[ TheMan @ 11.04.2005. 18:09 ] @
Problem je sledeci:u mrezi postoji ~30 racunara (najvise je instaliranih 2000-ki ali ima i nekolicina XP-ova sa SP2)nepitajte zasto ali tako je.Problem je sto se kompjuteri pod XP-om (kada se vide kompjuteri u workgroup-i) cesto ne vide to znaci npr. kada se upale i ugase postaju vidljivi na nekih 1h -otprilike- i zatim nestaju sa liste vidljivih kompova. Kada odradim Repair mrezne nista ne dobijam , pristup preko \\imekopjutera\ .... je ok ali korisnici ne trebaju da znaju taj detalj jer je to ipak ''malo komplikovano'' . Da li se neko zezao sa ovim i ako moze da mi resi misteriju posto se vec dva dana zezam sa ovim, a i da napomenem ukjlucene su funkcije allow simple file and printer sharing tako da nije to i naravno da imam bar po jedan file sharovan,firewall dozvoljava konekciju u lokalu. Druga stvar koju bi postavio generalno je slican:kada se pristupa sa XP-a konkretno jednoj 2000-ci dozvoljava mi pristup samom racunaru ali kada se klikne na neki od sharovanih foldera izbacuje mi upozorenje kao da nemam privilegije da pridjem tim podacima i Access is denied.Znaci kada sa XP pridjem ne dozvoljava(iako sam Adm) a sa bilo koje 200-ke bez obzira kakav sam user dozvoljava. Ako neko zna o cemu se radi neka pomaze. zahvaljujem se unapred |