[ MAD-MAX @ 13.04.2005. 21:39 ] @
Ne znam zasto ali kad sam juce hteo da formatiram C particiju i instaliram XP SP2 (trenutno imam XP bez SP-ova) i stavio CD, namestio u BIOS-u CD kao first boot device instalacija nije krenula.

Prodjem ono "Press any key to BOOT from CD" ili tako nesto i ja pritisnem taj any key (jedva sam ga naso :)) onda pise ono za checking hardware configuration, to prodje i bude samo crno! I to crno bude dok ne restartujem komp!

Posle sam pokusao da dignem komp sa drugim XP cd-om (onim bez SP-ova) ali isto. Onda sam cisto onako stavio instalaciju Win 2000 koja je krenula, znaci sve je ok, isto tako mogu da podignem komp sa nekom Linux live distribucijom. Jedino ne mogu da ga dignem sa nekim XP cd-om.

Zeznuto je to sto setup XP-a ne mogu da pokrenem ako dignem komp sa diskete jer ne moze da se pokrene setup.exe iz DOS moda.

Sta sad ja da radim i kako da ovo resim? Da nije nesto CD drive u kvaru? CD-ovi koje sam stavljao su cisti, neizgrebani i rade na drugim racunarima.
[ Binary Mind @ 13.04.2005. 22:48 ] @
Da li je particija na koju zelis da instaliras XP formatirana? Ako nije formatiraj je.
[ pctel @ 13.04.2005. 23:31 ] @
Izgleda da imas neki hardverski problem. Idi na hardware, tamo stoji TOP tema za testiranje hardware-a.
[ DjordjeRd @ 14.04.2005. 09:25 ] @
Prvo učitaj default vrednosti u BIOS...
[ u_m @ 14.04.2005. 11:13 ] @
Desavalo se i meni to, ja sam prolazio tako sto sam iskljucio hdd u biosu.

Samo poslje, kad dodjes do prvog restarta, moras da vratis hdd (mozes tad da ga stavis kao prvog za boot-ovanje)

[ Binary Mind @ 14.04.2005. 22:44 ] @
Ukoliko je C: particija ponovo napravljena i formatirana, a Windows XP se tako ponasa pri instalaciji, a pri tom su i diskovi provereno dobri, jeste hardverski problem. Bilo bi lepo kad bi MAD-MAX napisao kako je radio instalaciju Windows XP-a (ceo postupak). Nelogicno je da Windows 2000 prolazi a Windows XP ne posto su 2 jako slicna operativna sistema u pitanju.
[ MAD-MAX @ 14.04.2005. 22:52 ] @
Citat:
Binary Mind: Da li je particija na koju zelis da instaliras XP formatirana? Ako nije formatiraj je.

Hm, pa ako je formatiram a ne mogu da instaliram XP posto ne mogu da bootujem CD onda sta da radim? Ja sam mislio da formatiram particiju tokom instalacije XP-a kao sto sam to radio milion puta do sada od toga pola miliona na mom kompjuteru sa CD-a koji sada takodje nece da se boot-uje.

Pokusacu ja disable-ujem integrisanu zvucnu krticu i/ili integrisanu mreznu jer sam cuo da to hoce nekad da pravi problem a kao sto sam rekao racunar se blokira kada stigne do checking hardware...
[ Binary Mind @ 14.04.2005. 23:42 ] @
Hajde probaj da izbrises i ponovo oformis celu C: particiju preko necega sto nije Windows XP instalacioni CD (npr. preko sistemske diskete od Win98/ME ili Partition Magic-a) i posle je formatiraj kako hoces. Moze da pomogne veruj mi. Nesto mi govori da je upravo to problem mada ne mora da bude da sam u pravu. Uostalom radi kako si poceo ali ako nista ne pomogne poslusaj me.