta jos od 26.1.2005. Ovaj odgovor smo dobili od strane Telekoma Srbije. Njihovo obrazlozenje je da dok se ne zavrsi proces izmestanja mreze nije izvodljivo prikljucivati korisnike koji su samim time zahvaceni. Vremenski rok nismo dobili o izvodljivosti Vaseg prikljucenja tj. "kada se zavrsi izmestanje" bicemo obavesteni o Vasoj realizaciji za ADSL servis. Najdublje Vam se izvinjavamo na nastaloj neprijatnosti za koju ne mozemo preuzeti odgovornost. U koliko zelite da odustanete od ADSL servisa budite ljubazni pa nam se javite na 011/3065427 da Vam izvrsimo povracaj novca. Srdacan pozdrav, Luka Djukic VeratNet [ Ashmodee @ 11.04.2005. 21:28 ] @
btw.
Centrala Konjarnik [ VRKY @ 11.04.2005. 21:32 ] @
Ja sam čekao otprilike negdje mjesec dana, naručio sam ga 27.12.2004 a "došao" mi je 31.1.2005 . Hrvatska je u pitanju & T-COM
[ Bojsane @ 11.04.2005. 23:32 ] @
Evo kako je Zoran Životić sa sezama u februaru objasnio proceduru dobijanja adsl priključka, mislim da je primenjivo na sve ISP:
"Algoritam po kome se u ovom trenutku realizuje adsl (uz mala uproscenja i moguce nebitne nepreciznosti) 1) Korsnik (A) se obrati Sezamu (B) 2) B salje zahtev sluzbi C u telekomu za ispitivanje tehnickih mogucnosti 3) C vraca B da li za A moze ili ne 4) B obavestava A da li moze ili ne Ako moze: 5) A placa B prvi mesec pretplate 6) Sve sto u toku dana stigne u tacki 5) sutra dan ujutru ide u sluzbu C kao zahtev za ukljucenje korisika (taj zahtev se zvanicno zavodi i dobija broj) 7) C obradjuje zahteve u smislu podele po nekim regionima i salje naloge sluzbi D1, D2 itd 8) Sluzbe D1, D2 itd unose naloge za realizaciju u informacioni sistem 9) Sluzba E prati pristigle naloge i odredjuje neophodne parametre i dodatne informacije potrene za realizaciju i vrsi konfigurisanje opreme u svojoj sluzbi 10) Sluzbe F1, F2. F3, F4 (za svaku centralu) primaju te naloga i obavaljaju neophodna readnje u samoj centrali 11) Sluzbe F1, F2, F3, F4 itd unose u informacioni sistem povratnu informaciju da su zavrsili svoj deo posla (ili prezicnije neka vrsta podsluzbe unosi podatke za ono sto je sama sluzba F1, F2 itd uradila) 12) Sluzba E prati status naloga i za one za koje vide da su sluzbe F1, F2 itd odradile svoj deo posla pustaju finalno saobracaj za tog korisnika i obavestavaju B tako sto daju listu onih A koji mogu da se puste. 13) B obavestava u toku istog dana A da moze da se pusti adsl i dogovaraju se oko termina i nacina. Neke od sluzbi su u Telekomu oformljene da se bave iskljucivo adsl-om (deo slube C, deo sluzbe E) dok je nekim delovima ovo samo jedan (u ovom trenutku najmanji deo posla, tipicno sluzba F kojoj je recimo adsl negde oko 5-10% ukupnog posla koji moraju da urade u toku dana). Ako bilo koja od pomenutih tacaka nije precizno uradjenja, adsl ne moze da se pusti." [ smark @ 12.04.2005. 00:09 ] @
Ja cekam jos od 13-14. januara :) Medjutim Beotel je postupio sasvim fer i svi koji cekaju duze od 10-tak dana (ili tako nesto) dobijaju free flat, tako da i nije strasno cekati.
[ mivanovic @ 12.04.2005. 09:38 ] @
Svaka cast vama!!! Ja ne bih cekao 2-3 meseca, pa ne znam sta da je u pitanju...
Imam wireless link, pa se nerviram sto vec 15 dana ceka da se prebacim na ADSL. Mogu da zamislim kako je vama. Bojsane je dao krajnje simpaticno obrazlozenje. Koliko sam ja shvatio, u pitanju je cista birokratija. Sta to znaci? Ako bih nasao nekog 'drugara' iz Telekoma, koji razume moju potrebu, mogao bih da preskocim svo to cekanje? ...ili ne? Pozdrav. [ Bojsane @ 12.04.2005. 15:47 ] @
Citat: mivanovic: Svaka cast vama!!! Ja ne bih cekao 2-3 meseca, pa ne znam sta da je u pitanju... Imam wireless link, pa se nerviram sto vec 15 dana ceka da se prebacim na ADSL. Mogu da zamislim kako je vama. Bojsane je dao krajnje simpaticno obrazlozenje. Koliko sam ja shvatio, u pitanju je cista birokratija. Sta to znaci? Ako bih nasao nekog 'drugara' iz Telekoma, koji razume moju potrebu, mogao bih da preskocim svo to cekanje? ...ili ne? Pozdrav. Ja mislim da da...Po onome što ja znam "najslabija karika" su tkzv razdelnici, oni su u okviru službe F ( ako koristimo terminologiju ZZ-a). Provajderima je izgleda čak zabranjeno da sa njima komuniciraju (bar je tako bilo do nedavno)...Dakle ako tražiš vezu traži je među tehničarima u tvojoj centrali... [ PPZ @ 14.04.2005. 00:52 ] @
I ovde u Grckoj je ista situacija.Ja sam na ADSL cekao 15 dana.To je izgleda normalna procedura.Meni su objasnili nesto kao da bih dobio ADSL oni moraju da promene SVE veze i mostove prema mom stanu sa nekakvim bakarnim.To znaci da koja god regleta postoji na putu od centrale prema meni oni moraju da je zamene novom.Druga stvar je koliko je moja telefonska centrala udaljena od najblizeg internet cvora gde treba da me povezu.Ja to naravno kazem samo za sebe, a u stvarnosti to se trenutno radi za stotine ljudi koji su kao i ja uzeli ADSL u mom kraju grada.Znaci tu ima posla i zato su spori.Sad, ja verujem da to moze da se uradi u par dana, ali uvek imajte u vidu da ja nisam prvi na listi ( a po Marfijevom zakonu uvek sam nekako poslednji
![]() [ dralle @ 15.04.2005. 22:50 ] @
Da u pravu si ako imas vezu,kao ja moze odmah.
Telekom je usko grlo. [ SteX_bgd @ 17.04.2005. 21:55 ] @
Ja imam 288x-xxx broj,i cekam signal vishe od mesec dana..
Rekao mi je glavni tehnicar beotela da se vrse radovi (promena kablova) na podruciju KONJARNIK-a i da se ne zna kada ce Telekom zavrsiti radove...Ljudi iz telekoma kazu da su ti radovi zavrseni pre 2 nedelje.Imam neke ortake koji vec dva meseca imaju ADSL a sa ove centrale..Tako,lopine raspale lazu... btw Centrala Konjarnik ... ovo isto vazi za 347x-xxx brojeve.. [ poncho @ 18.04.2005. 00:32 ] @
> Prijavio sam se na Veratu jos krajem proslog meseca. O cemu se
> radi? Da li je to komplikovana procedura ili, jednostavno, neko u > telekomu ne radi svoj posao!!! I ja se prijavio kod verata i na 19-ti dan pustili mejl da dodjem da uplatim i da puste signal. Broj 244-xxxx [ mivanovic @ 18.04.2005. 11:25 ] @
Stigao mi je ADSL pre 4 dana, ali nije bas najbolje... Naime, download je oko 55K, a ne 62K i upload je oko 12K (treba da bude 16K). Doduse, imam neki respali USB modem i nemam splitter (kupicu ga danas), ali ne verujem da to nema veze sa tim (ili gresim?). Do sada sam bio na wireless-u i nije radio kako treba, pa sam zato presao na ADSL. Sada imam i wireless i ADSL i nisam siguran sta je bolje... trenutno wireless vodi.
[ x kepa x @ 18.04.2005. 12:33 ] @
Ja sam chekao 64 godine, a moj otac i moja majka isto 75 godine i baba i deda 90 godine, znachi 300 godine. :]
[ Backy @ 29.07.2006. 20:54 ] @
prvo, izvinjavam se što dižem temu ali me ovo stvarno interesuje.
kada sam potpisao ugovor sa provajderom rekli su mi da ću dobiti opremu za dve do tri nedelje. posle dve nedelje šaljem mail tehničkoj podršci provajdera koja mi je odgovorila posle par dana i to ovako: Postovani/Postovana korisnik, Obicno se ceka za samu instalaciju do 15 dana, mada, kada su stvari na centrali u statusu radova i/ili prosirenja, vreme cekanja moze biti duze. Prema navodima iz Telekoma, najmanje dva meseca nece biti moguce instalirati ADSL na centralama gde nema kapaciteta, za sada, sa nepoznatim razlogom. Srdacan pozdrav, da ih nisam pitao, ne bih ni znao da neću dobiti priključak na vreme. negde ovde na forumu sam pročitao da se na popunjenim centralama neće dodavati portovi sve do oktobra pa sam hteo da proverim da li je i kod mene to u pitanju? [ plavigor @ 30.07.2006. 13:01 ] @
BeotelNet, Cukarica, tri radna dana... U cetvrtak potpisao - u ponedeljak proradilo!
[ DS_Store @ 30.07.2006. 13:48 ] @
Citat: Backy: Prema navodima iz Telekoma, najmanje dva meseca nece biti moguce instalirati ADSL na centralama gde nema kapaciteta, za sada, sa nepoznatim razlogom. Telekom = drzavno vlasnistvo => "dva meseca","nepoznati razlog"=Godisnji Odmori. Godisnji Odmor je sveto, neotudjivo, vekovno pravo mucenog radnog coveka zaposlenog u telekomu da ne radi, cime mu se odaje priznanje za nadljudske napore olicene u cinjenici da za crkavicu od 70000-80000 CSD nadljudskim naporima uvodi 3-7 novih adsl prikljucaka mesecno na teritoriji jedne od beogradskih opstina. Stvar se izvrsava na sledeci nacin: nakon prvomajskih praznika ide se na neiskorisceni Godisnji Odmor od prosle godine, nakon cega se koristi ovogodisnji, iza koga dolazi stresna obaveza upisa dece zaposlenih u telekomu u novu skolsku godinu, a to zna da potraje do praznika 29.IX, za kojim sledi citav niz slava, jedan Bozic, nova godina, drugi Bozic i jos jedan niz slava, a ove, opet, prati zimski raspust dece zaposlenih u telekomu nakon cega stizu, dugo i zeljno iscekivani - prvomajski praznici. The Circle is now complete. [ sk300 @ 30.07.2006. 14:32 ] @
ja sam ga narucio prosle godine na svoj rodjendan i dosao mi je u 9.mjesec. dobio sam ga prvi u mjestu!!!
inace, toliko je kasnilo jer jos nisu nesto sredili da adsl dodje na brac. [ strba @ 30.07.2006. 14:46 ] @
Oko 14 dana (ne secam se tacno, jel sam bio u tolikim obavezama da na dsl i nisam obracao paznju...)... od potpisivanja do obavestenja o instalaciji i preuzimanju opreme.......
eh da provajder ptt ;) [ Zoran 021 @ 31.07.2006. 11:32 ] @
Tako oko 14 dana ,od kad sam se prijavio, dok me nisu obavestili da mogu da ga podignem i potpišem ugovor !Provajder je NeoBee!
Pozdrav ! [ Backy @ 31.07.2006. 11:49 ] @
Citat: DS_Store: Telekom = drzavno vlasnistvo => "dva meseca","nepoznati razlog"=Godisnji Odmori. zahvaljujem na pojašnjenju :D [ zdravko vas 5051 @ 31.07.2006. 18:07 ] @
Sedam meseci kod Ptt.net ..... i jos uvek cekam . Nemoj te brine ovo .... u pitanju je sreca .
[ kostas_bgd @ 01.08.2006. 10:41 ] @
Ja sam čekao puna dva meseca kod Neobee-a.
[ Igorn @ 04.08.2006. 16:56 ] @
Ja sam na Zarkovu kod Verata cekao nekih mislim 20-ak dana ne secam se bilo je to davno a tetka je na Zemunu isto kod Verata cekala 3 MESECA i raskinula ugovor skoro i presla kod Sezama(kod koga je pocelo odbrojavanje dana).Verat generalno ima problema sa telekomom da nedavim kojih pa ako vam se ne ceka do u besvest idite kod drugih ISP-a.(ako vam kazu da ce pustiti brzo znajte da lazu-verat)
Toliko od mene. [ popusicko @ 10.09.2006. 13:45 ] @
Ptt u Novom Sadu puna četiri dana čekao do uključenja ADSL-a ali ga još ne koristim zato što nemaju modeme na stanju.
[ Goticni @ 10.09.2006. 17:56 ] @
4 meseca, PTT u beogradu!
[ miki_250 @ 11.09.2006. 21:22 ] @
kod beocity za par dana posle potpisivanja ugovora (radnik monopola srbije)
[ SpelingMistakes @ 11.09.2006. 22:05 ] @
Prijavio sam se negde pocetkom prosle godine a dobio tek u septembru - i to ne zbog eunte-a vec zbog toga sto nije bilo opreme u centrali - Bio sam medju prvima koji su dobili adsl u Zemunu
![]() Znaci cekao sam oko 5-6 meseci - Ako se dobro secam - mrzi me da proveravam [ Tor @ 11.09.2006. 23:46 ] @
Prijavio sam se 8. 11. 2004. kod Sezama :
Poštovani, Poštovana Zahvaljujemo se na interesovanju za SezamPro i novu uslugu koju smo najavili - ADSL pristup Internetu. Potvrđujemo da je vaša prijava koju ste popunili na sajtu www.sezampro.yu/adsl evidentirana i da ćemo Vam na osnovu nje uskoro poslati poruku sa preciznim komercijalnim uslovima kao i opisom procedure ispitivanja tehničkih uslova i instalacije ADSL-a. Početak uvođenja ADSL priključaka je nekoliko puta prolongiran, pre svega zbog složenosti čitavog projekta i opsežne administrativne procedure. Telekom Srbija i SezamPro su završili sve neophodne tehničke pripreme za realizaciju servisa pa ostaje samo deo administrativne procedure u Ministarstvu što će, kako se nadamo, biti finalizovano u najbližoj budućnosti, o čemu ćemo Vas odmah izvestiti. Uz želju da i dalje sa zadovoljstvom koristite Internet, verujemo da ćemo uskoro imati priliku da Vas pozdravimo kao jednog od prvih korisnika ADSL-a u Srbiji. S poštovanjem, SezamPro 14. 1. 2005. sa uzbudjenjem docekao poruku: Poštovana/Poštovani Prošlo je više vremena nego što smo očekivali ali napokon smo spremni da Vam se obratimo povodom Vaše prijave i iskazanog interesovanja za SezamPro AD[S]L uslugu. Svi neophodni pripremni koraci za realizaciju ovog novog i izuzetno komfornog načina pristupa Internetu su završeni i možemo da vam ponudimo konkretne pogodnosti i način realizacije vašeg AD[S]L priključka na telefonskom broju......, adresi.......... itd 21. 1. 2005. dobio dugo cekano obavestenje: Čestitamo! Na osnovu zahteva koji smo podneli za realizaciju vašeg ADSL priključka dobili smo odgovor od Telekoma da nema tehničkih prepreka za realizaciju i da je zahtev koji smo predali ušao u proces realizacije. Pozivamo vas da na strani na kojoj pratite status realizacije vašeg priključka (www.sezampro.yu/adsl/adsl_korisnik.asp - vaša šifra je xxxxxxxx) kliknete na stavku 'Obrazac zahteva ...', da odštampate dokument u 2 primerka, popunite ga i potpišete (u slučaju pravnog lica overite pečatom firme) i posetite nas u Skadarskoj 40C kako bi izvršili uplatu prve mesečne pretplate. Podsećamo vas da je uspostava servisa za vas besplatna i da nema nikakvih dodatnih troškova. Molimo vas da sa sobom, pored oba popunjena primerka zahteva, ponesete i ličnu kartu. U slučaju da plaćate sa računa firme, predračun za prvi mesec pretplate možete napraviti na strani www.sezampro.yu/public/predracun (ukoliko nemate korisničko ime na Sezamu upišite ADSL) Molimo vas takođe da pogledate i Opšte uslove korišćenja usluga SezamPro sistema - dokument se nalazi www.sezampro.yu/public/opsti_u...koriscenja_usluga_sezampro.pdf Fizičko priključenje ADSL-a na vaš telefonski priključak u centrali obavlja Telekom Srbija, a o završetku radova Telekom obaveštava SezamPro. Istog trenutka vaš status u evidneciji će biti izmenjen i poslaćemo vam mail/sms radi dogovora oko termina instalacije opreme kod vas nakon čega će Internet zauvek biti vaš. Srdačan pozdrav, SezamPro korisnički servis 22.1. 2005. potpisao sam ugovor za SezamPro AD[S]L Basic 256 paket. 3. 2. 2005. dobio mejl od Sezama: Poštovani, Na žalost, imamo određenih nelagodnosti u realizaciji vašeg AD[S]L-a. Iako smo vaš zahtev za instalaciju ADSL-a podneli na osnovu pozitivnog odgovora Telekoma da je instalacija moguća, nakon čega ste Vi izvršili uplatu prvog meseca servisa a mi predali zahtev za uključenje vašeg AD[S]L priključka, dobili smo novu informaciju da realizacija mora da sačeka instalaciju dodatne opreme, jer na vašoj centrali nema odgovarajućih kapaciteta. Obzirom na novi momenat i neprijatnosti kojima smo obostrano izloženi nepreciznošću od strane Telekoma, na vama ostaje da izabere kako želite da nastavimo dalje: - Možemo vam uz žaljenje i izvinjenje jednostavno vratiti Vaš novac koji ste uplatili za prvi mesec. Ukoliko ste uplatu izvršili kod nas u Skadarskoj ulici, dovoljno je da dođete sa fiskalnim računom i ličnom kartom. Ukoliko ste uplatu izvršili preko računa, novac će vam na isti način biti vraćen uz potrebnu dokumentaciju sa naše strane. - Kao drugu opciju, obzirom da sem trenutnog nedostatka kapaciteta na vašoj centrali nema drugih prepreka za uvođenje ADSL-a i da imamo informaciju da se na proširenjima radi, dajemo vam mogućnost da zajedno sačekamo povoljniji momenat. Očekujemo da će realizacija uskoro biti moguća, iako nemamo preciznu informaciju o roku. Stoga, ako želite da vaš zahtev ostavite u aktivnom stanju, SezamPro će nastaviti da vrši pritisak na Telekom da se reši problem kapaciteta za Vas. Kao nadoknadu zbog čekanja i stavljanja u ovakvu poziciju, SezamPro će za vas kao posebnu pogodnost, obezbediti jedan mesec besplatnog korišćenja paketa koji ste izabrali (s obzirom da ste prvi mesec platili, to znači da bi vaše redovno plaćanje po uspotavljanju servisa počelo tek od trećeg mesec korišćenja). Ukoliko se odlučite da sačekate i kasnije u bilo kom trenutku želite da odustanete od čekanja, dovoljno je da nam se obratite da bismo proverili status u tom trenutku - ukoliko realizacija ne bude i dalje u toku, novac će vam po vašoj želji biti vraćen i dalja procedura obustavljena. Iskreno se nadamo da ćemo i pored ovih problema uskoro moći da vas obradujemo lepim vestima i da će brz i kvalitetan pristup Internetu uz slobodan telefon postati vaša svakodnevnica. Srdačan pozdrav, SezamPro korisnički servis 10. 4. 2006. pozva me Sezam - http://www.elitesecurity.org/t145317-4#1110897 12. 9. 2006. - jos uvek cekam! Lokacija: Beograd, Mirijevo Linija: ISDN Vreme cekanja: 1,5 godina [ stonex @ 12.09.2006. 00:19 ] @
Ja dobio posle 6 dana -Sezampro .
[ Salko Dinamitas @ 12.09.2006. 00:38 ] @
10 dana.
[ Vole Domu @ 12.09.2006. 13:52 ] @
12 dana... u pitanju je beocity i rekli su da cu cekati oko 15 dana i evo danas stiglo... i pichiiiiii
[ popusicko @ 13.09.2006. 12:24 ] @
Citat: popusicko: Ptt u Novom Sadu puna četiri dana čekao do uključenja ADSL-a ali ga još ne koristim zato što nemaju modeme na stanju. I još nisam dobio modem. [ biljkamt @ 18.09.2006. 12:27 ] @
18. maja... još uvek čekam....
[ king.cobra @ 18.09.2006. 21:06 ] @
Ja sam u Zemunu i na kucnom broju [nova centrala - sa dvojkom] su mi uveli ADSL (Sezam) posle mozda 2-3 dana od podnosenja zahteva ... ali zato prekoputa moje kuce [bukvalno] gde mi je "office" i stari broj na 6 sam cekao jedno mesec dana ... i ono sto ne kapiram je to sto su mi pustili liniju nekog 24.og avgusta i uopste mi nisu javili ... kada sam zvao tehnicku podrsku negde 5-6 septembra ,cisto da se raspitam "kako ide" -- rekose mi " ah, pa da linija ti je proradila jos 24.-og, dodji po opremu" ? God bless'em
![]() [ blackbomb @ 28.09.2006. 10:36 ] @
Ugovor podpisao 6.7.2006 i jos cekam(pizdim) kod sezamproa
[ tdjokic @ 06.10.2006. 10:55 ] @
Evo, i ja Telekom za trku imam!
Interesovao sam se pre prilicno vremena, ali sam imao kod verat.net placeno do kraja septembra. Ocekivao sam da ce me iskljuciti 01.10.2006 ali su malo otezali i nisam ja cekao na Telekom nego je Telekom cekao na mene - zvala je ljubazna sluzbenica da me obavesti da bi me ona procesuirala da sam iskljucen. Nekako se to ipak desilo i juce nas je pozvala opet - ugovor gotov, danas majka otisla pre podne tamo, potpisala ugovor, sacekala, jos dok je bila tamo signal se pojavio i kad mi je donela ugovor video sam korisnicko ime i sifru, upisao u svoj Ethernet modem i proradilo. Dakle - BEZ CEKANJA, cak su oni mene cekali! Imam D-Link Ethernet modem, ali su mi dali USB modem Thomson Speed Touch + spliter, jer Ugovor tako zahteva. [ mizob @ 06.10.2006. 11:06 ] @
Potpisan pocetkom decembra, pre nove godine uveden,znaci enpunih mesec danas.
EUnet je u pitanju. [ GFC @ 12.10.2006. 13:05 ] @
U oktobru 2005. kod NeoBEE čekao oko mesec dana. Ali NeoBEE ima brdo mana i morao sam sada da pređem kod drugog provajdera.
Ove jeseni - ukupno osam dana. 04.10. potpisao ugovor u Sezamu, juče (11.10) zovu i kažu da je signal pušten. Uzeo opremu, instalirao i sve radi super. Centrala je na Banovom brdu, 354-xxxx. [ sEaGhOsT @ 19.10.2006. 14:16 ] @
Potpisao sam ugovor 4. oktobra ove godine i jos cekam da mi jave da je telekom instalirao potrebnu opremu na mojoj centrali u pitanju je PTT.
[ Decorated Emergency @ 20.10.2006. 12:03 ] @
Poslao sam prijavu SezamPro-u prosle srede i jos uvek cekam.. Prethodno sam bio na neobee,tako da se nadam da ce mi uskoro instalirati kod sezampro, posto stvrano nemam zivaca vise za cekanje...
[ luka-d @ 20.10.2006. 18:09 ] @
Ja sam se prijavio marta 2005 a dobi sam ga septembra 2006.
Jos sam dobio neku krs opremu od rutera koji se stalno zaglupljuje pa sada moram da sam kupim neki drugi ruter sam ne znam koji. [ spinoza @ 22.10.2006. 15:59 ] @
Potpisao sam ugovor 20. septembra, cekao 7 dana da me ukljuce i jos cekam adsl modem. Totalna neprofesionalnost, mozda bih cekao jos malo, da nisam imao prilike da kod kolege isprobam ptt adsl 256/64- veza je pucala nekoliko puta, ping prema 212.200.232.22 bio je oko 2500 ms, on kaze da je tako skoro uvek... Sutra idem da potpisem sa neobee...
[ Sauron @ 22.10.2006. 20:10 ] @
Citat: x kepa x: Ja sam chekao 64 godine, a moj otac i moja majka isto 75 godine i baba i deda 90 godine, znachi 300 godine. :] Heheh, isto ovo sam hteo da napišem :D [ sEaGhOsT @ 23.10.2006. 13:54 ] @
Evo danas je 23. oktobar, pozvali su me telefonom i otisao sam po modem i sve sam podesio i radi kako treba. Da, u pitanju je PTT.
[Ovu poruku je menjao sEaGhOsT dana 23.10.2006. u 20:23 GMT+1] [ Shomi000 @ 23.10.2006. 15:10 ] @
Pre nedelju dana sam poslao prijavu za ADSL Sezamu i napisali su mi da ispunjavam uslove i da dodjem kod njih da potpisem ugovor. Kad sam otisao tamo rekli su mi da na mojoj centrali (Tosin Bunar) nema slobodnih portova i da ce me staviti na listu cekanja i da ce me pozvati cim bude bilo slobodnih portova da dodjem i istog dana potpisem ugovor i dobijem modem. E sada kad ce to biti mislim da niko ne zna! Strasno.....
[ Decorated Emergency @ 04.11.2006. 11:12 ] @
Kod Sezama potpisao ugovor 21.10 - ADSL stigao 2.11.
Inace prezadovoljan sam Sezamom, toplo preporucujem :-) [ vadamp @ 10.11.2006. 18:43 ] @
provajder Neobee,
ponovna realizacija ADSL servisa, podneo zahtev 31. 10. signal pusten 08.11. Zemun-bolnica, Pozdrav. [ Gargenta Milos @ 21.11.2006. 08:05 ] @
Ne mogu da verujem, potpisao ugovor 15.11. uvece, i 20.11. otishao po opremu i pusten signal, a plus su 18 i 19 bili vikend!!! Znaci ljudima svaka cast!!! u pitanju je naravno Sezam, a i telekom me ovom prilikom prijatno iznenadio, sto je tako brzo odradio na centrali!!!
[ virus_crew @ 22.11.2006. 01:00 ] @
a meni je Sezam zavrsio za 7 dana pre godinu i po dana, ljudima svaka cast najbolji internet provajder.Samo tako nastavite!!!
[ Dishko @ 01.12.2006. 22:54 ] @
Meni taj isti Sezam ,
![]() ![]() [ blackbomb @ 13.12.2006. 19:16 ] @
Uplatio sam sezampro adsl 6.7.2006 a dobio ga danas :)
Aj vidimo se odo da ga malo provozam i istestiram [ Marko Cukalac @ 11.01.2007. 00:52 ] @
Potpisao sam ugowor u februaru 2005, a dobio signal u julu 2005 kod EUneta ali to je bilo i do telekoma, a sada posto sam resio da predjem na sezampro, potpisao sam ugowor 5.1.(petak-uwece), a signal mi je pusten u ponedeljak 8.1. u 8h..ujutru :) znaci mislio sam da ce zbog bozica da pricekaju :) ali swaka cast sezamu mislim 3 dana... :))) i josh bozic, nowa godina :)
[ milosh76 @ 11.01.2007. 16:46 ] @
Ja sam se prijavio u aprilu 2005 godine, centrala je krenula u maju 2005, a dobio sam net 25 maja 2005. sledi to ne zavisi od provajdera nego od mogucnosti na centrali, manjka portova ili nemanja opreme. Kad to shvatite mnoge stvari ce vam biti jasnije i lakse cete podneti cekanje.
Znam coveka koji je na Cukarici cekao 5 dana, bukvalno. A sada bi cekao februar mesec jer nema portova. Sve je stvar trenutka. [ virus_crew @ 12.01.2007. 23:09 ] @
To je tacno to vecina i zna bar se ja nadam ja predlazem posto imamo tako dobrog Telekoma da vi pre nego sto podnesete zahtev za aDSL ko ga jos nema odete do neke vracare ili gatare pa da ona vidi da li trenutno na vasoj centrali TS ugradio opremu pa onda podnesete zahtev i cekate jedno 5-7 dana koliko je potrebno za papirologiju i eto brzo imate aDSL
SRECNO [ milosh76 @ 13.01.2007. 18:36 ] @
Citat: virus_crew: To je tacno to vecina i zna bar se ja nadam ja predlazem posto imamo tako dobrog Telekoma da vi pre nego sto podnesete zahtev za aDSL ko ga jos nema odete do neke vracare ili gatare pa da ona vidi da li trenutno na vasoj centrali TS ugradio opremu pa onda podnesete zahtev i cekate jedno 5-7 dana koliko je potrebno za papirologiju i eto brzo imate aDSL SRECNO Nepotrebno, okrenite 9813 pitajte koja sam centrala, pa pozovite bilo kog provajdera i pitajte kakvo je stanje na centrali, koliko se ceka i slicno. Ako su kreteni da nece to da vam kazu, nego kazu prijavi se pa cemo videti, okrenite drugog, pa treceg. Da ne reklamiram, ali MOJ provajder ce vam to sigurno reci ![]() [ Marko Cukalac @ 21.01.2007. 02:47 ] @
ma telekom moze da zeza mada u zadnje wreme rade ok stwari :)
[ vukosav @ 04.02.2007. 11:19 ] @
Malo kasnim ali eto, cisto da se "pohvalim".
7.avgusta 2006. sam podneo zahtev Sezamu(centrala: Cukarica Tandem 3543*** ). Posto su mi posle 20-og poziva ljubazno rekli da nema potrebe da zovem vise, prestao sam da ih smaram. A pre 10-ak dana sam im poslao "pretece" pismo i posle par dana su mi pustili signal. Cekao sam 5 meseci i 22 dana. AKO NIJE REKORD, SIGURNO JE PRI VRHU! [ fanfon @ 04.02.2007. 11:33 ] @
Nisam najgori znaci:D Podneo sam zahtev polovinom novembra i jos uvek nema izgleda da ce uskoro biti...
[ markomix @ 04.02.2007. 13:09 ] @
@vukosav Nemoj da si smesan kakav crni rekord, na Vidikovcu ima ljudi koji su potpisali ugovor jos u martu-aprilu 2005. i jos nisu dobili
[ calexx @ 05.02.2007. 17:11 ] @
Da se sad i ja uključim u ovu temu, danas sam se prijavio Sezamu pošto je moja centrala tek pre neki dan dobila portove i obećali mi za neki dan. Računam da će da stigne do kraja nedelje.
[ milosh76 @ 09.02.2007. 09:03 ] @
Citat: calexx: Da se sad i ja uključim u ovu temu, danas sam se prijavio Sezamu pošto je moja centrala tek pre neki dan dobila portove i obećali mi za neki dan. Računam da će da stigne do kraja nedelje. Lose racunas, bolje racunaj 7-10 radnih dana od dana kad su te poslali na instalaciju, to ne zavisi od provajdera, nego od Telekoma. [ z_drva @ 14.02.2007. 15:08 ] @
Prosle srede me pozvali da potpisem, potpisao doasao kuci, prikljucio ruter i sve radi.
[ calexx @ 14.02.2007. 19:04 ] @
Citat: milosh76: Lose racunas, bolje racunaj 7-10 radnih dana od dana kad su te poslali na instalaciju, to ne zavisi od provajdera, nego od Telekoma. [ Hackman @ 14.02.2007. 20:51 ] @
>
Kod kog provajdera [ calexx @ 14.02.2007. 21:40 ] @
Napisao sam, Sezampro, mada sam mogao i kod nekog drugog pošto je Telekom svoj deo brzo odradio.
[ z_drva @ 14.02.2007. 22:51 ] @
Dobro bwe Cale i ti dodje na ADSL. A kablovski? Ipak si shvatio sta je bolje. :D
Pozdrav. [ calexx @ 14.02.2007. 23:43 ] @
Ko kaže da je bolje? ;) Nego oni tamo nikako da pojeftine a i pomalo dave sa protokom pa reko' da uzmem i ovo, ne boli glava od oba. ;>
[ z_drva @ 15.02.2007. 01:52 ] @
Probo sam SBB (doduse kod drugara) i nije mi se dopalo. Jotel nisam imao prilike da probam, ali ako je suditi po kvalitetu slike TV kanala, neka hvala. Sezma PRO AD[S]L sam imao prilike da probam i postavio sam pitanje "zar ovo kosta toliko?!?!". Imao prilike da probam i PTT ADSL, koji generalno gledano i nije los. Medjutim, ovaj LELEKOM (Boze, zvuci k'o da su iz Leskovac ;-)) od kako sam uzeo pre 8 (osam) dana radi odlicno. Trbalo mi je jedno popodne da provalim kako podesiti ruter da p2p ide na max i jos dva dana da skapiram da µTorrentu dam max. 5KB/s upload i sve leti.
Pozdrav. P.S. Ti barem znas da imam pristup PTT-ovoj, Telekomovoj i Univerzitetskoj mrezi i da znam sta znaci kada se kaze da nesto leti :-))). Od svih ADSL-paketa Lelekomov za sada najbolje radi, a do kad ce, ne znamo ;-]]]]]. [ calexx @ 15.02.2007. 19:26 ] @
Ja sam probao oba kući pa mogu bolje da procenim. SBB je radio odlično do pre neki mesec, tada je brzina pala na nivo ADSL-a pa i niže što mi se ne sviđa. Pored toga kasne sa cenama pa ću konačnu ocenu da dam kad pojeftine. Nije nemoguće da kod nekoga radi bolje ili gore, kod mene je uglavnom dobro osim ovog što sam napisao. Da je ostalo kako je bilo, ne bih ni razmišljao o ADSL-u a onda je ovaj i pojeftinio ... Sezam još probam, trenutno brlja ali sam 99% siguran da je do lošeg rutera pa kad provalim kako da ga preskočim, verovatno će da radi bolje. Što se brzine tiče, kad ne brlja, obično je DL na eMulcu oko 78-80k.
[ skile86 @ 16.04.2007. 13:46 ] @
Znaci nemogu da verujem ... Danas je pocela da radi prosirena centrala 'cukarica', pa sam ja ocekivao da ce telekom zavrsiti svoj deo posla za nekoliko dana,ali mi iz sezama kazu da za taj 'teski' posao treba oko 15-ak dana.E sad, mene zanima da li je ovo normalno posto je moj zahtev prvi otisao na realizaciju( prijavio sam se sredinom oktobra ) poz
[ hypnotixxx @ 16.04.2007. 16:36 ] @
posto je topic "Koliko ste cekali ADSL od trenutka potpisivanja?" odgovor: dok sam stigao do kuce,povezao. znaci oko 30 min. a od prijavljivanja sam cekao 3 meseca.
[ rmilosh @ 17.04.2007. 11:40 ] @
prosle godine nekih 1-2 dana aktivaciju, modem sam doduse cekao mozda cak i mesec dana
[ barney @ 19.04.2007. 09:52 ] @
24h!
Provajder: Telekom. Mesto: Pozarevac. Otishao u februaru da potpishem ugovor, i prijatno se iznenadio kad su me sutradan, u isto vreme, pozvali da podignem modem! Nisam mogao da poverujem... Za svaku pohvalu [ barakuda111 @ 19.04.2007. 12:58 ] @
Potpisao u oktobru i jos nisam dobio. Znaci nekih 6 meseci. Ruma
[ fanfon @ 19.04.2007. 13:41 ] @
Pokretac teme je greskom napisao u naslovu potpisivanje, a mislio je na prijavljivanje. Ja sam modem dobio istog dana kad sam i potpisao ugovor, ali sam od prijavljivanja cekao skoro 4 meseca...
[ vaske71 @ 19.04.2007. 14:06 ] @
Potpisao 20 oktobra 2006 - dobio pre 15 dana od toga 7 dana nije radio dok se gospoda iz telekoma nije smilovala da se javi na telefonski broj i pusti mi vezu uplacujem 256/64 a ne dobijam ni pola od toga kome se vise zaliti -nemam pojma !!!
U Pirotu sam !!! [ genije mladji @ 20.04.2007. 23:12 ] @
ja sam na ptt i posle potpisivanja ugovora dobio sam internet nakon tacno 10 radnih dana
[ kostas_bgd @ 21.04.2007. 12:54 ] @
Ja sam pre tačno mesec i po dana popunio formular na Veratovom sajtu. Nakon dve nedelje bio sam kontaktiran. Rečeno mi je da imam tehničkih mogućnosti, kao i da u centrali postoje slobodni portovi. Otišao sam u Verat i potpisao ugovor pre mesec dana. Do sada me niko nije zvao. Par puta sam ja zvao Verat i rekli su da je moj zahtev i dalje u procesu realizacije, ali da još uvek nisu dobili odgovor od Telekoma. Inače, moja centrala je Tandem Centar.
[ forest_fairy @ 27.04.2007. 22:04 ] @
Na žalost, kod mene se radi još uvek o sadašnjem, a ne o prošlom vremenu. Ugovor za ADSL kod beotel-a sam potpisala 1. novembra prošle godine i još uvek ga čekam, jer, kako kažu, nema slobodnih portova u mojoj centrali. 'Zem ti sreću..
![]() [ El_Nino @ 30.04.2007. 10:35 ] @
Koleginica sa faxa, Novi Sad, lokacija kod hotela Park, od prijave do dobijanja opreme manje od 7 dana, Telekom ADSL...
[ electronic @ 02.05.2007. 22:59 ] @
Kod nas je situacija možda malo lakša (OS). Dobio sam ADSL za 6 dana. Brzina 1024/192 zbilja je brz, ali i skup. T-com. 1GB prometa za oko 13 €.
[ ~Vojvoda @ 03.05.2007. 10:05 ] @
Zna li neko kakve je procedura kada se neko prijavi kod provajdera, a nema teh. mogucnosti, sta onda? Moze li ISP nekako da "pogura" instalaciju portova na centrali?
Posto se razmisljam da se prijavim kod Verat-a stvarno su povoljni, ne placas "setup fee", a flat je najjeftiniji+popust za avansno placanje... Poz! [ ivanmil @ 04.05.2007. 00:44 ] @
Ako ne postoje tehničke mogućnosti za ADSL u tvojoj centrali, onda bi ti eventualno pomogla samo veza u Lelekomu, s obzirom da su oni vlasnici centrale na kojoj se nalaziš. Pardon, ovo važi samo ako ima tehničkih mogućnosti a nema slobodnih priključaka. Ako centrala uopšte nije osposobljena za ADSL, ostaje ti samo da čekaš i da se nadaš.
[ Hasimbegovic @ 31.05.2007. 15:57 ] @
OD trenutka popunjavanja podataka na Neobee sajtu, sutra sam vec primio poziv od njih a link sam dobio 8 dana od trenutka prijave. Eto. Zadovoljan sam, naravno :)
[ Floydian @ 31.05.2007. 16:36 ] @
Podneo sam prijavu na Veratovom sajtu pre 15 dana i još uvek nisam dobio odgovor.Čekam ih još par dana i odoh kod ovih lešinara iz Telekoma!
[ lnick @ 31.05.2007. 17:26 ] @
Vecnost,i jos traje!!!
[ Hasimbegovic @ 31.05.2007. 17:39 ] @
Citat: Floydian: Podneo sam prijavu na Veratovom sajtu pre 15 dana i još uvek nisam dobio odgovor.Čekam ih još par dana i odoh kod ovih lešinara iz Telekoma! Zezas ?? Pa sta to toliko traje ? Jbt nisu normalni. Telekom :> [ Cartman @ 31.05.2007. 17:58 ] @
Od prijave kod Telekoma do dobijanja ADSL_a, poceo je bio 8. mesec cekanja.
[ yukyuk88 @ 02.06.2007. 21:14 ] @
prijavio sam se u ovo vreme prosle godine, a ADSL mi je uveden sredinom januara ove godine....
[ Slobodan Miskovic @ 02.06.2007. 21:50 ] @
Potpisao sam 1.juna u 13h a dobio 1.juna u 13:15h. :)
Inace prijavio se novembra 2006. [ skocimish @ 02.06.2007. 22:39 ] @
Prijavio sam se 10.02. ove godine i jos uvek cekam, evo vec drugi pokusaj realizacije. Prvi put sam dobio mail od provajdera 03.05. da cu uskoro dobiti prikljucak, medjutim u to vreme je bilo predvidjeno izmestanje mreze na istureni stepen zbog velikog broja zahteva za ADSL , promenili su mi centralu , broj i moj zahtev je odbacen. Posto sam sada na centrali koja ima sve uslove, nadam se da cu uskoro dobiti prikljucak, osim ako se ne desi da premeste centralu na mars.
![]() [ skocimish @ 18.06.2007. 16:26 ] @
Dakle, da se nadovezem na prethodni post. 10.02. podneo zahtev , 15.06. preuzeo modem i danas 18.06. pusten signal . Konacno!
[ White @ 23.06.2007. 18:43 ] @
Ja sam podneo prijavu na sajtu SezamPro uvece oko 21-22. Sutradan oko 15-16h me je nazvala na mobilni ljubazna operatorka koja mi je rekla da postoje tehnicki uslovi i pitala da li hocu da nastavim proceduru uvodjenja. Ja sam uvodjenje odlozio do 1. tako da cu javiti naknadno koliko vremena je proslo od sklapanja ugovora, tj. pocetka uvodjenja do samog starta.
U svakom slucaju, prezadovoljan sam ovako brzim odzivom providera (posto vidim da su neki i taj prvi korak cekali vise od 15 dana). [ Snoop` @ 27.06.2007. 15:58 ] @
Ja dobio odgovor za jedan dan i odmah ga uzo i to je to. Zivim u zajecaru.
[ BobanSM @ 27.06.2007. 20:42 ] @
Prijavio se pre mozda mesec dana,u isto vreme kod Telekoma i kod Euneta. Zbog onih 5 hiljada otkazao kod Telekoma i dobio od Euneta pre nekih 7 dana.
Kakav tupadzija,neverovatno... [ boki78 @ 29.06.2007. 11:08 ] @
Prijavio sam se za ADSL kod Telekoma 21.06.2007. u okviru njihove Junske akcije i dobio sam ga 27.06.2007.,dakle za nepunih 7 dana.Za ova dva dana koliko ga koristim prilicno sam zadivoljan.Pozz!
[ White @ 04.07.2007. 13:40 ] @
Citat: White: Ja sam podneo prijavu na sajtu SezamPro uvece oko 21-22. Sutradan oko 15-16h me je nazvala na mobilni ljubazna operatorka koja mi je rekla da postoje tehnicki uslovi i pitala da li hocu da nastavim proceduru uvodjenja. Ja sam uvodjenje odlozio do 1. tako da cu javiti naknadno koliko vremena je proslo od sklapanja ugovora, tj. pocetka uvodjenja do samog starta. U svakom slucaju, prezadovoljan sam ovako brzim odzivom providera (posto vidim da su neki i taj prvi korak cekali vise od 15 dana). Onda sam u petak 29. juna rekao da zelim da mi uvedu i oni su poslali nalog telekomu za instalaciju. Danas (4. jula) sam dobio SMS i mail u kojem me obavestavaju da mi je uveden adsl i da dodjem po modem i da potpisem. Posto mi stima da koriscenje zapocnem od 15. tako sam i zatrazio i nije bilo nikakvih problema. Rekla je da kada ukljucim modem 15. da ce raditi! Naravno, mogao sam i danas da pocnem... [ dusan_x @ 11.07.2007. 12:25 ] @
Evo ovako:
28.05. podneo zahtev kod SezamProa, odmah sam dobio potvrdan odgovor da imam tehnickih mogucnosti i da ima slobodnih slotova (centrala Zemun1). 04.06. sam otisao kod njih i uplatio paket i rekli su mi da ce mi biti aktiviran adsl za 10-15 radnih dana. 11.07. i dalje mi nije aktiviran adsl, zvao sam SezamPro nekoliko puta i niko nista ne zna. Negde pred kraj juna su mi rekli: "evo poceli su da aktiviraju korisnike koji su se prijavili u maju, znaci krenuli su..." Dajte mi neki savet, da li da raskinem ugovor sa sezampro i podnesem zahtev kod Neobija , Telekoma ili nekog drugog provajdera. Nema smisla, vise od mesec dana cekam iako postoje slobodni slotovi i sve tehnicke mogucnosti. Dilema je da li podneti zahtev kod nekog brzeg provajdera ili cekati kod ovih olosha, kad sam vec toliko dugo cekao? [ skocimish @ 11.07.2007. 17:38 ] @
Najbolje je da sacekas jos malo, sigurno ce ti uskoro pustiti signal. Mesec, dva, nije nista naspram cekanja od godinu i kusur dana, koliko su cekali mnogi korisnici. Ja sam na primer dobio posle cetiri meseca uz mnogo nerviranja i pitanja kad, kad, kad... Svaki operater je davao drugaciji odgovor od prethodnog , te za 10 , te za 15 dana, prodje tih 15 dana a nista. Savetujem ti da se mnogo ne nerviras jer na kraju ce se sve dobro zavrsiti. Dobices adsl a onda neces znati sta ces sa njim.
![]() Pozdrav! [ bojan_pfc @ 11.07.2007. 20:05 ] @
Prijavio se okobra 2006,dobio jula 2007 od telecoma naravno.Lokacija Negotin....
Sta zna telecom sta je 10(deset) meseci nerviranja..... [ 0rc @ 12.07.2007. 11:27 ] @
Ista prica.. Centrala Zemun1, SezamPro od 1.6... "Bice za 10-15 dana sigurno."
Posle mesec dana su mi rekli da "jos nije instalirana oprema za ADSL u Vasoj centrali" i da ocekuju "svaki dan" da bude... Still waiting... Sigh. [ marcony86 @ 12.07.2007. 20:40 ] @
Prijavio se na Veratu oko 20. juna, dobio ADSL 2. jula.
[ 0rc @ 12.07.2007. 22:08 ] @
Ok, sledeci put kad budem cekao ADSL, odmah cu da kukam na forumu :) Stiglo danas!
Znaci, od 1. 6. do 12. 7. [ Astra16v @ 24.07.2007. 00:14 ] @
Prijavio se u utorak 17.7. dobio u ponedeljak 23.7 Vrbas
![]() [ hajduk7 @ 24.07.2007. 02:40 ] @
Kad sam se prijavio za ADSL cekao sam dve nedelje ali to zato sto trenutno nisu imali modeme.
[ STTP @ 07.08.2007. 01:19 ] @
Prijavila se kod Telekoma polovinom juna ove godine i još čekam...
[ morpheo @ 08.08.2007. 11:00 ] @
![]() ![]() ![]() [ gerix @ 09.08.2007. 01:53 ] @
A koliko su cekali ADSL oni sto su dobili mail od Telekoma tipa "do kraja godine"?Jesu vas prevarili il su ispunjali obecanja?
[ ivanvuk @ 10.10.2007. 11:41 ] @
Prijavio se kod Beotel-a, ja sam Juzni bulevar - centrala Autokomanda, pozvali me dan-dva kasnije,
otishao kod njih u chetvrtak uveche 4. okt 2007. Dobio ADSL signal u utorak 9. okt, pozvao Beotel, kazu Telekom ih josh nije obavestio o pushtanju signala - bolje je da sachekam josh malo za aktivaciju javio se opet u sredu ujutru 10. okt - nema josh obaveshtenja, ja pomenem da sam josh juche dobio signal, chovek proveri neshto, kaze ipak ima, izvini se zbog nesporazuma, kaze da je bilo neke zbrke, i sve milina, radi ko sat! dakle, sve ukupno 5 dana, ili 3 radna! Imao sam srece Drugaru isto kod Beotela pustili za 2 dana. Tek je on imao srece :) [ STTP @ 10.10.2007. 19:12 ] @
Citat: STTP: Prijavila se kod Telekoma polovinom juna ove godine i još čekam... Dobila ADSL početkom oktobra... [ markomix @ 14.12.2007. 12:53 ] @
Osposobili mi centralu u sredu i jos ne zovu. Telekom
[ RobertoKish @ 14.12.2007. 18:46 ] @
prijavio se kod telekoma 2.decembra ove godine,potpisao 6. dec. i za sada sjlaka vise nego ok!
[ deizop @ 16.12.2007. 20:41 ] @
Prijavio sam se za ADSL 3.12 a dobio 7.12, ja sam i vise nego zadovoljan, nisam se nadao da ce telekom ovako brzo odraditi posao.
[ markomix @ 17.12.2007. 13:03 ] @
Evo prolazi i 5. dan i dalje mi govore(9813) kako samo treba tehnicari da ukljuce adsl na centrali, a da oni nemaju pojma kad ovi to planiraju da zavrse
[ drdrksa @ 26.12.2007. 09:18 ] @
Ja sam ADSL opremu dobio 5 sekundi posle potpisivanja ugovora (Telekom) ali sam zato cekao 10 nedelja da me zovnu ...
![]() [ markomix @ 26.12.2007. 11:27 ] @
Centrala osposobljena 11.12. , a adsl dobio 20.12.
[ Brolly @ 26.12.2007. 16:30 ] @
HELP!!!
Cim su mi promenili broj telefona (dodali su broj 6), ja odma' gledao da se prijavim za ADSL. To sam i uradio. Popunio sam formular na NEOBEE sajtu 17.12.2007. i 18.12.2007. dobio obavestenje: Postovani, Obavestavamo Vas da je Vasa prijava prosledjena Telekomu na proveru postojanja tehnickih mogucnosti za uspostavu ADSL veze. Odmah nakon sto dobijemo odgovor, bicete obavesteni o datim uslovima. Zahvaljujemo se na ukazanom poverenju. A malo kasnije, toga dana i ovo: Postovani, Zahvaljujemo Vam se sto ste se prijavili za ADSL servis Neobee.net-a. Nakon sto smo proverili mogucnost instalacije ADSL prikljucka na Vasem telefonskom broju 021 6211***, obavestavamo Vas da postoji tehnicka mogucnost realizacije ADSL servisa. Ukoliko ste zainteresovani za realizaciju prikljucka, prijavu, odnosno zahtev za realizaciju nam mozete poslati uz dopunu licnih podataka pomocu web formulara na (link) A malo kasnije, 19.12.2007. stiglo mi je ovo: Postovani, Vas zahtev za realizaciju ADSL prikljucka smo prosledili Telekomu Srbija. Ocekujemo da u sto kracem roku dobijemo obavestenje o zavrsetku posla, te cemo Vas tom prilikom kontaktirati povodom pustanja veze u rad. Srdacno Vas pozdravljamo i jos jednom, zahvaljujemo se na poverenju koje ste nam ukazali. Moje pitanje: kakve su sanse da mi ukljuce ADSL do kraja ove godine (za Novu godinu)??? pozz [ RobertoKish @ 26.12.2007. 17:21 ] @
realne!
[ Brolly @ 26.12.2007. 19:00 ] @
Citat: RobertoKish: realne! Uf... Jel to zaista realno ili "realno", kao da sam odvalio tesku glupost? :-D [ RobertoKish @ 26.12.2007. 19:34 ] @
pa posto ima jos 2 dana,mozda ce te i ukljuciti!
[ dejan1972 @ 28.12.2007. 11:25 ] @
U petak zvao a u ponedeljak dobio modem i sve odmah sljaka!
[ I.c.I. @ 09.01.2008. 00:07 ] @
Danas sam se prijavio kod Telekoma na 9813 za ADSL paket 512kpbs. Kazem sebi da iskoristim ovu akciju do 15. Jeste da je ugovor na dve godine ali sta cu. Svi drugi provajderi mi odgovaraju da nemam tehnicke mogucnosti za realizaciju ADSL-a.
Sve sam uspesno dogovorio i user name i ko ce da placa i na koju adresu da salju racune itd. iako nisam vlasnik broja. Ona ljubazna zenica operater 80 i neki mi kaze da cu otprilike za 10 dana dobiti SMS u kojem ce mi pisati kada da dodjem u NS i pokupim kako ona kaze neki uredjaj koji sam treba da instaliram. Mene zanima da li je stvarno istina da cu odmah nakon instalacije rutera moci da se konektujem ili cu jos morati da cekam neko odobrenje i sl.? [ batancev @ 09.01.2008. 07:10 ] @
pa da tacno je, telekom ne radi kao ostali provajderi da ti da opremu pa onda da cekas 5-15 dana da ti startuje adsl
kod telekoma cim te pozovu i ti preuzmes modem on je vec uklucen i spreman mislim da je to ok [ wwwDionis @ 09.01.2008. 07:14 ] @
Nema cekanja. Povezi sve kako treba i to je to.Kod telekoma sve se prvo propusti pa tek onda korisnik dolazi po modem.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|